Araba bu hale geldiyse amcanın ne hale geldiğini düşünüp mü üzüleyim,
Çarpan gencin hakettiği cezayı çekmesi bir yana dursun, hapse dahi girmeyeceği gerçeğine mi üzüleyim,
Bu ülkede kuralların yalandan olduğuna, cezaların komik olduğuna mı üzüleyim,
Amcanın ailesinin acısına mı üzüleyim,
Üçüncü dünya ülkesinde olduğumuzu bize her gün ispatlayan, neredeyse her gün bu tip, insan hayatının ne kadar ucuz ve değersiz olduğunu gösteren bir olay yaşamamıza mı üzüleyim,
Bu olaylar ve uygulanmayan kurallar, kesilmeyen cezalar yüzünden hiçbirimizin yollarda güvenle bisiklet süremediğine, süremeyeceğine, bu gidişle hiçbir şeyin düzelmeyeceğine mi üzüleyim,
Haberi okuyan, şu arabanın halini gören her forumdaşın aklından "ölmeden veya sakat kalmadan bıraksam mı acaba?" sorusunu kendisine sorduğunu çok iyi bildiğime mi üzüleyim,
Neye üzüleyim ben çok yazık ya diyecek şey bulamıyorum şu arabanın haline bakın. Kural yok bu ülkede, ceza yok, cezalara uyan da yok cezalardan korkan da yok. Yoksa neden bu hale gelsin bu araba? O arabanın o yolda o süratle gitmesi başka nasıl açıklanabilir? Hepsini geçtim gencin hapse bile girmeyeceğini, kasıtlı adam öldürmekten yargılanmayacağını, ihmal sonucu adam öldürmeden yargılanmayacağını, bir şekilde rahmetlinin suçlu bulunup cinayetin örtbas edileceğini hepimiz biliyoruz, yaşadık zaten defalarca. Çok kötü ya... Çok üzücü... Mekanı cennet olsun yaşlı amcamızın