Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Scudo
0013549_termal-erkek-polar-bere-9980.jpeg

(link)

Sizce bu bere,kask altında kullanmaya uygun mudur?Buff kullanıyorum ama keskin rüzgarda kulaklarım üşüyor,kafanın ne kadar üşüdüğünü hissetmiyorum bir gün sonrasına kadar. :)

Bence bu bisiklet üstündeyken bir süre sonra yakar kafayı. Kısa mesafe ulaşım için evet iş görür ama vücut sıcaklığını arttıracak uzunlukta (süre veya nesafe farketmez) ise rahatsız eder diye düşünüyorum. Ben linkteki ürünü alacağım. Bufftan daha etkili olacağını ama polar kadar da kaynatmayacağını öngörüyorum.
Link; (link)
Dipçe; ulaşım için kısa mesafe süreceğim zaman polar bere takacağım.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Kulaklar için bir çıkıntısı olmayan modellerde genelde kulaklar rüzgar alıyor, buff bere gibi kullandığımda bu durumu sık sık yaşıyordum.Dünki turumda akşama kaldım, sahilden yol alıyordum (18-19:00) Baya rüzgar rahatsız etti.Gözlükten ötürüde buff yeterli şekilde kulakları örtemiyordu. Demem o ki kulaklar üzerine ekstra bir çıkıntısı olmayan koruyucular özellikle kulaklar yönünden pek kullanışlı olmuyor gibi. Ha birde paylaştığım ürün polyster hocam polar değil. Ama terletir mi terletse ter kurur mu yoksa ıslak kalır mı kask altında bilemediğimden konu açıp sorayım dedim. Sonra kafayı üşütmeyelim. Gerçi bu zamanda biraz üşütmek faydalı gibi. :)

@-Skynet- (link) bunu. Gerekirse (link) bunu. Zaman zaman (link) bu ürünü kullanıyorum. Bu son paylaştığım ürün berede oluyor aynı zamanda. 2. paylaştığım ürün tamamen kapatıldığında durunca gözlüklerde buhar yapıyor hafiften.Burun açıkta bırakılınca sorun kalmıyor. İlk paylaştığım ürün benim gibi kafanız hafif ufaksa kulaklarınızı kapıyor.

• Beğen
Balaklava tavsiye ederim arkadaşlar. Kulakları, enseyi ve boynu kapatıyor. Dilediğiniz zaman burnunuza kadar da çekebilirsiniz. Termal bir balaklava iş görür

• Beğen
@trainspotting35Hocam ilk ürün sanki bana biraz ufak gelir gibi üstelik internetten satışı yok(?bunuda neden yapıyorlar anlamıyorum,sanki her ilde mağzaları varda.)İkinci ürün olan balaklava var ama o çok soğukta kullanmalık bence,buhar yapma olayı çok fazla yaşıyorumdum.Diğer yandan çok dikkat çekiyor,milletin ilgisini çekiyor :)
@elric1982
Yukarıdaki paylaştığım ürün nasıldır sizce?polyester,polar gibi terletmez,hemde kulaklarıda kapatır.Bunun işe yaramadığı yerde balaklava devreye girer...

@-Skynet- denenebilir polyester olduğu için. Hatta alırsanız yorumuzu beklerim. Blackspade'in balaklavasını kullanıyorum tavsiye ederim. Yokuş inişlerinde balaklava artı boynuma bir buff ile çok rahat ediyorum

@elric1982
Valla dün akşam bir yokuş aşağı indim,bisiklet ceketi ve anltında termal içlik vardı.Kafada sadece buff ile kask vardı.Varya soğuk bildiğim içime işledi,hafif hafif titretti. Artık kışlıklara yavaş yavaş geçme vakti geldi sayılır.Gündüzün güneşi çok yanıltıcı oluyor,havaya bakıp hava güneş diyip ince giyinince akşam üstünden sonra titremeler başlıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Tavsiyem saçları 3 numara kesmek ve sürüşlerde üzerine herhangi bir şapka takmak. Kafanız terlediği zaman şapkayı çıkarıp silince ter gidiyor. 1 dk da havalandırın geçsin gitsin:D Kısa saçlı olmak avantajdır;):)

@-Skynet- ben bisikletle işe giderken kask yüzünden fena terliyorum. Yani havalarda soğuk öyle sıcak değil.

