Scudo Sports

Kaça aldın?

benimde 83 yaşında dedem var. 7 ay öncesine kadar anneannemde vardı. (mekanı cennet olsun) arabayı onlar için tutarım kapıda inanın arada çalıştırmak aklıma gelmese aküsü biter o derece park halinde. benimde bisiklete yönelmem; arkadaşla 2 sene önce işe git gel hesabı yapıyorduk. onun evi 3km benim evim 6 km mesafedeydi, ayda 150 tl veriyordum arabanın mazotuna ekstrasıda; yersen ceza, park sorunu, lastik aşınması, bakımın çabuk gelmesi vs. bu masrafları hesapladıktan sonra 500 er liraya 2 tane kron xc250 aldık ve bisiklete başladık odur budur bisiklete devam gerçi arkadaş 3 defa bindi bisikletine sonra geçenlerde sattı, bense onu beğenmedim sattım. kendim topladım yanına birde yol bisikleti aldım derken şimdi hastasıyım bacaklarım laktik asitten yanmadımmı uyku girmiyor gece gözüme. ha bu arada hanım ise hala bisikletimi ilk aldığım bisiklet sanıyor ve fiyat olarakda 300 tl biliyor. sakın çaktırmayın ince lastik olayınıda önce 26.1.50 lastik taktım sonra yol bisikleti yaptım yani iyileştirme yaptım sanıyor. :) oda duysa fiyatı motor alırdın der herhalde ama kendiside arkaya binip gezmek için der. :)

Scudo
ama bisikletin verdiği zevki değil şahin.... doğan kartal hacı murat tempra....:) vs. veeerrrrmmmmeeezzzz.... bir de bunu anlasalar.....

@Rehavet

işte tam benlik cevap... :D bunu bi köşeye yazıyorum..

@Rehavet

işte tam benlik cevap... :D bunu bi köşeye yazıyorum..

O paraya öküz alınır diye yorum yapanlara da ''kendine o kadar mı fiyat biçtin'' demek istiyorum. Diyemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
@Rehavet

budur, millet cep telefonuna 2000 lira verip whatsapp dışında program kullanamayan insanlar tanıyorum. Bisiklete o parayı verince çok garipsiyorlar sonra ...

• Beğen
Tepkiler: Berke ve chnkrmz
Soran insanın aklındaki rakamın çok üstüne alınan bir bisiklet için böyle tepkiler göstermelerine zaten alıştık. Bisikletimin fiyatını soranlara deneye yanıla bulduğum en ideal rakam 500 TL , 500 lira denildiğinde kimse bir şey demiyor. Anormal tepkide göstermiyor.

Bu başlık hakikaten İlginç bir açmazıda gösteriyor. Benimde bu konuya paralel şöyle bir tespitim oldu.

Hiç bisiklet kullanmayanların yanı sıra birde olayın bisiklet kullananlar boyutu var. Mevcut bisikleti olanlarda sordukları kişinin bisikleti kendilerine göre hakikaten pahalıysa , sorulmasına bile gerek kalmadan kendi bisikletlerinin de aslında pahalı olduğunu gösterebilmek için kendi bisikletlerinin bedelini abartıyorlar. Bunu yaparkende rakamda hakikaten uçabiliyorlar. Bir diğer tepkide geçmişte oldukça pahalı bir bisikleti olduğunu iddia edilmesi

Örnek vereyim , Bir süre Salcano astro 242 srd kullandım. Oldukça keyifli bir modeldir ama asfaltta kullanıcısını döver. Yol bisikleti almak için sattım. Aynı modeli kullanan bir kullanıcı şu an kullandığımın fiyatını duyunva kendi bisikletininde aslında 1750 TL olduğunu iddia etti. Aynısı bende vardı , artık bu model üretilmiyor diyorum ama ne çare , dinlemiyor bile , tutturdu bu bisiklet 1750 Lira diye. Hani modifikasyon yapsa belki diyeceğim ama stock fabrika çıkışlı standart donanım ..Tamam deyip geçeceksiniz başka çare yok .

