Scudo Sports

'' kış sezonu başlıyor biz kapatmayız açarız sezonu, kasım -aralık-ocak-şubat-mart-''

Dün 3'de yola çıktım; yağmurun azizliğine uğradım, ben çıktım yağmur başladı, sanki yağmur duası etmişim gibi. Kartal-Bostancı-Tuzla Köfteci yapabildim, Orhanlı iptal oldu. ((link)) Bir de yağmurun altında Kaynarca'da arka lastik patladı, su dolu tuzak çukuru göremedim ona girince indi. Kılıfa rağmen ayakkabıların içine su dolması da olaya ayrı renk kattı, sözde su geçirmez neopren ayakkabı kılıfı.

Gönderdiğim link belki login olmayı gerektiriyordur ben denedim açılıyor. Aynı bilgiler başka bir yerde de var. Onun linkini gönderiyorum. ((link)). Gelen sayfada "Rider Details" başlığına tıklarsan kimlerin hangi tarihlerde kaç defa kartepeye tırmandığını gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
saat 06.00 da evden çıktım park bana yakın 3 saat koştum hafif tempo iyi geldi.şimdi ayakkabı kılıflarının su alması ilginç bahadır dostum bence geri vermelisin ve de paranı istemelisin.link açıldı yalnız burada güzergah yazmıyor yani nasıl oldu etap yasini biliyorum sadece dönüşü trenle yaptı açıkçası ben gidiş ve dönüşü bisiklet ile yapanlara bakıyorum faruk çelebi idi yalnış hatırlamıyorsam bostancı mollafenari izmit kartepe otel yani 1300 rakım ,dönüş aynı yerden iniş yani maşukiyeden ve dil ovası gebze bostancı dile kolay 273 km 300 km yi aşar verdiği yorgunluk ve yol bisikleti ile başardı evren tuğutlu ile bunun dışında işin en zorunu sadece 6 adam başardı mtb ile 300 km yi aşan eşdeğerli etapta bostancı-izmit suadiye çıkış en zor yer ve zirve 1640 metre dönüş maşukiye iniş, gebze bostancı, ali emre ,aytekin erzan ,volkan akboga, suha onur er ,evren tuğutlu ve harun bu 6 adam bence tarihe geçti....şimdi kartepenin nasıl yapıldığı önemli ve kaç kez araya araç sokmadan bisiklet ile bu işin başarıldığı önemli yukarda saydığım 7 adamdan başka varmı bilmiyorum.. birde bu değerlerin yakalanması zordur yani bostancıdan 110 km sonra maşukiye rampasını 1 saat 18 dakikada almak ve dönüşü istanbula bisiklet ile yapmak oldukça zor iş...

@Kudret Kurtcebe
inşallah bizde başaracağız bu kartepeyi

@Erkan Közen
erkan dostum,,,10 seferde en zorlarını düzenledim yalnız en zoru 30 ağustos 2009 da oldu ,altta şimdi modifiye olan karbon vardı spd pedal yoktu ekibin en yaşlısı bendim etap 04.30 da bostancıdan başladı izmite 10.00 de vardık suadiyeden çıktık ve 16.00 da zirveye vardık 1640 a ,buraya kadar toplam 130 km yapıldı zirve dahil ama 21 km rampa sonda yakaladı bizi ben o gün farklı bir yerden 1640 a keçi yolundan bisikleti sırtlayıp 800 metre resmen dağa tırmandım treking yaptım ekip arkadan dolanarak 5 km lik son derece bozuk zeminden çıktı iniş 21 km oldu maşukiyeden indik.şimdi diğer zor olan 2 turda gebzeden gidiş oldu ama tren kullanıldı..diğer 7 tur hep trenle en yakın istasyondan yapıldı şimdi tren yok feribot var ve güney yolundan, kuzeydeki dil ovası gibi rampa yok bu iş yalovadan 73 km yi iyi bir tempo yaparak almak ve 18 km rampada kuvvet kontrolü kısa mola rampada olur su içmek ve atıştırma en sessiz yol suadiye çıkışı yukarısı 1300 rakım 19 mayısta soğuk olacak bisiklet yağmurluk benim küçük çantaya sığıyor burada en fazla yarım saat dönüş aynı yer,,dönüşe yalovadan feribot saatini kaçırırsak alternatif topçular artı 20 km eklenir tur 200 km ye patlar eşdeğeri 230 ları bulur

