Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Çevik kuvvet polislerinin robocop kıyafeti gibi olmuş.

Surekli olarak yagmur, ruzgar altinda suruse cikiyorum ve mumkun oldugunca az katman giymeye calisiyorum. Ruzgar yuzunden hissedilir sicakligin sifirin altinda 4-5 derece oldugu zamanlarda dahi tayt, termal iclik, uzun kollu forma ile cikiyourm. Ceket giymeye uzun zamandir ihtiyac duymadim.

Tayt: Castelli nano flex 2, eski bir urun kendi sitesinde yok artik. Ruzgar gecirmez, suya dayanikli ( water repellent )
Forma: castelli transparante 4, bu da eski urun. yerine transparante 5 cikmis. Bu da tayt gibi ruzgar gecirmez ve suya dayanikli fakat her iki ozelligi de tayttan daha iyi.

Hava 15 derecenin altinda ise genelde bu ikisi, formanin altina da normal, nefes alan bir iclik giyip cikiyourm. Eger hava 7-8 derece civarina duserse bu yetmiyor, cok soguk oluyor. O zaman da termal iclik giyiyorum.

Iclik bu: (link)

Cok cok sicak tutuyor, eger hava gercekten soguk degilse bunaltabiliyor. Nefes alan forma ile beraber giyildiginde gayet basarili, hava yagisli degilse terlemekten cekinmeden zorluyorum kuru tutuyor epey.

Kislik urunlerde eger cok katman giymeyecekseniz en ust katmanin hem suya, ruzgara dayanikli hem de nefes alabilir olmasi sart bu da maliyet arttiriyor. Kislik dechatlon urunlerinden simdiye kadar pek memnun kalmadim ben. Castelli'nin kendi sitesinde fiyatlari cok yuksek. Mesela iclik icin 70£ yaziyor fakat ben indirimlerde sigmasports uzerinden 52€'ya almisim. Dechatlon urunlerine gore yine de fiyati cok yuksek fakat hem sicak tutan hem de teri disari atan iclik istiyorsaniz dechatlon urunleri sizi bir yere kadar goturecektir.
70 euro diyor. Çetin bey gibi varlıklı bisikletçilere özel giyim ürünlerini bunlar. Ben sitesine dahi giremiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
Modifiyeli başlığımın altında Çin den almış olduğum suluk kafeslerini görmediniz galiba. Decathlon taytını acayip indirimden (Decathlon ilk yıllarında efsane ötesi indirimler yapıyordu artık çok nadir) 40 TL ye aldım. Bisiklet için ne kadar harcadınız başlığı altında finansörümün yine kendim olduğunu görmüş olmanız lazım. (sigarayı bırakalı yaklaşık 815 gün oldu)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Modifiyeli başlığımın altında Çin den almış olduğum suluk kafeslerini görmediniz galiba. Decathlon taytını acayip indirimden (Decathlon ilk yıllarında efsane ötesi indirimler yapıyordu artık çok nadir) 40 TL ye aldım. Bisiklet için ne kadar harcadınız başlığı altında finansörümün yine kendim olduğunu görmüş olmanız lazım. (sigarayı bırakalı yaklaşık 815 gün oldu)
Gördüm suluk kafeslerini. Şaka takılıyorum. Benim de geçen ay 4 yıl doldu sigarayı bırakalı.

• Muhteşem
Tepkiler: trainspotting35
Çevik kuvvet polislerinin robocop kıyafeti gibi olmuş.

70 euro diyor. Çetin bey gibi varlıklı bisikletçilere özel giyim ürünlerini bunlar. Ben sitesine dahi giremiyorum.

Castelli aslinda orta-ust seviye bir urun, Turk lirasinin degeri malesef cok dustugu icin cok sacma sapan fiyatlara geliyor. Ben bisiklete ciktigimda kizilhac dagitmis gibi herkesin uzerinde goruyorum fiyat/performans urunu oldugu icin.

Seytan diyor sezon sonu indirime girince ne varsa topla ( %50-60 indirimler cikabiliyor ) doldur cantaya, Turkiye'ye gelince de tezgah ac.

@umutcelik Bu tezgah İstanbul Avrupa yakasında olursa müşteriniz olurum.

Castelli aslinda orta-ust seviye bir urun, Turk lirasinin degeri malesef cok dustugu icin cok sacma sapan fiyatlara geliyor. Ben bisiklete ciktigimda kizilhac dagitmis gibi herkesin uzerinde goruyorum fiyat/performans urunu oldugu icin.