@faiktaser
Gündüzki,güneşteki sürüşler rahatsız etmiyor ama hava kararmaya başlayınca ve hafifte bir rüzgar olursa baya üşütüyor.

Ben antalyada yaşamama rağmen sabah soğuktan tura çıkamıyorum bisiklet üzerinde taş kesiliyorum uzun eldiven de kullanıyorum ama ellerimi bağzen soğuktan hissetmiyorum acaba banada bir kaç öneriniz olurmu yani normalde pek üşüyen birisi değilim ama yani bisiklet sürmekten zevk alamıyorum

Ben Ekim'de bıraktım bisikleti artık başka bahara kaldı.

@-Skynet-

Bisiklet bereleri çok ince bir yapıda oluyorlar. Bunun iki temel sebebi olduğunu düşünüyorum. Kaskın altına giyilebilme kolaylığı ve teri tutup ıslanmaması. Görselini paylaştığınız bere hem kafa çevresi ölçüsünü hayli arttıracak ve üzerine kask takılması pek kolay olmayacak, hem de teri sümger gibi emip, ıslak kalacaktır. Bu ıslak bereye bir de rüzgar gelirse kötü olabilir. Bisiklet spesifik bere almanızı öneririm.

Örnek olarak şu ürün biraz yüksek fiyatlı ama değerlendirilebilir: (link)
Bu ürünlerin Yurtdışı fiyatlarının da 15-25 dolar civarı olduğunu belirteyim o_O Pek ucuz değiller.

@-Skynet-
Kulaklara özel çıkıntısı olmayan bir bere kullanıyorum ve kulaklarımı üşütmüyor, hatta kulaklarımı tamamen kapatıyor diyebilirim :harika: Belki de kişiden kişiye değişebilen, kafa ve kulak yapısıyla alakalı bir durum olabilir bu.

@Bisiklet sever 93

Decathlon'un kışlık eldivenlerini edinmiştim ve kışı idare ediyorlar: (link)
Gerçekten çok soğuk havalar (yerde kar varken mesela) dışında yeterliler. (Eldivenler yağmurda kullanıma uygun değiller)

Özellikle ayaklarınızı sıcak tutarsanız kolay kolay üşümezsiniz. Üzerinizdeki her bölge rüzgara tamamen kapatılmış ve termal giyim olmalı. Bir tek bölge üşüdüğü an komple üşüyorsunuz çünkü. Bu yüzden üzerinizdeki tüm giyim rüzgar geçirmez, termal yapıda ve kışlık olmalı. Özellikle ayakkabıda rüzgar geçirmez kılıf çok önemli.

Ve kışın, evden ilk çıktığınızda bisikletin üzerine ilk oturduğunuzda çok hafif üşüyor olmanız idealdir. Sürüş sırasında da ısınacaksınız çünkü. Ama sokağa çıktığınızda ve bisiklete ilk bindiğinizde kesinlikle hiçbir üşüme belirtisi göstermiyor ve kendinizi "sımsıcak!" hissediyorsanız bilin ki terleyeceksiniz. Ve teriniz rüzgarı alıp soğuduğunda çok kötü şeyler olacak :(

Özellikle kışlık giyimde bisiklete özel giyim tercih ediniz. Koşu giyimi, veya buna benzer kayak giyimi, trekking giyimi alırken dikkatli olun. Bunların rüzgar geçirme özellikleri bisiklet malzemelerine kıyasla daha düşük. Ve biz bisiklet üzerinde yokuş aşağı kolaylıkla 60-70 kilometreye ulaşıyoruz, yani bu rüzgarı yiyoruz. Bisiklet giyiminde, rüzgarı karşılayan bölge (frontal area, yani karşıdan bakıldığında görülen yüzey) kesinlikle rüzgar geçirmez yapıda olmalı. Sadece koltuk altında veya sırtın yan, alt kısımlarında havalandırma delikleri olmalı.

