Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

birsürü ortopedist arkadaşım var soruyorum dedikleri tek şey şu abiiiii bırakk bu işleri.... yani doktor olmak demek değildir ki olaya tam vakıf herşeyini tüm yönüyle biliyor... bisikleti anlatmaya çalışıyorum adamlar o kadar kaptırmışlar ki kendilerini sistemin kölesi olmuşuz doğru düzgün hobileri bile yok çoğu arkadaşımın ki ben bisiklet sporunu anlamalarını( diz açısını, gidon yüksekliğini, kilit pedalı, bike fiti vs anlamalarını bi tarafa bırakıyorum....) dize binen travmayı bile çoğu tam algılayamadı... kondromalazi sürtünmeden ve ön uyluk kas grubunun zayıflığından en çok tetikleniyor,, ön uyluk grubunu güçlendir, düzenli yüksek kadans sürüşler yap, arada yüzerek karın ve ön uyluğa destek ver , cazcının dedği gibi beslenme d vitamini vs onlar da önemli....necmeddin abimizin yaptığıda mantıklı diz etrafındaki biriken yavaşlamış akım ve toksin yükünü kupayla aldırmış.... Sürelim arkadaşlar maviliklere sürelim gelecek bisiklette bir gün herkes bisikletli olacak göreceksiniz....

Scudo
15 yaşından beri 1.5 yıldır çektiğim hastalık,malesef arada ağrıyor doktor yüksek fiyatlı bir ilaç ve 2 haraket yapmamı söyledi ama nedense arada ağrıyor

Merhaba, uzanırken dizimi kendime doğru çektikten sonra tekrar uzatınca, sağ dizimde bir şey sürtünüyor eğer o sürtünmenin sonunda ses gelirse bir süreliğine o sürtünme yaşanmıyor. Lütfen yardım edin

P
Merhaba, uzanırken dizimi kendime doğru çektikten sonra tekrar uzatınca, sağ dizimde bir şey sürtünüyor eğer o sürtünmenin sonunda ses gelirse bir süreliğine o sürtünme yaşanmıyor. Lütfen yardım edin
Panik yapma, profilinden gördüğüm kadarıyla gençsin. Uygun tedavi ile atlatırsın bu problemleri, bu başlık altında yazanlardan muhakkak fayda görürsün. Kondromalazi olabilir. Özellikle bu başlıkta yazan bir arkadaşımız kondromalazinin bir kas problemi olduğunu söylemiş ve gerekli önerilerde bulunmuştu ama o kadar çok sayfa varki kim yazmıştı araştırmak lazım. Gerekli eksersizleri de önermişti. Ben önerilerinin faydasını gördüm bu vesileyle de kendisine teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
necmeddin abimizin yaptığıda mantıklı diz etrafındaki biriken yavaşlamış akım ve toksin yükünü kupayla aldırmış....
böyle bir fizyopatoloji ve uygulanan bir tedavi yöntemi yoktur, venöz dönüşün yavaşlaması kastediliyorsa damarların yapısı bozulmuştur ve bu durumda geçici değildir.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Kas problemi olarak kalça kaslarının zayıflığı tarzı bir sıkıntı mıydı?
@ronniekaze
P

Panik yapma, profilinden gördüğüm kadarıyla gençsin. Uygun tedavi ile atlatırsın bu problemleri, bu başlık altında yazanlardan muhakkak fayda görürsün. Kondromalazi olabilir. Özellikle bu başlıkta yazan bir arkadaşımız kondromalazinin bir kas problemi olduğunu söylemiş ve gerekli önerilerde bulunmuştu ama o kadar çok sayfa varki kim yazmıştı araştırmak lazım. Gerekli eksersizleri de önermişti. Ben önerilerinin faydasını gördüm bu vesileyle de kendisine teşekkür ediyorum

Kas problemi olarak kalça kaslarının zayıflığı tarzı bir sıkıntı mıydı?

