Scudo Sports

Kayboldum!

Hocam konuyu baştan sona okudum, hiç bu kadar zevkle okuduğum bir başlık olmamıştı :) Bisiklet maceranız bir hayli enteresan ve özellikle bisikleti alıp eve dönüş hikayenizde çok güldüm :) Yanlış anlamayın, sempatik buldum anlamında :) Kazasız belasız sürüşler dilerim, bisikletiniz de çok güzel. (Bu arada jelli tayt demişsiniz ve bir arkadaş da düzeltmiş padli tayt diye. Yanılmadınız jel padli taytlar da vardır ve uzun süreli turlarda oldukça rahat ettirir. Sünger padli taytlar kısa mesafe turlarda sınırlı bir koruma sağlar malum bölgeler için. 3-4 saatin üzerindeki turlar için jel padli taytlar önerilir, bilginize.)

Scudo
Teşekkürler Özgür Bey verdiğiniz bilgi için :D

valla jelli tayt olmasına sevindim mi desem ne desem bilemedim asljdsajdajadhaha

geçen gün Decathlon mağazasında jelli ya da silikonlu (tam hatırlamıyorum) sele aparatı vardı. mevcut selenin üstüne takılıyor kılıf gibi bir şey.

Acaba aranızda bunu kullanan ve memnun kalan var mı ?

Evet o kılıftan kullanan bir arkadaşım var. Seleye tam oturmadığını ve kaydığını söylemişti. Şahsen ben kullanmadım. Ama zamanla selenize alışırsınız, padli tayt da giyerseniz pek sıkıntı olmaz. Bisikletiniz henüz yeni, ilk zamanlar alışamama problemi çoğu kişide olur, böyle kullanın biraz :)

tamamdır o zaman vazgeçtim o zımbırtıyı almaktan.

ben böyle denemeye devam edeyim dediğiniz gibi.

geçen gün kısa mesafe sürmeme rağmen eve dönüşte korkunç yoruldum merdivenlerde.

1.katta bisikleti bıraktım kalbim sıkıştı ölüyorum sandım midem bulandı falan. eve çıktım soluklandım su içtim. sonra geri döndüm bisikleti taşıdım tekrar. Yaşlanınca kondisyon tutmak ne zormuş arkadaş :(

üçgen çanta, ve de özellikle KİLİT ne kadar ağırlaştırdı bisikleti ya. demek böyle oluyor sonraları. yani insan en ufak ağırlığa kafayı takabiliyor :/

he bi de, Çağlayan Adliyesi'nin arka tarafındaki geniş alanda bisiklet sürmesi çok zevkli. çocuk gibi turlayıp durdum hehe

yarım saatlik sürüşler yapıyorum 2-3 günde 1. buradaki arkadaşların dediği gibi ağrı azaldı gibi.

daha ilk gün kıta geçip km.lerce sürünce tabi gözüm çok korkmuştu :D

yine de bu kondisyon işi çok zormuş arkadaş.

dik yokuşları sonuna kadar çıkamıyorum gençliğinizin kıymetini bilin :(

Yaşla bir ilgisi yok, aynı yaştayız sizinle. Düz yoldan ziyade rampa tırmanmayı daha çok seviyorum :) 60 yaşında dağa taşa tazı gibi tırmanan abilerimiz var :) Düzenli olarak bu işe zaman ayırın, bünye otomatikman gelişecek, kaslar ve ciğerler yeni duruma zamanla uyum sağlayacaktır.

Bisikletiniz hayırlı olsun.sele konusunda size brooks b17 standart tavsiye ederim.biraz paraya kıyıyorsunuz ama inanın bane gerçekten buna deyiyor.sele 100-150 km kullandıktan sonra kalçanıza göre şekillenmeye başlıyor ve günlük 100 km nin üzerne çıktığınız turlarda dahi pedli taytlara ihtiyaç duymadan ağrısız bir şekilde keyifle yol alıyorsunuz.

Kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Geçen hafta aldığım ilk bisikletimin üzerinden elle taşırken araba geçti. 20 km yapıp yorulup elime aldığımda çaaat üzerinden araba geçti salcano ng650 idi. olyın şokunu yaşarken bir yandan da hasara bakıyordum bayan sürücü bastı gitti. 500 lira vermiştim. kadroda aynada yamukluk ve kırıklar vardı. hurda olmuştu. aldığım yere sattım 100 liraya, üstüne 400 lira daha verip aynı bisikletten bi tane daha verdim. yani bir haftada 900 lira bisiklere vermiş oldum. şimdi diyorum 300 liralık bir bisiklet almış olsaydım keşke bu kadar para vermeseydim. ne kadar çok para harcarsanız bisiklete bişi olduğunda o kadar canınız yanıyor.

erdinç abi hayırlı olsun... :) iyi günlerde kullanırsın inş... :)

@Erdinç Kalay

Güderi padli tayt alırsan ömür boyu her türlü selenin üstünde keyifle yolculuk yaparsın.

aynn bende padli tayt giyiyorum eşofmanın altına, hem popo rahat ediyor hem kimse de gormuyor :)

Bisikletiniz hayırlı olsun.. Aldıktan sonra gerisi gelir zaten siz merak etmeyin :))

İyi günler Erdinç bey. Öncelikle kayboldum başlığı altındaki mecranızı gülmekten katılarak bir solukta okudum. O nasıl güzel bir anlatım öyle. Son zamanlarda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Allah razı olsun. Ben de nacizane salcano city sport 40 ile şehir bisikletleri kategorisine terfi ettim. Terfi ettim diyorum lakin daha önce kullandığım dağ bisikleti ile toplam 30 km yapmışken bu bisiklet ile aynı yollarda 3 binişte 50 km yaptım. Sele konusunda hala sıkıntınız var mı bilmiyorum ama lastikli çarşaflar ile aynı mantıkta yapılan etrafı hem lastikle hem gerdirebildiğiniz iple çevrili güzel sele kılıfları var. Ben de selle royal in bir modelini aldım. Bu 50 km de herhangibir ağrı ya da kılıfta bir kayma olmadı. Profilimde orta düşük kalitede 3 fotoğrafla oluşturduğum city sport 40 albümünde fotoğrafları var. Bu konudaki deneyimimi paylaşmak istedim. Saygılar.

Erdinç bey bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Anlatımınız süper :)

Erdinç bey, öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Bende başlangıç durumundaki bir kişi olarak yazdıklarınızdan çok faydalandım. Yakında bende bir şehir bisiklet almak için araştırmalarımı sürdürmekteyim.

Forumdaki diğer arkadaşlara da teşekkür ederim burada başlangıç seviyesindekiler için yararlı önerilerde bulunuyor ve bilgilendiriyorlar.

Benimde en çok korktuğum selelerin yaptığı ağrı idi lakin bu jelli sele kılıflarını görünce rahatladım.

Biran önce araştırmalarımı bitirip bende inşallah bir şehir bisikleti alacağım.

Erdinç abi her olayda olduğu gibi burada da aynı şenlikte :D

hahahaha Enes favorilerine almadın bu sefer :D

diğer tüm hayırlı olsun ve benzeri güzel dileklerini paylaşan, yazılarımı öven utandıran arkadaşlara da tek tek teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: erkan yazgan
Geri