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi sırf meraktan Yasin Bingöl'ün kartepe turlarına baktım. Çoğunlukla arabasıyla maşukiye'ye gidip oradan tırmanmış. Bunların dışında temmuz 2011'de üsküdar'dan gidip maşukiye'den çıkmış ve dönüşte tren yapmış ((link)). eylül 2011 ve eylül 2012'de 290km yapmış üsküdar'dan çıkıp maşukiye'den kartepe ve geri dönüş ((link)). Bir de suadiye'den kartepe'ye çıkıp maşukiye'den inmiş, ama bu kısa tur 50km.

Faruk Çelebi'ye baktım hiç kartepe görünmüyor, ancak bütün kayıtları 2012'ye ait, eski rotalarını girmemiştir belki. Evren Turgut'lu da öyle, kartepe görünmüyor kayıtlarında, belki girmemişlerdir.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
faruk dostun rotasını gördüm evren tuğutlu ile onlar en zoru yaptılar yasinin 2011-2012 de yaptığı iki turu dönüşte bisiklet ile yapmışşa takdire şayan,,face den ben rotayı gördüm gürselin duvarından faruk ve evrenin rotası tam ring bostancı-mollafenari izmit maşukiye kartepe otel dönüş maşukiye izmit dilovası gebze ve bostancı 273 km ,biz aslında kartepenin en kolayını yapacağız 180 km güneyden bostancıdan feribot ya da pendikten yalova, yalova hattından bu iş daha kolay 73 artı 73 ,gidiş ve dönüş ama suadiyeden kartepe otel 18 km stabilize zor yol paso rampa iniş riskli, 18 iniş ,hepsi 182 km, ama 18 km rampa kaç km düz yola bedel ona bakarsak 200 km in üstünde bir yorgunluk verecek.aynı maşukiyedeki rampa eğimi var ama yol düz asfalt değil.evet bu güzergahta aşırı trafik yok kuzey yolunda dönüşte hem rampa var hemde yoğun kamyon trafiği...

(link),,

17 şubat iyi olacak gibi erkan kısa polinez hekimbaşına saat 10.00 da gelirim inşallah bozmayacak 32 km rüzgar 40 km de bıçanderede var olduk.yeterki yağmasın yerler kuru olsun...

@Kudret Kurtcebe
kudret abi yağmazsa geliyorum bahtiyar abide gelebilir dediğin gibi anteraman yapmayan kartepede sucuk gibi kalır

@Erkan Közen

sucuktanda beter olur her yıl bi adet güneyden kartepe.....:in:

@bahtiyar közen

(link)

şu an 32 km rüzgar hava açık polinez kısa saat 10.00 da hekimbaşında olurum tabi bozmaz ise...

(link)

evet gerçekten iyi bir başarı teşekkürler faruk biz kolay kartepeye soyunacağız 180 km güneyden kartepe otel eşdeğeri 222 km

kudret abi bu defa yanıma enerji jel birde protein jel alacağım bu sene hazırlıklı olacağım kartepeyi yiyeceğiz

@Erkan Közen

şimdi erkan,,,kendimden bildiğim için güneyden 2 tur yaptım bunları hesaba katarsam 12 sefer yaptım ama 2 si suadiye köyünde bitti ekipten koptum bunları saymıyorum 11 sefer ekiple başarılmalı bostancı geçişte o gün farklı yöne giden bisikletçiler olabilir en temizi 06.00 buluşup pendik feribotu ile geçmek.60 km de power gell i emince gölcüğü nasıl geçtiğimi hatırlamıyoum bir tane yetti ama rampada protein bana gerekecek aynı şekilde bende alacağım 12 lira toplam.

Geri