Scudo Sports

İzmir'de ölümlü bisiklet kazası

@TuTKuN nisan ayi basina bir etkinlik planlamak yonunde bir baslik acacagim firsat buldugumda. Ama katilim olmayacagi yonunde inancim tam. 7-8 kisi gelir anca. Biraz turlar, cay kahve icer döneriz.
Güvenmiyorum sevgili dostum ben bu ortama.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Scudo
Kızabilirsiniz ama her yerde, bunu bisiklet camiasında da görebilirsiniz. Zihniyet aynı. Herkes birbirine kazık atma derdinde. Haysiyetini paraya satmışlarla, benim pek umudum yok. "Ağlarsa anan ağlar, gerisi yalan ağlar" demiş büyüklerimiz.

Balık baştan kokar. Otomobil üreticilerinden tutun da, siyasetçilere kadar herkes suçlu. Caddelere bakın sadece. Bir sokağın en büyük alanını ne kaplıyor? Medeniyet dediğimiz şey baştan sıkıntılı. Hayatının en uzun saatlerini ne almak için harcıyor insanlar? Sorunun cevabı belli, sıkıntılar belli.

Doğru bir eleştiriyi yanlış bir üslupla yapıyorsunuz hocam.

Edit: Hah şimdi daha güzel oldu :)

Allah rahmet eylesin mekanı cennet eylesin sevenlerine başsağlığı diliyorum

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maalesef gece gece bisikletli bir amcanın ölüm haberini aldım? yakın oturuyorum ben gittiğimde ortalıkta bir şey kalmamıştı,sadece uzaktan gören biri,karşıdan karşıya geçmeye çalışırken aracın çok hızlı olduğunu söyledi?Allah rahmet eylesin daha detaylı bilgi alablirsem ekleme yaparım,lütfen herkes dikkatli olsun,iki akşamda bir oralarda yollardayım:snzdglsn::snzdglsn:
246C9F40-0111-446E-AA8B-0930F794F1C3.png

Son düzenleme:
gururlayerli
arkadaşım olayı nasıl oluyorda içkiye,içki içmenin yasaklanması olayına bağlıyorsun? vuranın içkili olduğuna nerden kanaat getirdin? ya amca kırmızıda karşıya geçerken fırladıysa? araçta bi kere yüksek sürat var besbelli hasardan anlaşılıyor.

İlk önce ölenin arkasından rahmet okuyalım. Arkadaş sizi bize parayla mı veriyorlar anlamadım gitti.

Yaşlı bir amca... İçim yandı :( Arabanın hali çocuğun çarptıktan sonra duramayıp başka yerlere de çarptığının ve çok yüksek süratte olduğunun göstergesi.
Bir de arkadaşlar şu bisikletli ya da yaya fark etmez otomobillerin çarparak insanları öldürdüğü olaylara lütfen "KAZA" demeyelim. Bunun adı çarpmadır. Otomobil bisiklete çarptı ya da bir otomobil sürücüsü otomobili ile bisiklet kullanan bir insana çarptı.

Geçmişten bu yana bu nasıl olduysa bize ezberletilmiş hepimiz "KAZA" diyor kaza yazıyoruz. Kaza demek önlenemez yani olacak kaçışı yok demek gibi bir şey. Oysa hız sınırına uyulsa kurallara uyulsa neden olsun. Olsa bile bireysel hatadan olur ki o bile kaza diye nitelendirilemez.
Denk geldi 2020 Ocak ayı Cyclist Türkiye'deki yazım tam da bu konuda. Elimden geldiğince bu konudaki yanlışın düzeltilmesi için anlatmaya çalışacağım.
(link)

Son düzenleme:
vefat eden kişinin adı Hatay Duyar imiş,vuranda 19 yaşında bir delikanlıymış,Çarpmanın etkisiyle bisiklet 77 metre, sürücüsü yaşlı adam ise 34 metre sürüklenmiş:mad:

Allah rahmet eylesin.Keşke hiç yaşanmamış olsaydı:kötü:

• Beğen
Tepkiler: tanzerkantik
Araba bu hale geldiyse amcanın ne hale geldiğini düşünüp mü üzüleyim,
Çarpan gencin hakettiği cezayı çekmesi bir yana dursun, hapse dahi girmeyeceği gerçeğine mi üzüleyim,
Bu ülkede kuralların yalandan olduğuna, cezaların komik olduğuna mı üzüleyim,
Amcanın ailesinin acısına mı üzüleyim,
Üçüncü dünya ülkesinde olduğumuzu bize her gün ispatlayan, neredeyse her gün bu tip, insan hayatının ne kadar ucuz ve değersiz olduğunu gösteren bir olay yaşamamıza mı üzüleyim,
Bu olaylar ve uygulanmayan kurallar, kesilmeyen cezalar yüzünden hiçbirimizin yollarda güvenle bisiklet süremediğine, süremeyeceğine, bu gidişle hiçbir şeyin düzelmeyeceğine mi üzüleyim,
Haberi okuyan, şu arabanın halini gören her forumdaşın aklından "ölmeden veya sakat kalmadan bıraksam mı acaba?" sorusunu kendisine sorduğunu çok iyi bildiğime mi üzüleyim,

