Scudo Sports

İzmir

Hoş geldin kardeşim Kuşcenneti İzmir deki en aktif rotaların başında gelir. Sasalı da bisikletçi kahvesi var (Flamingo kafe Aponun yeri) Karagöl var biraz zor bir rotadır ama bağımlı olursun çok güzeldir.
Teşekkürler bu mesajı kaydettim. Bisiklet gelince keşifler başlar

Scudo
Arkadaşlar merhabalar , bende hem siteye hem bisikletliler kervanına yeni katıldım . İzmirliyim ama genelde kışları İzmir’deyim .

Karşıyaka‘dan Alsancak , Çankaya, Konak’a gitmek için vapur a bindim bisiklet ile hoşuma gitti . Direk bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Yol durumu nasıl ? Trafik , yol ve köpek durumu nasıl ?

Birde. Üçkuyular vapur iskelesinden Özdilek ‘e giderken köpekler saldırıyordu. Şimdi durumlar nasıl , ?

Üçkuyular vapur iskelesinden Balçova teleferik, Özdilek , Güzelbahçe vs gibi yerlere gidip gezmeyi planlıyorum arada bir .

Arkadaşlar merhabalar , bende hem siteye hem bisikletliler kervanına yeni katıldım . İzmirliyim ama genelde kışları İzmir’deyim .

Karşıyaka‘dan Alsancak , Çankaya, Konak’a gitmek için vapur a bindim bisiklet ile hoşuma gitti . Direk bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Yol durumu nasıl ? Trafik , yol ve köpek durumu nasıl ?

Birde. Üçkuyular vapur iskelesinden Özdilek ‘e giderken köpekler saldırıyordu. Şimdi durumlar nasıl , ?

Üçkuyular vapur iskelesinden Balçova teleferik, Özdilek , Güzelbahçe vs gibi yerlere gidip gezmeyi planlıyorum arada bir .

Karşıyaka-Konak arası için;
Güzergahta köpek hiç yok denilebilir. Ender karşılaşılabilecek olanlar sürü halde değil. Özellikle sıcak zamanlarda ve hafta sonları yaya işgali ve mangalcılar ya da her zaman karşılaşılabilecek motosikletliler çok daha büyük sorun.
Yolun en sorunlu kısmı liman geçişi. İlgili makamlar tarafından "Yakında" yeni bir bağlantı yapılıp bu kısmın kolay aşılacağı belirtiliyor ama o "yakında"lar bir türlü gelmiyor.
Karşıyaka sahil bisiklet yolunu takip edip Altınyol'a bağlanan köprüyü aşarsanız sadece küçük bir karşıya geçiş hariç hiç sıkıntı yok, Naldöken'den normal yoldan altınyola bağlanacaksanız son kısımda yolun çok daraldığı kısım sıkıştırmalar nedeniyle biraz tehlikeli. Biz 2-3 bisiklet olunca yolu sahiplenerek ama genel hızı düşürmeden geçiyoruz orayı. Sonra bisiklet yolu Bayraklı sapağına kadar kesintisiz ve rampa aşağı inen kısımdaki metal zemin plakalarının gürültüsü ve zıplatması hariç düzgün. Bayraklı sapağında içeri kıvrılıp karşıya geçtikten sonra limana kadar açık ama özellikle limana yaklaşırken sökülmüş eski direklerin yerdeki civatalarına çok dikkat edin. Limanın tır kapısından itibaren bisikletliler için işaretleme var. Onlara dikkat ederek karşıya geçiliyor, kısa bir süre kaldırım üzerinden ortak kullanımla ilerleniyor, gar kavşağında kaldırımın yanında kısa süre ayrı yoldan gidiliyor, kavşaktaki ışıklardan geçilip sahile doğru kısa bir süre normal yol kullanıldıktan sonra sahilde tekrar bisiklet yoluna ulaşılıyor. Ondan sonrası bazı inşaat ve kafeterya işgalleri dışında açık, kesintisiz ve yakın zamanda iyileştirilmiş bisiklet yolu.

