Murat Cömez
En yeni üye - Kayıt: Az önce
- Tepki
- 20.517
- İsim
- Murat Cömez
- Bisiklet
- Colnago
Deniz evet dedigin gibi vintage yol bisikletlerine Krom cok yakisiyor ama fazlasi da abartili duruyor. Sadece detayli sekilde kromlar olmasi iyi olur. misal eski bisikletlerin nerdeyse %98 de gidon krom olur ama acik kalinca bisikletin görüntüsün bozar. Dropbar gidonlar komple saririlir ve detay olarak gidonbogazina 2 barmak kala biter. Misal @el Cezeri nin bisikletindeki gibi.Valla ne rezil hallere girdim bir görsen abi 😀 terlikle zincire basıyorum falan. Neyse bir dahaki sefere aklımda bu. Sonraki proje olursa bir sürü detay öğrendim. Ufak ufak ama önemli şeyler hep.
Şimdi bir sorum olacak. Özellikle eski bisikletlere krom yakışıyor diye krom renginde gidon var şuan. Ben bunu kolları taktıktan sonra sarmaya başlayacağım. Siyah gidon bandı aldım. Tamamını mı kaplamalıyım? Yoksa gidonun kıvrım noktasına gelene kadar kısmı açık mı kalmalı? Vintage dünyasında bunun raconu nedir? 😀 Güncellerde hep tam sarıyorlar ama o zaman krom rengi almanın manası kalmıyor.
310974 dosyayı görüntüle
Mesela cok iyi bir detayi sen sariya boyamissin, furj yataklarini krom biraksaydin daha güzel dururdu. Ben olsam üzerindeki boyayi sökerdim.
Bisikletin öncelikle hayirli olsun, insallah en kisa zamanda kullanilacak hale gelir ve senide mutlu eder.Merhaba, yukarida bahsettiğim waimanly bisikleti bugün pazarlık ile 1500 tl ye aldım.
310963 dosyayı görüntüle310964 dosyayı görüntüle310965 dosyayı görüntüle310966 dosyayı görüntüle310967 dosyayı görüntüle310968 dosyayı görüntüle310969 dosyayı görüntüle310970 dosyayı görüntüle310971 dosyayı görüntüle310972 dosyayı görüntüle310973 dosyayı görüntüle
(Ön fren de var, jantı bezle sarıp elimde iterek getirdim bisikleti bu sebeple sökmüştüm.)
Öğrenci olduğum için şuan bütçem fazla yok, şimdilik en az masrafla bunu yürütmek istiyorum.
Öncelikle jantların 27 mi 28 mi olduğunu bilmiyorum. Üzerinde yazmıyor. Sanırsam 27 jantın çapı 630, 28 in çapı 622 imiş. Bu ölçüler çemberin dış çap ölçüsü mü? Tam olarak nereden ölçmeliyim? Jantların içlerinde yüzeysel oldugunu düşündüğüm paslanmalar var. Arka ruble 5li. Buna yeni zincir bulabilir miyim?
Bence bu bisikletin jantlari 28" dir cünkü bisikletin modeli cok eski degil. Vites telleri altan gectigine göre ve üst boruda frenkablosunun oluklari da olduguna göre, tahminimce 70lerin sonu 80lerin basi ve o zamanlarda 27" jant kullanilmiyordu. Ama tam emin olman icin arka lastigine bak, bence üzerinde yazar. Yazmiyorsa lastigi söküp ve ic capini ölcmelisin.
Bu Fotograf sana yardimci olacak.