Ekrem Yılmaztürk
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 425
- Bisiklet
- Cube
selamlar. Bike fit denilince genelde sele vb ayarları konuşuluyor ama mağdur olduğum ve araştırınca anladığım sizleri hem uyaracağım hem de sizden yardım isteyeceğim konu kilitli pedal kullanırken kallerin açıları. konu hem bilgilendirme hem de çözüm odaklı olsun istiyorum katkılarınızı esirgemeyin arkadaşlar. Spor hekimi ile görüştüğümde sol dizimde diz kapağımdaki kasların farklı gelişmesi sonucu bu ağrıların olduğunu söylemişti.Dizimi her büktüğümde,pedalı her çevirişimde güçlü olan kas diz kapağını kendine çekmek istiyormuş. sebebi bu baştan savarak yaptığım kal ayarları. Uyaracağım konu bu.
İşin özü ise anladığım kadarı ile ayağınızın yürürkenki doğal açısı nasılsa pedal basarken de öyle olması. Ancak bilmeden yapılan ayarlarda genelde düz ayarlanıyor bas-git tamamdır deniliyor ve ileriki aşamalarda sıkıntı doğuyor. Yürürkenki açıdan kasıt ise bazılarımız içe bazılarımız dışa doğru basar ya işte o açı.
Soracağım şey ise; aşağıda da linkini vereceğim videoda güzel bir anlatım var ancak doğru ve pratik ayar yapan, yaptığını düşünen arkadaşlardan direkt olarak bilgi almak istiyorum nasıl yapıyorsunuz. Birşeyi eksik yapıyorum ancak bu eksik nedir bulamıyorum . :confused: Herkese iyi günler
İşin özü ise anladığım kadarı ile ayağınızın yürürkenki doğal açısı nasılsa pedal basarken de öyle olması. Ancak bilmeden yapılan ayarlarda genelde düz ayarlanıyor bas-git tamamdır deniliyor ve ileriki aşamalarda sıkıntı doğuyor. Yürürkenki açıdan kasıt ise bazılarımız içe bazılarımız dışa doğru basar ya işte o açı.
Soracağım şey ise; aşağıda da linkini vereceğim videoda güzel bir anlatım var ancak doğru ve pratik ayar yapan, yaptığını düşünen arkadaşlardan direkt olarak bilgi almak istiyorum nasıl yapıyorsunuz. Birşeyi eksik yapıyorum ancak bu eksik nedir bulamıyorum . :confused: Herkese iyi günler