@-Skynet-
Bisiklet bereleri çok ince bir yapıda oluyorlar. Bunun iki temel sebebi olduğunu düşünüyorum. Kaskın altına giyilebilme kolaylığı ve teri tutup ıslanmaması. Görselini paylaştığınız bere hem kafa çevresi ölçüsünü hayli arttıracak ve üzerine kask takılması pek kolay olmayacak, hem de teri sümger gibi emip, ıslak kalacaktır. Bu ıslak bereye bir de rüzgar gelirse kötü olabilir. Bisiklet spesifik bere almanızı öneririm.
Örnek olarak şu ürün biraz yüksek fiyatlı ama değerlendirilebilir: (link)
Bu ürünlerin Yurtdışı fiyatlarının da 15-25 dolar civarı olduğunu belirteyim

Pek ucuz değiller.
@-Skynet-
Kulaklara özel çıkıntısı olmayan bir bere kullanıyorum ve kulaklarımı üşütmüyor, hatta kulaklarımı tamamen kapatıyor diyebilirim

Belki de kişiden kişiye değişebilen, kafa ve kulak yapısıyla alakalı bir durum olabilir bu.
@Bisiklet sever 93
Decathlon'un kışlık eldivenlerini edinmiştim ve kışı idare ediyorlar: (link)
Gerçekten çok soğuk havalar (yerde kar varken mesela) dışında yeterliler. (Eldivenler yağmurda kullanıma uygun değiller)
Özellikle ayaklarınızı sıcak tutarsanız kolay kolay üşümezsiniz. Üzerinizdeki her bölge rüzgara tamamen kapatılmış ve termal giyim olmalı. Bir tek bölge üşüdüğü an komple üşüyorsunuz çünkü. Bu yüzden üzerinizdeki tüm giyim rüzgar geçirmez, termal yapıda ve kışlık olmalı. Özellikle ayakkabıda rüzgar geçirmez kılıf çok önemli.
Ve kışın, evden ilk çıktığınızda bisikletin üzerine ilk oturduğunuzda çok hafif üşüyor olmanız idealdir. Sürüş sırasında da ısınacaksınız çünkü. Ama sokağa çıktığınızda ve bisiklete ilk bindiğinizde kesinlikle hiçbir üşüme belirtisi göstermiyor ve kendinizi "sımsıcak!" hissediyorsanız bilin ki terleyeceksiniz. Ve teriniz rüzgarı alıp soğuduğunda çok kötü şeyler olacak
Özellikle kışlık giyimde bisiklete özel giyim tercih ediniz. Koşu giyimi, veya buna benzer kayak giyimi, trekking giyimi alırken dikkatli olun. Bunların rüzgar geçirme özellikleri bisiklet malzemelerine kıyasla daha düşük. Ve biz bisiklet üzerinde yokuş aşağı kolaylıkla 60-70 kilometreye ulaşıyoruz, yani bu rüzgarı yiyoruz. Bisiklet giyiminde, rüzgarı karşılayan bölge (frontal area, yani karşıdan bakıldığında görülen yüzey) kesinlikle rüzgar geçirmez yapıda olmalı. Sadece koltuk altında veya sırtın yan, alt kısımlarında havalandırma delikleri olmalı.
Rüzgarın soğutucu etkisini de atlamayın, Decathlon'un bazı ürünlerinde tahmini soğukluk dereceleri değerleri yazıyor kışlık ürünler için. Bu tablo da aklınızın bir köşesinde bulunsun. Sonra neden "Yahu bu ürün sıfır dereceye kadar kullanım sağlıyor olmalı, neden 10 derecede üşütüyor beni?" sorularıyla başbaşa kalmayın

Yaşadığınız yerdeki rüzgar durumu ve sürüşte ulaştığınız hızlar da önemli.
Alternatif konu:
Rüzgarın soğutucu etkisi