Merhabalar, yaklaşık 1.5 sene önce iki dizime birden tip 1 tanısı konulduğundan beri bu hastalıktan muzdaribim. Uzun zamandır araştırmalar yaparım; konudaki tüm yazılanları okudum, en kapsamlı bilgiler bu forumda konuşulduğu için dahil oldum. Hikayemi ve tedavi yöntemlerimi ilerleyen zamanlarda dile getireceğim. Fakat konuşulmamış veya benim gözümden kaçmış aşağıdaki hususlarda hekim ve deneyimli arkadaşlardan destek rica edeceğim.

27 yaşındayım ve masa bası iş yapmaktayım, covid19 günlerinde hareketsiz kaldığımdan mıdır nedir bilemiyorum, son 2 haftadır sol dizimde her yukarı aşağı büküşümde ve sağa sola hareket ettirdiğimde kütürtü sesi duymaktayım ve zaman zaman ağrılar - batma şeklinde acılar hissetmekteyim. Bununla beraber aşağıdaki maddeler bu ses ve ağrılara neden olmuş olabilir midir?

1- Günümün ortalama 10 saati sandalye üzerinden geçiyor ve sol dizimde ağrılarım hissedilir derecede artmaya başladı. Oturmak için önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır, kırmayıp düz tutmaya çalışınca da bele fazla yük biniyor diz altı bağları fazla zorlamış oluyorum.
2-Bu sesleri ilk defa namaz kılarken fark ettim ve her secdeye gidiş hareketinde tekrarlıyor. Bu tip diz kırma hareketleri için önerileri olan var mıdır, nasıl çözümler ürettiniz?
3-Bu çıkan sesler beni biraz korkuttu, sanki kemik sürtünmesi sesiymiş gibi geliyor. 1 hafta önce gittiğim spor hekimi çok fazla korkulakacak bir şeyin olmadığını ve atlamaların başladığını söyleyip egzersizler ve osteo bi flex önerdi. Egzersizlerle ve takviyelerle bu tip sesleri giderebilmiş olan var mıdır?
4-Bu tip seslerin çıkmasına neden olan hareketleri her yapışımda acaba kıkırdağa daha fazla mı zarar verkmekteyim?
5-Bisiklet kullanımının iyi veya kötü gelmesi biraz muallakta kalmış, ne dersiniz?

Bu arada herkese sağlıklı günler dilerim, umutsuzlağa kapılmadan programlı ve sabırlı bir şekilde tedavi yöntemleri uyguladıkça bu sorunun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum.

Uzun süredir konu aktif değil. Müsadenizle tecrübelerimi paylaşayım.

