Scudo Sports

juicy seven & xt 2008

xtr rotorlar sabitleme kapaklarıyla beraber tanesi 140-142gr geliyor.
Avid rotorlar ise paketinden çıkan 6 adet çelik vida ile 120li bi gr geliyor. Bide Ti vida kullanırsanız bi 15 gr kadar daha hafiflersiniz.

Ama XTR rotorların esnemezliği hiç bir rotorda yok yani sısınp ani soğumalarda oluşacabilen çarpılmalar yada maşanın esnemesinden doğabilecek eğilmelere Avid rotorlara göre çok çok daha iyi karşı koyabiliyor...

Scudo
Ben ağırlıkları daha farklı biliyodum..:rolleyes: arada 48+48gr fark var sanıyodum. Bilgilendirme için teşekkürler..

@baymineral

Ultimate rotorlarıyla 3-5-7 nin rotorları aynı...

K18 Formulanın giriş seviyesi modelli. Formula sadece bisiklete değil motorsikletler içinde frenler üretiyor ve başarılı bir marka. Ama malesef hala ürünlerini tam göremedik ülkemizde ve servis durumu yedek parça durumu pek belli değil...

• Beğen
Tepkiler: static-x
@msd_57

Çok orjinal fikirler, servis ve yedek parça olanaklarının kısıtlı olabileceği yada hiç olmayabileceği ürünler olabileceğinden ülkemizde adı sanı duyulmuş çözümlere yönelmekte fayda var.

Adı sanı duyulmuş tabiri pek tuhaf geldi kulağıma ama yedek parça olarak olmasada servis olarak sorun yaşanabilecek ürünler desek daha iyi olur... Çünkü yedek parça yurt dışından getirtilebilir olsada eğer kendiniz yapamıyor yada cesaret edemiyorsanız yakınızda iyi bir servis yoksa serviste sorun yaşarsınız...

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
Arkadaşlar DOT 5.1 'in farkı kaynama ve ısı noktasının yüksek olması; ben de Giant MPH için aramıştım ama bulamadım, fazla da aramadım açıkçası.

Arkadaşlar Shimano'nun eksi bir yönü şu; kaliperlerin yedek parçası satılmıyor. Yani kaliperleri hiçbir şekilde açmanız tavsiye edilmiyor. Açıp ta herhangi bir contayı ya da bir parçayı zedelerseniz bulamazsınız.

Bu konuda Hayes en açık firma; en ufak parçaya kadar satıyorlar. Hope ona yakın. Benim kişisel fikrim ise Hope'un oldukça iyi frenleri olduğu.

Bu konu dün de yazdığım gibi çok zor bir tercih süreci içeriyor.

XT Hidrolik fren
Ön+Arka Kaliper ağırlık toplam :223 gr
160 mm rotor :151 gr
180 mm rotor :176 gr
203 mm rotor :216 gr
SM-BH59 :55.2 gr
Fren kolu (1 adet): 128 gr

Ön+Arka kaliper+Ön Arka rotor(160mm)+SM-BH59 Ön+Arka + Sağ-sol fren kolu
223gr + 302gr + 110.4 gr + 256 gr

Toplam : 891.4 gr

Juicy 7 nin ağırlıkları ayrı ayrı değil ama umarım işini görür 395gr x 2 =790gr fren kolları dahil ağırlık

Elman oncelikle sana benden once davranip konuyu actigin icin Tesekkurler

Ve bu arada XT donanimi alip makineye uygulamis bulunmaktayim tek handikabim ise fren kollarimin 2007 olmasi ( bu bana bi aksaklik yasatirmi ? )

konuda yardimlari olan herkeze tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
abi ne diyeim,hayırlı olsun
bende juicy seven'da karar kılmış oldum,şuanda kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: msd_57
@matrixod

Juicy 7 da o ağırlıklara rotor dahil değil 900 gr ın üstüne çıkıyor ağırlıklar bizzat tartılmıştır...

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
@elman_temel

abi ne hızlısın hayırlı olsun

nasıl memnunmusun bana shimo guzel geldi gibi

bir ara bursada bir tur organizasyonunda gorusmek uzere

Bu arada kollardan sorun olmaz ama şöyle bir durum var tabikide yeni kolların üstünlüklerini kullanamassın ve onlar kadar hassas olmaz çalışırken...

Yeni hidrolikleri alıp kullananlara hayırlı olsun.
Şu ana kadar ben sadece avid juicy 7 düşünüyorken bende şu anda ikileme düşmüş durumdayım.Lütfen 2008 XT ve juicy 7 kullananlar artı ve eksileriyle paylaşırsa sevinirim.

su aralar 2 surus yaptim ama XT de bi sorun yasamadim

• Beğen
Tepkiler: matrixod
avidlerden özelliklede kavrama mesafesi ayarından çok memnunum.fakat rotorlar ve balatalar daha yeni olduundan daha tam anlamıyla uyuşmuş değiller.asıl sonucu sağlam bi arazi dh'inden sonra paylaşabiliri;)
ama dediğim gibi şuan herşey yolunda:)

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Ben fren secerken bulabildigim butun frenleri denedim. Kullanıcılardan tek tek fikir aldım. Bence avid 3 ve avid 7 ile xt arasında hissedilir derecede fark var. Xt daha hızlı ve kuvvetli tepki veriyor. Magura julie'ler yeni ilken guzel tepki veriyor ama dozlama konusunda cok zayıf. Ayrıca kullanıcılar cok kısa surede performanslarının dustugunden bahsediyor. Magura marta hem tepki hem güc hem dozlama konusunda basarılı. Ama fiyat ve yedek parca sıkıntısından dolayı eledim. Xt almaya karar verdim. Kolları ve frenleri almıskan madem full xt yapalım dedim. Eeee Full xt eski bisiklete gitmez yenileyelim dedim. Bana biraz pahalıya mal oldu :) Frenlerde hiç alışma sorunu yasamadım. Tutus harika. Fetiye babadağdan (15km %9 eyimli) surekli elim frende inmeme ragmen ne en ufak bir şişme ne de aşınma belirtisi var. Benim yasadıgım tek sorun; hiçkimsenin xt hidrolik frenleri ses yapmadıgı halde benimki ötüyor. Sadece benimkinin ötmesi de tabi rahatsız edici bir durum. Sonuc olarak bence en mantıklı hidrolik disk fren xt. (bu arada benimkiler 2006 sezonunda alınmıs dual kontrol)

• Beğen
Tepkiler: msd_57
@BoZCaN

Cevabın için teşekkürler ...
Sen 2006 dan memnunsun ama bakalım ki 2008ler nasıl? Daha kötü veya daha iyi manasında demiyorum . Avid 7 ile karşılaştırırsak nasıl acaba?

Geri