Seytan diyor sezon sonu indirime girince ne varsa topla ( %50-60 indirimler cikabiliyor ) doldur cantaya, Turkiye'ye gelince de tezgah ac.

Sonrasında "çok pahalı" yorumları gelir, tabii ki muhterem anonimimiz/anonimlerimiz tarafından.

Ve satmaya başlarsanız eğer, ben önden rez alıyorum. :D

Sonrasında "çok pahalı" yorumları gelir, tabii ki muhterem anonimimiz/anonimlerimiz tarafından.

Ve satmaya başlarsanız eğer, ben önden rez alıyorum. :D

@trainspotting35

Valla ticaret isi cok deigisik, ben becerikli degilim malesef.
Bahar gibi genelde bos valiz geliyorum, bir baslik acarim 2-3 hafta oncesinden. Kiyafet gibi tasinmasi kolay seyler ( her gelisimde mantar ya da ot yetistirme seti isteyen arkadaslarin gozlerinden opuyorum buradan ) isteyen arkadaslar siparis verir benim eve teslim. Ben de gelirken getirir uygun bir yerde veririm.
Kiyafet isteyenler ve benim icin en iyi secenek sanirim bu.

Tabi bu sefer de "ne bilelim urunleri getirecegini" diyen arkadaslar cikacaktir, onlara da saygim sonsuz.

Birde uygun kıyafet alacağımız site linki verip kıyafet başına taşıma ücreti belirledin mi tamamdır bu iş. ?

Merhabalar,
Astigmatim mevcut gözlük kullanmak durumundayım. Havalar soğudukca rüzgar aşırı göz yasarmasi yapmakta. Geniş geniş bisiklet gözlüğü alsam rüzgarı keser mi ? Gözlüksüz sürmek ne kadar sıkıntı olur bilemiyorum ancak göz yaşarması mi hafif bulanık görmek mi seçimi yapmak zorundayım sanırım. Benim durumumda olanlar nasıl çözümler buldular merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Delta bisikletten Olarak clip gözlük aldım. Gayet memnunum.

Minik bir not: insan vücut ısısının büyük kısmını kafa/yüz bölgesinden kaybeder kask altına takacağınız bir wind stoper ürün, yada ince bir kask altı maske-boyunluk ayak parmak uçlarınızın bile ısınmasına önemli katkı sağlıyor

Ben soğuğun bol olduğu bir yerde yaşıyorum ve bütün kış işe bisiklet ile gidip geliyorum. Kışın içme termal içlik giyiyorum soğuk falan kalmıyor :)

213226 dosyayı görüntüle213227 dosyayı görüntüle

Tabiiki termal içlik yiyince çok fazla kıyafet giymemek gerekiyor aksi halde aşırı terlemeye sebebiyet verebilir. Ben üste tişört, termal içlik ve rüzgar geçirmez polar bisiklet montu giyiyorum. Alta ise içlik ve kışlık tayt gayet yeterli oluyor.

çok mantıklı geldi bana hemde ekonomik olacak.
fikir için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
1572961728491.pngÇok çok mükemmel decathlon indiriminden 10 TL ye almıştım yol bisikleti kullananlar için kibar bir bere. Kış için ideal kulakları kapıyor.Yüz maskemde var ama gözlükte çok buhar yaptığı için çok soğuklar dışında kullanmıyorum.

Minik bir not: insan vücut ısısının büyük kısmını kafa/yüz bölgesinden kaybeder kask altına takacağınız bir wind stoper ürün, yada ince bir kask altı maske-boyunluk ayak parmak uçlarınızın bile ısınmasına önemli katkı sağlıyor

Bunun bir kez daha muhabbeti gecmisti bir kucuk ekleme de benden.
Boynu ve kulaklari kapatmak muazzam isi korumasi sagliyor Gokay'in da dedigi gibi fakat boyunluk/buff gibi aksesuarlarin surus esnasindan takip cikartilmasi kolay degil.
Surus basinda vucut sogukken her sey iyi guzel fakat biraz vucudu zorlamaya baslayip isisini yukseltince buff bunaltici olabiliyor.

Benim gibi cabuk darlanan biriyseniz eger buff yerine asagidaki gibi yaka kismini kapatan forma/ceket kullanmak daha uygun cozum

1572901116-pearl-izumi-merio-thermal-1572901098.jpg

Cok sicak hissettiginiz zaman fermuari biraz asagi indiriyorsunuz, vucuttaki hava dolasimi artiyor isi dusuyor.