Bir başka örnek :

Eskiden benimde buna benzer bir bisikletim vardı . Zamanında 5500 dolar verdim.
Markası ve modeli neydi ?
Hatırlamıyorum.

Bisiklete 5500 dolar veriyor ama ne hikmetse ne modeli, ne de markayı hatırlıyor. Yurdum insanı altta kalırmı ? Yürü be arslanım kim tutar seni...

Facebookda çok samimi arkadaşlarımla 9 kişilik bir grubumuz var.Hepsi okumuş etmiş,aklı başında adamlar. Neyse, ben bu grupta, 1000 euroya Cyclocross mu yoksa 2. el polo mu alayım diye espri amaçlı bir soru sordum.Kimse bisikleti seçmedi,çoğu ''polo al'' dedi.Sadece biri ''At'' al dedi. İlginç bir yaklaşımdı :)

3 4 yıl kadar önce bisiklet ortamına yeni girmiştim. Daha bisikletim bile yok. Arkadaşların bisikletiyle turlara çıkıyorum takılıyoruz beraber. Bir akşam arkadaşlar beni evden almaya geldiler. Babam da var yanımda aşağıda evin önünde arkadaşlarla muhabbet ettik. Arkadaşlar bisikletlerin özelliklerini fiyatlarını anlattıkça babam şaşırıyor tabi doğal olarak. Aradan bir kaç ay geçti benim bisiklet almaya niyetim var. Tabi bisikleti kendi paramla alacağım. Bir ara babamla muhabbet ederken ona söylemiş bulundum yol bisikleti alacağımı. Ben o saniye yukarıda sizlerin yazdığı tepkiye benzer bir tepki bekliyorum babamdan. Nasıl olduğunu anlayamadım. Babam al oğlum güzel olur. Arada bende binerim. Paraya ihtiyacın olursa bana söyle dedi. Ben öylece kaldım bu cevap karşısında beklenmedik anda beklenmedik hareketler. Aldım sattım babamdan hiçbir olumsuz tepki görmedim. Hatta en son bisikletimi toplarken karbon maşa alabilmek için paraya ihtiyacım oldu. Gittim söyledim sağolsun ihtiyacım olan parayı verdi :) Bisikletlerimden herhangi birine de hiç binmedi daha :)
*
Yukarıda ki yazılanlar bu işin klasik sözleri. bisikletten anlamayan insanların verdikleri normal tepkiler. Bir çok kez bende karşılaştım. Çok ta yadırgamıyorum aslında. Çünkü bilmediğimiz şeyler için böyle tepkiler bizde verebiliyoruz. 5 milyar civarı bir paraya bass gitar alan arkadaşım fiyatını söyleyince çok şaşırmıştım. Neredeyse ben bile yukarıdaki tepkilere benzer bir tepki verecektim. Ama karşılaştığımız durumlarda dolayı olayın farkında olduğum için baya pahalıymış hayırlı olsun gönlünce kullan gibisinden birşeyler söyledim geçtim. İnsanlar için bisiklet şuan itibariyle 300 500 tl arası bir alet. Kimi zaman eğlence kimi zamanda ulaşım aracı. Yani tamamen kişisel algılar bence burada mesele. Böyle bir algıya sahip insandan farklı bir şey beklenmez. Ama bu kişiler de bazen işin tadını iyice kaçırabiliyor tabi. O paraya şahin alınır, Salak mısın git motor al bin tarzı tepkiler olunca da insanın milyarlık bisikleti o adamın kafasına geçiresi geliyor bazen :) İnsan gibi önce bir sorsalar neden bu kadar pahalı 300 lira olanla bunun farkı ne falan ne güzel olacak. Ama nerdee. Bu kısır döngü hiç durmaz döner gider. İllaki biri çıkar şahin alınır la o paraya der..