Bana ilk kondromalazi tanısı konulalı uzun yıllar oluyor. Önce çok önemsemesem de sonra sonra hayatımı etkilemeye başladı ve çözmek için uğraş veriyorum. Eskiden her dizimi yere koyduğumda hassasiyet hissediyordum ve insan bir çok iş için de dizini yere koyuyor. Yaşayanlar bilir bunu kondromalaziniz varsa daha iyi anlıyorsunuz.
Çoğu kişi için aynı olmayabilir ama benim için ve benimkine benzer şikayetleri olanlar için bence kondromalazi bildiğimiz romatizmanın ön bulgusu (tıbbi ismi dejeneratif osteoartrit). Yıllar geçtikçe kondromalazi yanında başka yerlerde de ağrılar ve sızılar başlıyor. Çünkü doğumsal olarak veya genetik olarak kas iskelet yapınız sağlam değildir. Bisiklet sürüşlerinde dikkat edin bazıları bisiklet binerken bisikleti eli ile sürer ve üzerine atlar bazıları ise bisikleti ancak kendisine doğru yatırarak üstüne binebilir bence bu ufak farklar bile sizin kas iskelet sağlığınız için bilgi verir.
Kondromalazi ve kireçlenme şikayetleri zaman zaman kendiliğinden azalıp zaman zaman kendiliğinde çoğaldığı için kullandığınız hangi ilacın veya takviyenin fayda ettiğini veya etmediğini anlamanız çok zor (kendiliğinden mi azaldı yoksa kullandığım A ilacı mı etki etti anlaşılamıyor). Tıbbi araştırmalarda da aynı sıkıntı yaşanıyor sanırım. Verilen ilaç mı etki ediyor yoksa hasta kendiliğinde zaman zaman şikayetlerin azalma periyoduna mı girdi belli olmuyor.
Ben en azından son zamanlarda kondromalazi ile ilgili şikayetlerimde belirgin düzelme hissediyorum Bunun için denediklerimin hangilerinden fayda gördüğümü paylaşayım istedim:
1-Bir seneyi aşkın bir süredir her gün 20 km bisiklet sürüyorum (düz yolda yüksek kadans). Şikayetlerimin geçmesine faydası olduğuna inanıyorum. En azından kötü gelmediğine göre bisiklet sürmenin bu hastalığa kötü bir etkisi yok diye düşünüyorum
2-"Nemintense" (nemartro benzeri bitkisel takviye nemartronun orjinali olduğu söyleniyor) kesinlikle etki ediyor ve semptomları geçiriyor. Faydasını gördüğüme eminim
3-Kaliteli bir PRP nin de uzun vade de faydası olduğuna inanıyorum. Şu anda bazı yerlerimde ağrı sızı hissetsem bile kondrolamalazi ile ilgili şikayetim uzun süredir yok.
4-Dizinizde problem varsa bence kilitli pedal kullanmayın. Çünkü kilitli pedal dizinizi bisiklet sürmek için ideal pozisyona getiriyor ama sizin dizinizin anatomisi buna uygun mu bu belli değil. Ve kilitli pedalın dizinizi bu şekilde pozisyona zorlaması zarar veriyor diye düşünüyorum
Bunlar benim fayda gördüklerim bunların yanısıra nerdeyse her gördüğüm öneriyi denedim. Bamya tohumundan bal sürmeye kadar :). Ama faydayı bunlarda gördüm.
Umarım şikayetlerim tekrar etmez ve umarım benimle aynı şikayetleri yaşayan bir kişiye bile olsa bu önerilerin faydası dokunur

Son düzenleme:
(link)

Bu isme dikkat edin arkadaşlar. Kesinlikle reklam amaçlı değil, bence tartışmasız Türkiye'nin 1 numaralı ortopedisti. Kadavradan menisküs ve eklem kıkırdağı nakli yapan ekibin lideri. Yakın zamanda menisküs dejenerasyonu ve kondromalazi patella şikâyetlerim için yanına gittim. Spora aynen devam dedi.
Kendisi Ankara'da. Şikâyeti olan, çözüm bulamayan bir de O'na gitsin derim. Herkese geçmiş olsun.

Diz kapağı sorunları ile ilgili videoları:

Değerli arkadaşlar, paylaştığım video kondromalazi patella hastalığının ileri aşamasında yapılan ameliyat. Kullanılan yöntem de sanırım mozaikplasti. 46 yaşındaki kadın hastaya uygulanmış. Tabi burada yapılan işlem sadece mozaikplasti değil, sanırım dizilim bozukluğu da düzeltiliyor kemik yeniden konumlandırılarak. Demem o ki umudunuzu kaybetmeyin. Geçmiş olsun herkese. Selamlar, sevgiler.

Not: Ameliyat görüntüsü belki biraz rahatsız edici olabilir. O nedenle uyarmak istedim. Eğer uygun değilse kaldırılabilir tabii ki.

Kondromalazi.mp4 dosyayı görüntüle

Cümleten geçmiş olsun bendede grade 4 tanısı konuldu. Merdiven inip çıkma dışında bir şikayetim yok. Öle şişme uykudan edercesine bir agrıylada karsılasmadım. Bugun basa cıkabılıyorum bu ılletle lakin ılerisi için korkuluyum acaba bu patella protezi etkili bir çözümmüdür.

