Evet dün gece bayağı bir uğraştım.
@Can Çelik sağolsun ön maşayı nasıl takacağımı detaylı anlattı telefonda. Birlikte montaj yapmışız gibi oldu 😀
310247 dosyayı görüntüle
Gidon boğazını sökerken dipten kırılmıştı. Şu şekilde
310249 dosyayı görüntüle
Evde kendim dremel ile aynı açıda kesmeye çalıştım dipten. Canavar gibi kesemedi tabii. Baktım olmayacak sanayiye götürdüm. Ustalar birbirine yönlendirip durdu. Koca sanayide şunu açılı bir sekilde düz kesebilecek adam yok. Verdim birine. Abi ben evde de bisiklet topluyorum sıkıntı yok hallederiz dedi. Hallettiği şekil :
310250 dosyayı görüntüle310251 dosyayı görüntüle
50 lira para aldı. Saçma sapan bir şekilde kesip verdi. Bu şekilde düzgün olmayınca pazar yerinde sokakta bir kalaycı vardı. Ona verdim taşlayarak düzeltsin diye. O da 100 lira tuttu. Neyse ki o daha düzgün yaptı. Şu şekilde :
310253 dosyayı görüntüle310252 dosyayı görüntüle
Tam olarak olmasa da en azından yüzeyler öpüştü. 150 liraya bunu kurtarmaya çalışıp 2 cm alçak gidon boğazı kullanılacağına 300-400 liraya sıfır çıkma eskiler vardı. Pişmanlık tabii 😀
Milin üzerindeki yivler yeter mi diye korktuk ama yetti.
Detaylı anlatıyorum ki belki başkasının da başına gelir.
Ön tarafı hallettikten sonra sıra arkaya geldi. Rubleyi arka tekere Unior'un arka göbek anahtarını kullanarak taktım. Parktool'un bu tarz işler için olan eski tip bir tork anahtarı var. Ağzı anahtar ile uyumlu değil ama gerekli dönüştürücüyü izeltaştan temin edip kullanabiliyorum. Yaklaşık 30 nm kuvvetle sıktım arkayı. Sıkıntısız çalışıyor.
310255 dosyayı görüntüle
Arka tekeri de takınca bisiklet sonunda bisiklet gibi gözükmeye başladı 😀
310254 dosyayı görüntüle
Sıra geldi seleyi takmaya. Sele borusu 25.4 idi. Kestikleri için benim boyuma uymuyor diye Selle Royal marka 25.4 40 cm sele borusu sipariş etmiştim. Sele ile boru arasindaki bağlantı noktası da çok paslıydı. Yeni bir tane aldım.
310256 dosyayı görüntüle
Yalnız şöyle bir sorun çıktı. Sele borusunu montajladıktan sonra kadro bağlantısını ne kadar sıkarsam sıkayım kadro içine kaçmaya başladı. İçini hafif zımparaladım ondan mı acaba dedim. Eski boruyu taktım yine sağlam. Kumpasla bir ölçtüm 25 mm geldi tam. Eskisi de 25.4 ve 0.4 mm o incelik borunun tutunmasını engelliyor ilginç. Boruda da 25.4 yazıyor ama değil.
Neyse şuan için görüntü olarak üzerinde duruyor. Yeni sele borusu gelince değiştireceğim.
Ikinci sorun da gidonda çıktı. Gidon ölçüsü doğru. Gidon boğazındaki açıklık da aynı. Gidonun bir ucundan gidon bogazına geçirdim. Gidonun ortasında et kalınlığı fazla bir parça var oraya bir türlü geçmedi. Yumuşak tokmakla vuruyorum gece 3'te 😀 Yok girmiyor. En son penseyi agzı kapalı şekilde gidon boğazının gidon giren kısmının bağlantısına sokup terse doğru (yani açmaya çalıştım) kuvvetle hafif açtırdım. İşe yaradı ve gidonun montajını yapabildim. Çok ufak bir fark vardı halloldu.
Ayaklığı da taktım. Şuan kendi başına durabiliyor sarı civciv.
310257 dosyayı görüntüle
Bu gece çocuk uyuyunca orta göbek, aynakol ve aktarıcıların da montajını yapmayı planlıyorum.
Frenler, fren kolları ve vites kolları da haftaya hafta sonuna kaldı ne yazık ki. Gelişme oldukça paylaşacağım.
İyi akşamlar dilerim.