bisiklete bu sene para vermedim yalnız parçaya 1.2 bastım. sonuçta öğrenciyiz 2 kredi kartı eldeki avuçtaki tüm nakit parayı ona verince babamla aramda geçen diyalog

-lan oğlum niye verdin o parayı bunlara
+baba bisiklet eskidi topluyorum
-ulan sende eskidin ben senin parçanı değiştiriyor muyum
(babam arabasının üstüne benden fazla titrer)
+baba sen arabayı her ay sanayiye götürüyorsun seviyorum diye bende bu veledi seviyorum
-bekle ben seni sevecem az sonra :D

sonuç babam yine sanayide arabasıyla uğraşıyor bende kırılan göbeği halletmeye çalıştım. yine eli cebe atacaz bakalım tepki ne olacak :D

araba alırsın mevzusunda üniversitenin ilk yılında bi araba aldım lanet şey olduğu yerden insanı zarara sokuyor satılmıyor da çekme belgesi çıkartıcam otoparkta yatsın hıyar

Akşam Sarıyer'den dönerken Maslak Opet'de pompacı abi geldi yanıma,
+Kaç para bu?
-1000 lira
+Bende şarZlısı var, değişelim mi? (daha 20 gün olmadı lan alalı)
-(ben saçmalayarak kurtulmaya çalışıyorum) abi pedal çevirmek iyidir ya
+ŞarZlıda da çeviriyorsun
-Ama benim evde koyacak yerim yok, bunu katlayıp masamın yanına koyuyorum
+akıllı adammışsın

Yarım saat sonra McDonalds'ın önüne kilitlerken kuryelerden biri,
+kaç para bu?
-1000 lira
+(herele gürele sesler) kaç yapıyo bu?
-(saçmalayarak kurtulmaya çalışmak) yokuş aşağı baya hızlı gidiyo
+Bizim motorlar 2000lira. Sen 1000 lira verdiğine göre hızlıdır bu, yemeğini ye de kapışalım
-...
+(bir diğeri)bunu alacağına motor alsaydın ya (işte geldi meşhur soru)
-Ben bunu katlayıp masamın yanına koyuyorum
Ardından ortamda SOUTH PARK sessizliği :)

altımda 36 binlik arabam var Allaha şükür aldık ama yaptıgım masraflarla en az 2 3 tane güzel bisiklet alırdım elimdeki bisiklette fena makine değil fakat fazla sürmeye zamanım olmuyor. bisiklet candır ama :)

@Ömer KARAN

demekki baban seni seviyo :)
arkadaşlarından geri kalmanı istemedi demekki. ben bunu anladım

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@c. kırmızı

Tespit kesinlikle kusursuz. İnsanımız bisikleti çocuk oyuncağı olarak görüyo ve günümüz koşullarında herşeyin en ucuzunu seçme-benimseme içgüdüsüyle dışarıda gördüğü 200 liralık bi bisikletin fikrinden sonra 2000 lira ki bu fiyat ( çoğu pro bisiklette 30000 liraya kadar gidiyo ) doğal olarak aşırının aşırısı geliyo onlara.

En net örneği bunu kendim yaptım arkadaşıma 2000 tl ye bisiklet alıyordu iki yıl önce demediğimi bırakmadım ( tamda örneğe uygun benim bisikletide yıllar önce 200 liraya aldık :D ) bende kendi bisikletimle bununla gezmeye gittik. Tabi benim tur aşırı yorgunluk - pas ve gacır gucur sesle sürerken o konforun tadını çıkardı. Gel gelelim ikinci üçüncü çıkışımızda benim bisikletim dökülmeye başladı :)
Düldül sayesinde hangi parçanın ne iş yaptığını nasıl yaptığını ne kadar fiyatı olduğunu ve en belirgin özellik arkadaşımın o bisikletini birkaç kez kullandım kullanalı aradaki fiyat farkına hak veriyorum hatta çok çok daha iyilerinin çok daha ucuza satılıp herkesin kaliteli bisiklet kullanmasını istiyorum. Geçenlerde babama gösterdim şunu alcam diye ( 2600 lira idi 2. el bi scott kadro sistem vs. ) babam fiyatı görünce benim arkadaşıma verdiğim tepkiyi verdi :D :D