Uzun süredir konu aktif değil. Müsadenizle tecrübelerimi paylaşayım.

Bana ilk kondromalazi tanısı konulalı uzun yıllar oluyor. Önce çok önemsemesem de sonra sonra hayatımı etkilemeye başladı ve çözmek için uğraş veriyorum. Eskiden her dizimi yere koyduğumda hassasiyet hissediyordum ve insan bir çok iş için de dizini yere koyuyor. Yaşayanlar bilir bunu kondromalaziniz varsa daha iyi anlıyorsunuz.
Çoğu kişi için aynı olmayabilir ama benim için ve benimkine benzer şikayetleri olanlar için bence kondromalazi bildiğimiz romatizmanın ön bulgusu (tıbbi ismi dejeneratif osteoartrit). Yıllar geçtikçe kondromalazi yanında başka yerlerde de ağrılar ve sızılar başlıyor. Çünkü doğumsal olarak veya genetik olarak kas iskelet yapınız sağlam değildir. Bisiklet sürüşlerinde dikkat edin bazıları bisiklet binerken bisikleti eli ile sürer ve üzerine atlar bazıları ise bisikleti ancak kendisine doğru yatırarak üstüne binebilir bence bu ufak farklar bile sizin kas iskelet sağlığınız için bilgi verir.
Kondromalazi ve kireçlenme şikayetleri zaman zaman kendiliğinden azalıp zaman zaman kendiliğinde çoğaldığı için kullandığınız hangi ilacın veya takviyenin fayda ettiğini veya etmediğini anlamanız çok zor (kendiliğinden mi azaldı yoksa kullandığım A ilacı mı etki etti anlaşılamıyor). Tıbbi araştırmalarda da aynı sıkıntı yaşanıyor sanırım. Verilen ilaç mı etki ediyor yoksa hasta kendiliğinde zaman zaman şikayetlerin azalma periyoduna mı girdi belli olmuyor.
Ben en azından son zamanlarda kondromalazi ile ilgili şikayetlerimde belirgin düzelme hissediyorum Bunun için denediklerimin hangilerinden fayda gördüğümü paylaşayım istedim:
1-Bir seneyi aşkın bir süredir her gün 20 km bisiklet sürüyorum (düz yolda yüksek kadans). Şikayetlerimin geçmesine faydası olduğuna inanıyorum. En azından kötü gelmediğine göre bisiklet sürmenin bu hastalığa kötü bir etkisi yok diye düşünüyorum
2-"Nemintense" (nemartro benzeri bitkisel takviye nemartronun orjinali olduğu söyleniyor) kesinlikle etki ediyor ve semptomları geçiriyor.

Hastaşığın seyriyle alakalı tecrubelerinizi daha çok paylasırmısınız. Kaçıncı senesi hastalığınızın yasınız kaç. Ben grade 4 ama burda yazılanlar kadar çok ağrım yok. Yorumları okuyunca piskolojim bozuldu resmen bu kadar buyutulecek bir problemmi
Uzun süredir konu aktif değil. Müsadenizle tecrübelerimi paylaş

Hastaşığın seyriyle alakalı tecrubelerinizi daha çok paylasırmısınız. Kaçıncı senesi hastalığınızın yasınız kaç. Ben grade 4 ama burda yazılanlar kadar çok ağrım yok. Yorumları okuyunca piskolojim bozuldu resmen bu kadar buyutulecek bir problemmi

Son düzenleme:
@Cem Unden kardesım san anasıl ulasabılırım sondurumun nedır merak edıyorum

