Scudo Sports

İzmir'de ölümlü bisiklet kazası

İstanbulda organizasyon varmı arkadaşlar bu konuyla ilgili bişeylet yapmak lazım

Scudo
twitterda bisiklet ile ilgili aktivist hesapların bazılarını vereyim, takip etmekte fayda var:

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

belki bu listeyi ayrı başlık yapıp sabitleyerek sürekli güncellenmesini sağlayabilirler. belki :)

@Kuzey Ege
İstanbul'da olmama rağmen gelirim.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kuzey Ege

Dediklerini harfiyen uyguladım kuzey ege.
indir.jpg

@Kuzey Ege
Ben gelmem.

Polis saldırısı ve yeri geldiğinde asker-polis olması istenen esnaf saldırısına uğramaktan başka sonuç doğurmayacak eylemlerin içinde olmam.

@mehmetsunu bu durumu çok güzel ifade etmiş zaten bir üstteki mesajında.

@mehmetsunu
Eve kefene sarili dönmekten iyidir sayin @mehmetsunu

Arkadaslar, 3-5 kisiden fazla olunca kimse bulasmaya cesaret edemez. Ben yalnizken turladigimda surekli umursamaz suruculere rastlarken, ekip halinde iken kimse sesini cikaramiyor. Ayrica burasi istanbul, kimin uzerinden ne cikacagi belli olmafigindan artik kimse kimseye eskisi gibi bulasmiyor.
Naapalim, bos bos oturup bir magandanin bizi eşek cennetine yollamasini mi bekleyelim?

@Kuzey Ege
Araba ve ehliyet sahibi olabilme ile ilgili düzenlemeler yapılmalı. 18 yaşına basan çocuk ehliyet alma derdine düşmeyecek. İşe başlayıp da cebine üç kuruş giren herkesin ilk derdi araba sahibi olmak olmayacak.

Ehliyet sahibi olabilme yaşı 25, araba sahibi olabilme yaşı da 28 olmalı. Ve motor denen araç tamamen yasaklanmalı. Bu tip şeyler yapılmalı bu ülkede.
23 yaşında askerden yeni gelmiş çocuk dolmuş şoförlüğü yapıyor yahu. Bana diyor ki, abi biz çok rahat sürüyoruz, istersen vur arabayı, sonuçta benim değil.

Yoksa @Kuzey Ege , sizin bahsettiğiniz şeyler çok naif kalıyor böylesi yamyam bir toplumda. Bu tip eylemleri haberlerde gören millet bize kıçıyla gülüp dalga geçmekten başka bir tepki vermeyecektir.

Çözümü devletten bisiklet yolu beklemekle bulacağımızı sanmak büyük gaflet. Devleti yönetenlerin derdi karbon emisyonunu azaltmak, yollarda ölümleri sıfırlamak, benzinli ve dizel araçları trafikten çekmek falan değil. Onlar şehirleri kendi kalkınma zihniyeti doğrultusunda yollara tünellere köprülere boğup, kalan bir avuç alanı göstererek vatandaşa hadi sen şurada biraz bisiklet sür rahatlarsın eklemlerin açılır kilon azalır hava alırsın demeyi tercih ediyorlar. Ulaşım politikasından soyutlanmış bir bisikletli ulaşım tartışması havanda su dövmekten ibaret. Üç beş kişi sokağa çıkalım bağırıp çağıralım tepki verelim yok ben gelmem ağzımı burnumu kırarlar demekle de olmaz. Bu konuları tartışan yazan çizen konuşan, bu işlere daha geniş açıyla bakan, okuyup araştıran, hem aktivist hem de bilimsel amaçlarla örgütlenip sivil toplum faaliyeti yürüten örgütler, yapılar var, onlara kaydıralım bakışlarımızı. Örgütsüz eylem mi olurmuş? Öylesi de var ama, hem de 25 yıldır devam ediyor, Critical Mass, ama onun da bir felsefesi etiği var. Lütfen gücenmeyin, bizim buralardaki heveskâr çağrılarımız ya da endişeli itirazlarımız pek naif. Biz burada sabah akşam bisikletin parçasını fırçasını konuşurken Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Hollanda, Danimarka, Norveç falan karayolu ölümlerini sıfırlamayı, ulaşımı fosil yakıtlardan arındırmayı, bisikletin vesile olacağı yeni iş alanlarını falan konuşuyor. Yine söylüyorum, yine söylüyorum, bisiklete baktığımızda "Bu bir bisiklettir" demenin ötesine geçip "Bu sadece bir bisiklet değildir" aşamasına gelmeliyiz. Öncelikle ulaşımı konuşmalıyız, öncelikle küresel ısınmayı konuşmalıyız, öncelikle şehirleşmeyi konuşmalıyız, şehirlerimize sahip çıkmayı konuşmalıyız. Yoksa havanda su döv dur, sonra da bak olmuyor işte ne yapalım diye otur ağla ya da dalgana bak. Çıkış yolu böyle bulunmaz.