Bisiklete merak salmayan anlamıyor anlamaz gel gelelim bizim milletimiz bisikleti oyuncaktan başka birşey olarak görmez ve sporu iddaa oynamaktan ibaret bilir çoğu. Üzücümü güldürücümü bilmem ama göbek yaymada bir numarayız :D

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@meseduzu

yaşım 40. annenizde olsa, eşinizde ya da kızınız farketmez; kadınlara herşeyi söylememek gerektiğini öğrendim. annem benden birşey istediğinde parasını sorar, ihtiyacı ise ve pahalı bulacağını düşünürsem, rahat hissedeceği fiyatı söylerim. bu bazen ürünün gerçek fiyatının 5te 1 i kadar olabiliyor. o nedenle eşiniz bilmesin :)

@c. kırmızı

-Memet hocam, bana bi bisiklet alalım.
-- alalım. ne kadar bütçen?
- 300 lira.
-- alma bilader sen bisiklet.
- neden abicim.
-- o paraya alacağın bisiklet sana keyif vermez.
- neden ya? kipa da 275 e bisikletler var onlar işe yaramaz mı? üstelik ön ve arka amortisörlü?
-- yarar babacım. ama hurdacıya satarken ağır çeker. en karlı çıkacağın an o an olur.
-- ?????? e sen ne önerirsin?
- bana binerken küfür etmek istemiyorsan bütçen 1000 lira olsa iyi olur(euro 2.2 lirayken böyle diyordum, şimdi 1500 e çıkmak gerekiyor)

velhasılı öğrenci arkadaşlar üzerlerine alınmasın. ben de baba parası yerken ucuz bisikletlere biniyordum ama bu dialogu yaptığım arkadaşlar iş güç sahibi insanlar. hani dudak uçuklatan maaşları olan 30 yaş üstü elemanlar. iphone çıkmadan amerikadan getirten, macbooktan başkasını kullanmayan tipler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç. ve chnkrmz
bir arkadaş bisikleti hobi olarak seçti. yaşı 32. güzel. eşi ile epey de bir kazançları var. 300bin lira oturduğum ev diye övünüyor falan. ama adam hobiyi anlamamış. bisiklet hobisi, beni forumdan tanıyanlar bilir, deneyerek öğrenilir; okuyarak bir yere kadar kararlarınızı etkilersiniz. en güzeli deneyerek öğrenmektir. bu de yerine göre düşünmeden para harcamak demektir. insanın yediği bir öğün için kuruş hesabı yaparken bir kaska düşünmeden 500 lirayı gözü kapalı vermesi ama kullandıkça kaskın kafasını rahatsız ettiğini hisssedip bir bisiklet sever arkadaşına yerine göre hediye etmesi ve dışardan bakınca o 500 lira kaybı görmemesi demektir.
yırtık pantolununun yerine yenisini almaktansa, bisikletine bir çift yeni lastik almayı tercih etmesidir.

evet bu hobici arkadaş, 32 yaşında, bir tane cateye flaşör alacağına, dealextreme den sürekli bir şeyler alıyor ve çabucak bozulunca yenilerini getirtiyor. sanırım flaşörlere verdiği para bir cateye flşaör parasını geçti çoktan.

bisiklet tutku. arabamın bakımını yaptırmadığım oldu ama bisikletimle aynı odada yatıyorum, 22 yıldır.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
yakında benimde bisikletime 1 oda boşalacak. :D
yani zaten boşalacaktı orayıda bisikletim kapmış oldu :D

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
1 haftadır iş yerine gelmeyen çalışan bu gün gelince bana sorduğu ilk soru.
"" cihan abi 2 binliraya bisiklet almışsın ""
sanırım 2 ay benim bisikletim dükkana manşet konu olacak.

Geri