Cümleten geçmiş olsun bendede grade 4 tanısı konuldu. Merdiven inip çıkma dışında bir şikayetim yok. Öle şişme uykudan edercesine bir agrıylada karsılasmadım. Bugun basa cıkabılıyorum bu ılletle lakin ılerisi için korkuluyum acaba bu patella protezi etkili bir çözümmüdür.
Geçmiş olsun, yukarıdaki mesajımda videosunu da yükledim. İleri aşaması için mozaikplasti yöntemiyle kesin çözüm olan ameliyatı var tabi pahalı bir yöntem.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Değerli arkadaşlar, paylaştığım video kondromalazi patella hastalığının ileri aşamasında yapılan ameliyat. Kullanılan yöntem de sanırım mozaikplasti. 46 yaşındaki kadın hastaya uygulanmış. Tabi burada yapılan işlem sadece mozaikplasti değil, sanırım dizilim bozukluğu da düzeltiliyor kemik yeniden konumlandırılarak. Demem o ki umudunuzu kaybetmeyin. Geçmiş olsun herkese. Selamlar, sevgiler.

Not: Ameliyat görüntüsü belki biraz rahatsız edici olabilir. O nedenle uyarmak istedim. Eğer uygun değilse kaldırılabilir tabii ki.

252362 dosyayı görüntüle

Cerrahlara saygım sonsuz. Muhteşem zor olsa gerek şu organik sistemlere müdahale. Daha mikro cerrahisi var bunun, sinir bilimi var. Çok hassas çok.

@Wasabie merhab aarkadasım son durumun nedir maieliyattan fayda gördünmü tecrubelerini paylasırsan memnun olurum.

@Wasabie nasıl oldunuz son durumunuz nedir, bende grade 2 kondromalazi patella teşhisi konuldu, oturunca ağrıyor kalkınca uzun süre ayakta ağrıyor, tamamen iyileşemez miyim. Fitness yapıyorum, teşhisten sonra dizimi hiç yük bindirmedim 45 derece açıyla ön kasları güçlendirmeye çalışıyorum, ilaçla geçiremez miyim 2 seviye olduğu için, birde eskisi gibi olabilir miyim. Not: ilk 3 ay teşhisle geçti, en sonunda teşhis edildi. Şuan 2 aydır ağrılarımda azalma var ancak geçmedi. Şimdiden Teşekkür ederim vereceğiniz bilgiler için.

Bu rahatsızlığa sahip olanlar askerlik konusunda ne yaptılar acaba?

Bu zamana kadar pek düşünmemiştim ama üniversite bitmeye yakın olduğu için şimdilerde düşünmeye başladım. Mesela ben emeklesem dizlerim ağrır, bir yere hafifçe vursam ağrır, 20dk sabit durup bulaşık yıkasam kilitlenir gibi olur. U zun süre yürürsem yine ağrıyor ama en kötüsü sabit bir şekilde ayakta durmak.

Bu zamana kadar pek düşünmemiştim ama üniversite bitmeye yakın olduğu için şimdilerde düşünmeye başladım. Mesela ben emeklesem dizlerim ağrır, bir yere hafifçe vursam ağrır, 20dk sabit durup bulaşık yıkasam kilitlenir gibi olur. U zun süre yürürsem yine ağrıyor ama en kötüsü sabit bir şekilde ayakta durmak.
Ara ara kendini hissettiren ve çok sorun yaşamadığım rahatsızlığım askerlik sonrası kat kat beter hale gelmişti. Askerde aldığım raporlara rağmen hem saatlerce o botu giyip ayakta olmak hem de fiziksel olarak sürekli zorlamak cidden durumu kötüleştirdi. Eğilip dizlerim kitlenip kalkamadığım ve bunun yüzünden ceza yediğim bile oldu. Askere beni aldılar ama askerliği dizlerim yaptı diyebilirim malesef :(

Dizlerinizle ilgili tanı alır, bu belgeyi muayenede - ya da ilk teslim olduğunuz birlikte- gösterip, rahatsızlığınızı bildirirseniz; eğer uygun görülürse' spor yapamaz ' raporu alabilir, böylece zorlu spor-eğitim faaliyetlerinde ayrılırsınız. Sonuçta rahatsızlığınız değerlendirilip uygun karar verilecektir. Sanıyorum bu rahatsızlık askerliğe engel değil.

Geri