Tabii bu konuları konuşurken siyasete bulaşacağız kavga çıkacak polis gelecek savcı ifademizi alacak endişesi de var bu forumda. Konuşmasak bir türlü, konuşsak bir türlü. Siyaset konuşan bisiklet forumu mu olurmuş, fikri de yanlış. Oluyor. Örneği de var, hem de gayet güzel işliyor, görmek istemeyen de o başlıkları görmek istemiyorum diyor, sorun kalmıyor. Cycle Chat forumu bu işi çözmüş:

(link)

@Kuzey Ege
Bazı manyaklar var malesef. Bakın motosikletli gurubun arasına nasıl dalıyor.

• Beğen
@atasoy abi videonun devamı varmı.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@TuTKuN
Sonuna kadar izlediyseniz devamı malum.

@atasoy İçimimin yağları eridi ne yalan soyleyim :)

• Beğen
Motorcularda bizim gibi işte araç olarak görülmüyo birlikten kuvvet doğar birlik olucan beraber olucan. İllaki bisikletlide bir gün insan yerine koyulur. Lakin ateş düştüğü yeri yakar

• Beğen
On binlerce üye, yüzlerce aktif kullanıcısı olan forum örgütlü mücadele açısından güçlü bir başlangıç ve örnek olabilir, bu potansiyel fazlasıyla mevcut ancak "siyaset konuşma" korkusu ve kimilerinin kimi üyelere yaptığı/yapacağı keyfi yasaklama bu potansiyelin maalesef belini bükmekte.

Diğer yandan mücadele etmek kolay bir şey değil. Evet dayak yenebilir, polis gelebilir, gözaltı olabilir ancak mücadele demek doğru bilinen yolda ileri doğru yürümek demek.
Mücadeleye başlamayan zaten kaybetmiş demektir.
Ve hep dediğimiz gibi, sustukça sıra bize gelecek, susmayalım.

İzmirde bu sabah bir bisikletli daha motorlu taşıt çarpması sonucu hayatını kaybetti.

(link)

Olay, sabah saat 07.30 sıralarında İzmir'in Bornova ilçesindeki Kemalpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Kemalpaşa istikametinden otogar istikametine giden 30 yaşındaki E.A. idaresindeki otomobil, bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 35 yaşındaki Fuat Bozkurt'a çarptı.

@mehmetsunu
@mehmetsunu
hahahahahahahahahahahahahahhahahahahah

@cahitakin

Hayır olsun arkadaşlar ne oluyor ???

@cahitakin
Ölmeye devam ediyoruz ve kimsenin umrunda degil. Millet hala geyik muhabbetinde. Üstelik ölüm haberi taşiyan bir başlikta. Yazik, cok yazik..

Kalkın bişeyler yapalım artık bu nedir?

• Beğen
Geri