Son düzenleme:
Az katmanlı ama kaliteli ürünleri tercih edin derim. Bu işin başka çözümü yok, katmanı ucuz ama fazla olan kombinasyonlar, sizi bir noktaya kadar idare ederken bezlenmiş bebek hisside yaratıyorlar. :=)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa.bnck
soğukta, yağmurda ayazda sürmem diyordum ama dayanamadım. kış için ufak bi alışveriş yaptım geçen hafta bugün ki etkinlikte de test ettim memnun kaldım. biraz aldıklarım hakkında yorum buluncam.

aldığım ürünlerin hepsi decathlondan alınma buarada.

kafamda şu maske var. baya sağanak yağmur altında sürdüm bugün kafam hiç ıslanmadı..

(link)

üstümde ise basketbol bölümünden aldıgım atlet, bisiklet bölümünden ince uzun kol, kayak bölümünden uzun kollu içlik. zamanında adidastan koşu için aldıgım bi uzun kol ve decathlonun yeşil yağmurluğu var..uzunca bi süre sağanak altında sürdüm bazen rüzgar karşıdan esti vs. yağmurluk hiçbirşekilde dikiş yerlerinden omuzlarından vs su almadı.

(link)

(link)

(link)

(link)

eldiven olarak bunları kullandım indirime girmişti 20 liraya aldım, biraz su aldı bunlarda giyip çıkarırken soğukluğu hissettim baya, çok üşütmedi. suyu biraz emiyor bence, zamanla hareket kabiliyetim azaldı çünkü 10 üzerinden 7 verebilirim.

(link)

alttada yine kayak bölümünden tayt ve kısa askılı tayt var.

(link)

ayaklarıma mestten kılıf yaptım. çok az su aldı yani parmaklarımdan ileri gitmemiş su. üşütmedi desem yeridir.

bazılarınız çok kat kat ve kalın giyindiğimi düşünebilir ama soğukla gerçekten hiç aram olmamasına rağmen bu şekilde soğukta yağmurda ben çıkarım diyebiliyorum..

yaptığım mestleri diğer konudan görüntülebilirsiniz...

Ayakkabı kılıfı

Son düzenleme:
213248 dosyayı görüntüleÇok çok mükemmel decathlon indiriminden 10 TL ye almıştım yol bisikleti kullananlar için kibar bir bere. Kış için ideal kulakları kapıyor.Yüz maskemde var ama gözlükte çok buhar yaptığı için çok soğuklar dışında kullanmıyorum.
yurtdışında halen satışta olan ürünler bizim decathlonlardan neden tek tek kaldırılıyor:(

Merhabalar,
İşi gidip gelirken kullandığım için bisikletimi,
Giyim olarak neleri almam gerekir.
Şimdilik bildiğimtek şey pamuklu kıyafet özellikle içlik alınmaması gerektiği.Gerisini tavsiyelerle tamamlarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

@tarkanaslan Ben size kışın giyim şeklimi yazayım;
Üst uzun kol içlik,
Üst uzun kol forma,
Alt uzun tayt(Bazen alt içlik üstüne kısa yazlık tayt),
Ayakkabı kılıfı,
Uzun parmak eldiven,
Kafa ve ense için buff veya balaklava,
Hava durumuna göre yanıma yağmurluk/rüzgarlık alıyorum.
Ben bu şekilde ya da buna benzer katmanlar ile soğuk abartmadığı sürece bir sıkıntı yaşamıyorum. Dediğiniz gibi hiç bir giyim katmanının pamuklu olmaması gerekiyor. Pamuklu bir çorap dahi sürüşü mahvedebiliyor.
Bir de eldiven alırken gerçekten paraya acımamak gerekiyor. Sürekli sabit durduğundan, bu bölgeyi soğuk ve rüzgardan korumak lazım.

kişiden kişiye değişen bir durum kışlık giyim olayı. benim ellerim ve ayaklarım üşüyor genelde. kışın içlik üzerine uzun kollu forma onun üzerinde de rüzgarlık giyiyorum. eldiven tabi olmasa olmazlardan. genelde kısa tayt kullanıyorum. geçen sene ayakkabı kılıfı kullanıyordum bu sene kışlık bot aldım onu kullanacağım.

Geri