Rüzgarın soğutucu etkisini de atlamayın, Decathlon'un bazı ürünlerinde tahmini soğukluk dereceleri değerleri yazıyor kışlık ürünler için. Bu tablo da aklınızın bir köşesinde bulunsun. Sonra neden "Yahu bu ürün sıfır dereceye kadar kullanım sağlıyor olmalı, neden 10 derecede üşütüyor beni?" sorularıyla başbaşa kalmayın :) Yaşadığınız yerdeki rüzgar durumu ve sürüşte ulaştığınız hızlar da önemli.

soğuk.png

Alternatif konu:
Rüzgarın soğutucu etkisi

@Serkan Mıstınoğlu
Ürünü ele alıp incelemediğimden kullanan var mı gibisinden sorayım dedim,blackspade'de sordum -daha öncede termal içlik almıştım bu markadan- onlarda daha ince bir model olan balaklavayı önerdi.Balaklava bu iş için biçilmiş kaftan ama ne yalan söyleyim,onu giyince biraz garip hissetiyorum. Herkes bana bakıyor gibi geliyor,kendimi özel kuvvetlerde operasyona çıkan biri gibi görüyorum.:pBüyük çoğunluklada millette böyle bir algı var,motorcularda kullanıyordur bunu ama adamlarda fullface kask var, pek gözükmüyor. :) Dİğer yandan çok soğuk olmayınca balaklava kullanmak,kullanışlı olmuyor.

Buff kullanıyorum ama yeterli koruma sağlamıyor. Bir ara polar boyunluk denedim,hem kask altında çok kalın geliyordu,hemde gözlük takmada vs sıkıntı oluyordu. Kulaklık olayında ise çok daha sıkıntı yaratıyordu. Bufflar olsun,boyunluk olsun,bere olsun kulakları ilk başta tam kapatsada,sürüş esnasında sıyrılıp açılıyor.Mini etek giyip,ikide bir eteğeni aşağı çekip,özerini örtmeye çalışan kızlar gibi ikide bir açılan kulaklarımın üstünü örtmekten bıktım doğrusu.O yüzden bu sefer buna daha çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Önerdiğin ürünleri biliyorum,lakin fiyat olarak çok çok abartıldığını,sporcu giysileri içinde olduğu için ayrıyeten şişirilmiş bir fiyatları olduğundan o kadar para vermek biraz dokunuyor. :) Bir takkeye,fese 120 TL verilir mi hacı :D
Bilemiyorum,birde kadın çorabı falan mı denesek ne yapsak:komik:

@elric1982
Ürünü blackspade'ye sordum,kask altına kalın gelebilir dedi.Daha ince model olan balaklava türünü önerdiler.Dolayısıyla o ürünü almam gibi.

Ha birde şöyle bir kombinde yapılar gibi ne dersiniz?
0013557_termal-erkek-polar-kulaklik-9981.jpeg
0021493_termal-erkek-bere-9277.jpeg

@-Skynet- hocam bunlar da kalın gelir kaskla kullanmak için. boşuna almış olursunuz, incelemiştim bunları mağazada. en temizi termal balaklava. hem yeterli incelikte hem sıcak tutuyor :)

• Beğen
@cember3454
Kılda keramet olsa maymunlar evliya olurdu. Ben de kısa saç taraftarıyım. Yok metroseksüel diye başladılar, überseksüele evrildiler, er kişiler saç sakal papaz gibi gezinmeye başladı.

@MrKüpeliDeli
Fabrika olduğuna göre bol çeşit olan bir yer, doğru mu?

@asibol

Germatürk'e gitmeden önce telefon ile bir arayın. Eylül'de aradığımda fabrikanın tatilde olduğunu, şu an satış olmadığını söylemişti telefonu açan kişi. Teyit alıp giderseniz daha sağlıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: asibol
Geri