Neye üzüleyim ben çok yazık ya diyecek şey bulamıyorum şu arabanın haline bakın. Kural yok bu ülkede, ceza yok, cezalara uyan da yok cezalardan korkan da yok. Yoksa neden bu hale gelsin bu araba? O arabanın o yolda o süratle gitmesi başka nasıl açıklanabilir? Hepsini geçtim gencin hapse bile girmeyeceğini, kasıtlı adam öldürmekten yargılanmayacağını, ihmal sonucu adam öldürmeden yargılanmayacağını, bir şekilde rahmetlinin suçlu bulunup cinayetin örtbas edileceğini hepimiz biliyoruz, yaşadık zaten defalarca. Çok kötü ya... Çok üzücü... Mekanı cennet olsun yaşlı amcamızın

gururlayerli demiş ki:
Yasemin Kafe civarları belli. Arabadaki hasara bakılırsa saatte 100 küsür yapıyomuş gibi bi hali var aracın. İzmir sahilde içki içmek serbest. Sonra yol kenarında park ettiği arabasını alan evine sürüyor o içkili haliyle. Ondan sonra biz de böyle kazalar neden oluyor diye soruyoruz. Aslında soracak bişey yok. Bırak saat 10'u, saat akşam 6'dan sonra yasaklayacaksın içki satışını komple. Barlar komple kapanacak. Bizim gibi kanundan laftan anlamayan millet anca böyle öğrenir.

Bi bitmediniz

gururlayerli demiş ki:
Seni bedava verdikleri kesin. Gavur parası ile 5 kuruş etmezsin çünkü.

Hayırdır? Zoruna mı gitti? O içip içip direksiyona geçenlerden biri de sensin galiba. Benim söylediğim yalansa yalan de! Yok yalan değilse neyin itirazını yapıyosun? İçki içip direksiyona geçmiyo mu millet o sahil yolunda? Yol kenarında parası olan bara oturuyo, olmayan birasını, şarabını alıp sahile gidiyo. Yalansa yalan de hadi.

Yalan değil. Bunu engellemenin yolu alkol tüketimini engellemek değil, alkollü araç kullanımını engellemek. Yazdıklarına bakınca bunu anlayabileceğini sanmıyorum. O nedenle çarpıcı bir örnek vereyim, belki bir kıvılcım çalar beyninde.

Tecavüzü nasıl önlemeyi düşünüyorsun? Suç aletini ortadan kaldırarak mı?

Kanun olacak ve uygulayıcısı olacak. Alkollü yakaladığın adamı para cezasıyla, süreli ehliyetsizlikle cezalandırmak yerine mahkemeye çıkarsan, teşebbüs ettiği suçlardan yargılayıp hüküm versen kimse cesaret edemez. Akşam altıdan sonra alkol yasağı getirecekmiş. Zihniyete bak ya. Harbiden bitmediniz, bitmiyorsunuz. Bu konuya yazacağım son mesaj bu. Aramızda çok fark var, senin için daha fazla vakit harcamayacağım. Bu kadar laf çok bile. Haydi selametle.

Tersinden yorum yapayım, alkolsüz araç kullananlar da kusurları sebebiyle ölümle sonuçlanan kazaya sebep oluyorlar. O zaman alkolsüz araba sürmek de yasaklansın.

@tanzerkantik TDK sözlüğünde kaza ''İstem dışı veya umulmayan bir olay dolayısıyla bir kimsenin, bir nesnenin veya bir aracın zarara uğraması'' olarak geçiyor. önlenemez, kaçışı olmayan gibi bir şey belirtilmemiş. ona ''doğa olayı'' diyoruz zaten. dediğinizin tam tersi, kaza dediğimiz vakalar, ihmalcilik, vurdumduymazlık, düşüncesizlik, pervasızlık, gerizekalılık sonucu oluşurlar. olaydaki kişilerden hiç birinin hatası olmadan ''kaza'' dediğimiz şey oluşmaz.

@gururlayerli alkol satışını belli bir saatten sonra yasaklamak ''tecavüz işleyeni öldürmek'' değil, ''X yaşını geçmesine rağmen evlenmemiş erkekleri hadım etmek'' gibi bir olay. suçun yaşanmaması için cezayı büyütmek değil de direkt o suçun oluşabilmesini teknik olarak engellemek. ama şu var, alkollü kaza yapan birinin o kazayı alkolsüzken yapmıyor olduğunu nasıl garantileyebilirsin? türkiye trafik kazalarında çok insan ölen bir ülke. bu kazaların ne kadarı alkollü sürücüden oluşuyor? gören de sanar ki bütün kazalar akşam 10'dan sonra... çoğalarak geliyosunuz malum emir büyük yerden, ama nicelik yerine nitelik olaydı iyiydi...

Geri