Kadir İLBAY
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 834
- İsim
- Kadir İlbay
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Cnc kesimi daha maliyetsiz diye biliyordum. Anlaşılan öyle değilmiş. 150 euroluk pedallar bile derken. Onlar bile böyle ucuz yolla üretiliyor demek istedim. Dövmek deyincede aklıma hemen bir ustanın terli terli ocağın başında demire çekiçle vurduğu canlandı. Şimdi kafama oturdu, teşekkürler. (Hala o pedalların mtb pedalı olmadığını düşünüyorum. ). Çarşı pazar gezme pedalı dediğiniz pedal, Shimano üretimi şehir bisikleti platform pedalıymış. (Gerçekten öyleymiş ). Fakat diğer pedal mtb kullanımına uygun değil.@Kadir İLBAY
Bi de "150 euroluk platform pedallar BİLE" ye takıldım. Bir pedalın fiyatı zaten daha ne olacaktı da "bile" diyosun onu anlamadım. Burada detaya girmeyeyim ama, talaşlı imalat, talaşsız imalat, CNC, torna, döküm vs nedir bunların hangisi maliyetlidir, hangisi birim zamanda daha çok ürün çıkarır falan bu konularda yeterli bilgin olmadığı belli. Herkes bunları bilecek diye bişey de yok zaten. Ama bari bileni yanlışlamaya çalışma.
@Corelli Mağduru Yamuldu ise penseyle düzeltebilirsin. Ben öyle yapmıştım. Plastikler ıslanınca tutmuyor, değiştirme imkanın var ise çivili platform mükemmel olur. Güç kaybının aksine, engebeli yollarda ayağın pedaldan kaymadığı için hiç tempo düşmeden daha hızlı gidebiliyorsun.