Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Scudo
@hydrocon
Geçen haftalarda Tr'de üretilen ve exuma'da satılan poc, rapha gibi ürünlerin, kalite olarak Avrupa üretimlerle bir olmadığını yazan bir kişi vardı. Siz yurtdışında, rapha mağazası gezmiş biri olarak ne dersiniz?

Oradaki ürünler de Türkiye üretimi miydi?

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Esenyurt'taki mağazada da Bahçeköy'deki kadar çeşit ve bu poc rapha gibi markalardaki uygun fiyatlar var mı peki?

@alcest

Rapha markasının bir dönem fasoncusu Exuma yani Barko Tekstildi. Exuma mağazasında satılan ürünler arasında defolular olduğu gibi markaya fazladan üretilen ürünlerde var. Bir değişim yada gözden kaçan defolu ürünler için fazladan üretilen ürünler. Mağazada satılan ürünlerin kalitesi Amsterdam mağazasındakilerle bence aynıydı fakat oradaki ürünlerin etiketlerinde menşei İngiltere olarak yazıyordu.

Bahsedilen mevzu Poc için söyleniyor olabilir zira satılan bazı ürünlerde çok ufak kusurlar var herkes yakalayamayabilir. Ufak kusurlar bile o kalitede ürünler için 150-250TL fiyatları gayet makul kılıyor. En son aldığım taytın kalitesi muazzam mağazada fiyatı 150TL, yurt dışı fiyatı ise yaklaşık 1100TL.

Kışın özellik ile yağmur riski olan zamanlarda yağmura karşı, yağmurluk, alta kaput yapacak büyük bir eşofman ve yedek çorap ıslanıp hasta olma riskine karşı önemli bir koruma sağlıyor.

@hydrocon
Teşekkür ederim bilgi için.

• Beğen
@ardabaranburcak
Çatalca yolu üzerinde fabrika satış mağazası var. Otoban ile ulaşımı çok kolay

İzmir'de yaşayan ya da İzmirli tayfanın özellikle önerebileceği adres bir tükkan var mıdır bisiklet giyim için ? Teşekkürler.

Black Spade termal içlik kullanan var mı? sevye 2 nasıl, önerir misiniz?

• Beğen
@shooter06
Kolsuz versiyonunu kullanıyorum. 10-15 Derece havalarda Black Spade 2 üzerine ince ama uzun kollu forma yetiyor bana. Kaliteli bir marka. Kayakçı arkadaşlarımın tavsiyesi ile almıştım. (Daha soğuk şartlar için 3. seviye öneriliyor)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@shooter06

Termal taytını kullandım Mavic uzun askılı tayt alana kadar. 10 dereceye kadar kullanılır altında çok bir farkı kalmıyor.

@BerkEvren

@hydrocon

Bende bugün sevye 2 sipariş geçeceğim, ilk defa kullanacağım böyle bir ürünü. İnternetten araştırmalarımda,

Thermoform,

Blackspade Unisex Termal 2. Seviye,
Gore-tex Windstopper Rüzgar Geçirmez Termal İçlik Tişört

ürünleri cazip geldi. Aralarında kararsız kaldım. Gore-tex ile blackspade sev 2 arasında 20tl fark var. Valla hepsi gayet iyi duruyor,karar veremiyorum.:) Dışarıda kar olana kadar haftada bir kaç defa turlamaya çıkmayı düşünüyorum.Sahil kesimi ağırlık süreceğim için içlik şart, rüzgardan ötürü. gore tex rüzgar için cazip duruyor.Diğer yandan blackspade bahsettikleri özellikle cazip duruyor.Ne yapsam ikisinde alıp, üst üste mi giysem nedir?:koptum:

• Beğen
@shooter06
Goretex ürünler çok başarılı ama en iç katman hava alan yapıda olmalı. (Hızlı kuruma ve ter hapsetmeme adına) Goretex en üst giysiniz olur ve fermuarı olursa daha kullanışlı olur bence.
(Sizle temas eden katman teri derinizden uzaklaştırmalı, ısınızı korumalı ve çabuk kurumalı. En dış katman ise su ve rüzgara karşı koruyup aynı zamanda hava alabilmeli. )

@BerkEvren
(link)
Buradaki ürün mesala, termal içlik diyor hocam.

@shooter06
Ben olmaz demedim zaten :) Bisiklet sürdüğünüz için yukarıda bahsettiğim şekilde korunmak gerekiyor. Yürüyüş - Motorsiklet kayak gibi bir aktivite için en içe goretex giymek mantıklı. Ama bisiklette pedal çevirdikçe terleyip goretex kumaş içinde donarsınız. Arada bir "base layer" olması lazım. 365 gün bisiklet sürüyorum ve hiç üşütüp hasta olmadım daha. İşin sırrı sıcak tutan ama hava alan, terletmeyen şeyler giymek, ayakları kuru tutmak.

@BerkEvren
Hocam paylaştığım ürünü satan satıcıyla görüştüm, adam ürünün çok kaliteli olduğu söyledi.Tr kaynaklarda zor bulunduğunu söyledi.Doğru söylediğini anladım, neden dersen 150tl sadece üst termal içlik içinmiş.Ben takın olarak sandım, paylaştığı fotolarda manken alt üst giymiş,ondan.:koptum: 150tl sadece üst için alamam malesef.Karsta, Vanda,Sivasta yaşasam belki ama o kadarına gerek yok.
Gore tex eledim. Thermoform, ürünü içlik alırken neden eledinizdi acaba?

@shooter06
Gore-Tex kumaş ve Black Spade içlik hakkında tecrübem var ama thermoform nedir necidir bilmiyorum. Bu sebeple iyi / kötü bir yorum yapmadım.

@shooter06
Aksini söylemesi ilginç olurdu :D

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@BerkEvren
:D Yani diğer termal içliklerden daha üst düzeymiş, onu belirtti.:) Dediğim gibi çok pahallı bir şeye gereksinimim yok.
(link)
O zaman ben bunu takım olarak siparişini geçeyim, termal içlik ve rüzgarlıkla havalar iyice soğuyana kadar gidilir diye düşünüyorum.Sonra orta katman olarak bir tane polor kazak vs kullanırım,yeter gider gibi...
Baş için kulaklık üstüde olan bereler yeterli mi? Yoksa balaklava şart mı?Şahsen balaklava bana biraz garip geliyor, görünüşü itibariyle.:D

Geri