17 şubat bana da uyar. En son 2011'de gitmiştim bıçkıdere-göçbeyli-kurtdoğmuş rampalarına. hatırladığım kadarıyla dik yokuşlarında en zor olanı yolun mıcır ve bazı yerlerinin toprak olmasıydı. Havanın kuru olması, yerlerin ıslak olmaması şart, yoksa benim lastikler kaydırır biliyorsun.
Bana usta oldun demişsin ama o biraz iltifat olmuş kudret abi, çıraktım daha yeni kalfa oldum. Senin gibi ustalar tanıdıkça kalfa olduğumu daha iyi anlıyorum. Tur kısaydı rampalarda bacaklarım iyi çalıştı. 100+ turlarda rampalarda ne yaparım hiç bilmiyorum.
@Bahadır Gürel
bahadır dostum bir yıl önceki konumundan çok iyi durumdasın senin yaşında olupta dünki mesafeyi alamayacak çok insan var bu istanbulda şimdi rampada baktım oturarak çıkıyorsun yol bisikleti kullandığın için ayakta ve vücut ağırlığını öne vererek dans eder gibi sağ ve sol yalpa yaparak çıkma durumu ve daha az kuvvet harcama olmakta ,buna sahada dik rampalarda çalışarak alışma,bıçkıderede özellikle bıçkıdereden sonraki etapta dikkat durumu ,yol stabilize silik tekerler anında darbe yemekte ,evet havaya bakarız şu an hava kapalı .....
10 şubat rüzgar 14 km ama yağış .
birbirini tutmuyor ,17 şubat rüzgar 26 km hava kapalı ,24 şubat 48 km rüzgar fırtına ...ve yağış. bu şubat ayı ayın 17 sine odaklanırız ama hava kapalı ısı 6 derece,,
merhabalar firari manyak tekrar giriş yaptı sınav sonrası tekrar bir uzun kevgirman turu yapacağım eğer haberlerde ayda bisiklet süren diye bir ibare görürseniz o benim galiba fazlasıyla kafayı tozuttuk bisikletten ayrı kalınca olan oluyor malesef şaka bir yana bu hafta sonrası büyük bir tur yapacağım düşüncelerim içerisinde bir branda sefer tası bile var tekrar görüşmek üzere üşütmeyin terlemeyin bisikletinizi üzmeyin
Bu hafta sonu sabah atilla ekibine katılamayacağım, benim kızın voleybol karşılaşmaları var onu izlemeye gideceğim. Cumartesi veya pazar öğleden sonra tek başıma çıkmak durumundayım. Rota Bostancı-Tuzla Köfteci-Orhanlı-Bostancı şeklinde (daha önce gittiğim rotanın adresi: (link)). Katılmayı düşünürseniz bu rotaya dönüşte Başıbüyük rampasını da ekleriz.
teşekkürler bahadır ben yatacağım 10 unda bu yağmurlar yüzünden 5 kilo aldım her sene aynı hikaye kışın saha olayı bisiklet için uygun değil bizim burda park var koşu bandı var oraya müracat olacak ayın 17 si belli değil son anda değişiyor rüzgar az olmalı..
17 şubat yağmura çevirdi rüzgar 27 km ,10 şubat yağmur 24 şubat yağmur bu gidişle şubat olmayacak 3 şubatı iyi ki kaçırmadık bahadır dostumla,
o gün hava çok güzeldi tek sorun sert esen rüzgar idi ayda bir ağır tur programlarımız aralıkta olmadı ,ocakta 130 luk bıçandere oldu rüzgar 30 km idi,şubatta kısa polinez oldu son mart ayına yaklaşıyoruz 3-10-17-24-31 tam 5 pazar var artık kartepede yaklaşıyor şubatı saymazsak 2.5 ay hazırlanma şansımız var bütün çabalar kartepe otel için,,
şimdide yağmur yok sabah başka öğlen başka sonuç,
bekleyeceğiz ayın 17 sine uzun polinez yaparız dudullu saat 09.00 çıkış olur ...rüzgar düştü 18 km keşke böyle olsa, bu gün çıktım kadıköy moda çamlıca kısa mesafe turları, debar attım sonra rampada süratli çıktım ama benzemiyor uzun yola , vücut istiyor uzun yolu..
evet doğruda antreman yapılmaz ise kartepe yalan olur, 17 şubatta kısa mesafe olur o da polinez hekimbaşından gidiş ve dönüş aynı ,34 km rüzgar,17 sinde yağmur olursa yatar 10 şubat yağmur ,,,,
Kısa uzun demeyip düzenli bisiklete binmek lazım. bu sabah kızımın voleybol maçları nedeniyle gruba katılamadım (zaten mersin kap nedeniyle antrenman olur mu bilmiyorum) yarın da aynen devam ediyor. Öğleden sonra önce doktora fizik tedaviye gideceğim (sema hast.), sol kolda lif yırtılması var bir haftadır sabahları elektrik veriyorlar. oradan da 14:30 kartal-bostancı-tuzla köfteci-orhanlı turlayacağım, ortalama hız 25-26 olur, 70km yaparım. Perşembe akşam bostancı-kaynarca-bostancı turladım. 36km, 1s 15dk., ortalama 28 hız, iyi geldi evde trainer kullanmaktan daha sağlıklı.
katılıyorum şimdi kısa sonra mart- nisanda uzun ,meyveleri 1300 rakımda 73 artı 18 km in üstüne yiyeceğiz 73 artı 18 in hikayesi kahredici olacak bundan zevk almak lazım bahadır dostum kartepe için bence uzunlara çalışmak lazım önce 200 km devireceğiz..bütün dava 73 artı 18 km rampayı yeme davasıdır
Uzun konusunda haklısın 100+'ları da yapmak istiyorum ama tek başıma çok da açılamıyorum. Aynı yerleri git-gel de olmuyor. Kartepe benim için şu an erken; hazır olunca temmuzda deneyeceğim. Benimki acemi işi olur: maşukiye'ye kadar arabayla giderim oradan da 17km. 7.5 eğimli rampayı bir sürüşte çıkmayı denerim. Strava'dan baktım Yasin Bingöl 17km'yi 1 saatte 16km hızla çıkmış, bu müthiş bir değer. Ben de 2 saatte 8 km ortalamayla çıkmayı hedefliyorum. ((link)). Bu adresteki kişileri başka rotalardan kendimle kıyasladım, benimle denk olanları biliyorum, aşağı yukarı bu sürede çıkarım.
Şubat 23-24'ünde Strava'da bir yarışma düzenleniyor, bir sürüşte 160km yapanları derecelendirecekler. Tabii hiç şansım yok ama olsun denemiş olacağım yerimi görürüm (öyle adamlar var ki bir sürüşte 350-400km 25 ortalamayla sürüyorlar). Harcanan güce bakacaklar. Ben de 23 veya 24'ünde 160km yapmak istiyorum. Bir rota çıkartacağım. Tarih ve hava uyarsa birlikte de gidebiliriz. ((link))
bahadır dostum ,
link e tıkladım açılmadı,yasinin değeri takdire şayan yasin bostancıdan gitti izmite maşukiyeden tırmandı ve dönüşü trenle yaptı kartepe güzergahın en zoru yapılmadı bu güzergah çok zordur bostancı-kurtköy -pendik bağlantısından mollafenari ve 1300 rakımlardan çene dağı istikametten izmite iniş maşukiyeden çıkış kartepe otel-1300 rakımdan stabilizeden suadiye köyüne iniş oradan güney yolundan direk yalova 300 km in üstünde bir yorgunluk verir kartepenin en kolayı 19 mayısta yapacağımız güzergah 180 km toplam ama eşdeğeri 200 km in üstü olacak.