Son düzenleme:
Çok süper yazmışsınız , insan faktörlerini çok sorun etmiyorum , hafta içi bile bisiklet yolunda sürü halinde gidiyorlar . Sırf bu yüzden çok yüksek sesli korna almayı düşünüyorum . Şimdilik hoparlör taktım. Onu deneyeceğim

Anladığım kadarı ile limanın oraları biraz sıkıntılı trafik olarak.
Çok teşekkürler ayrıntılı mesajınız için . 🙏

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
İzmir'den herkes'e merhaba. Yakında bisikletimi alıp sizinle daha çok iletişime geçmekten keyif alacağım :)
Ayrıca dostlar, Bisiklet seçimi konusunda bana yardımcı olabilecek birileriyle iletişime geçmek isterim. Yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim.

Son düzenleme:
Karşıyaka-Konak arası için;
Güzergahta köpek hiç yok denilebilir. Ender karşılaşılabilecek olanlar sürü halde değil. Özellikle sıcak zamanlarda ve hafta sonları yaya işgali ve mangalcılar ya da her zaman karşılaşılabilecek motosikletliler çok daha büyük sorun.
Yolun en sorunlu kısmı liman geçişi. İlgili makamlar tarafından "Yakında" yeni bir bağlantı yapılıp bu kısmın kolay aşılacağı belirtiliyor ama o "yakında"lar bir türlü gelmiyor.
Karşıyaka sahil bisiklet yolunu takip edip Altınyol'a bağlanan köprüyü aşarsanız sadece küçük bir karşıya geçiş hariç hiç sıkıntı yok, Naldöken'den normal yoldan altınyola bağlanacaksanız son kısımda yolun çok daraldığı kısım sıkıştırmalar nedeniyle biraz tehlikeli. Biz 2-3 bisiklet olunca yolu sahiplenerek ama genel hızı düşürmeden geçiyoruz orayı. Sonra bisiklet yolu Bayraklı sapağına kadar kesintisiz ve rampa aşağı inen kısımdaki metal zemin plakalarının gürültüsü ve zıplatması hariç düzgün. Bayraklı sapağında içeri kıvrılıp karşıya geçtikten sonra limana kadar açık ama özellikle limana yaklaşırken sökülmüş eski direklerin yerdeki civatalarına çok dikkat edin. Limanın tır kapısından itibaren bisikletliler için işaretleme var. Onlara dikkat ederek karşıya geçiliyor, kısa bir süre kaldırım üzerinden ortak kullanımla ilerleniyor, gar kavşağında kaldırımın yanında kısa süre ayrı yoldan gidiliyor, kavşaktaki ışıklardan geçilip sahile doğru kısa bir süre normal yol kullanıldıktan sonra sahilde tekrar bisiklet yoluna ulaşılıyor. Ondan sonrası bazı inşaat ve kafeterya işgalleri dışında açık, kesintisiz ve yakın zamanda iyileştirilmiş bisiklet yolu.
son zamanlarda limanın oradaki yokuşta köpekler bekliyor ve sardıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
son zamanlarda limanın oradaki yokuşta köpekler bekliyor ve sardıyorlar.
Meles deltasından anayola çıkıp yolun kenarından gidince bir şey yapmıyorlar. Yolun dışından gidince yanlarından geçmek zorundasınız.

Arkadaşlar. Şu an inciraltında bisiklet yarışı varmış. Bilgisi olan var mı ?

Arkadaşlar. Şu an inciraltında bisiklet yarışı varmış. Bilgisi olan var mı ?
Hocam bisiklet yarışı değil o,Türkiye triatlon federasyonunun düzenlediği duatlon yarışı yani koşu,bisiklet ve tekrar koşu şeklinde yapılan yarışın olduğu bir organizasyon.İsterseniz link atayım bi göz atın, (link)

Teşekkürler. Dolanırdım bilseydim. Bisikletçilerin standları olurdu . Antalya da gittiydim ama o zamanlar bisikletim yoktu

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Teşekkürler. Dolanırdım bilseydim. Bisikletçilerin standları olurdu . Antalya da gittiydim ama o zamanlar bisikletim yoktu
Aynen hatta Brobike shimanonun servisi tamir standı kurdu malzemede satıyorlarmış,vakit olaydı bende bakınmaya giderdim ama mesai vardı.

Tamam heyecan yapmayın. Esprisine sordum herhalde. Kasma bu kadar

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Sayın @seko35.50 ve diğer üyeler, foruma yaş bilgisini girip görünen yaşa güvenmenin seviyeli yazışma açısından önemini anlıyorsunuzdur umarım. 😅
Sayın @Mtnmdn sorduğunuz kişi "abi" diye hitap edeceğiniz yaştadır.😁

Sayın @seko35.50 ve diğer üyeler, foruma yaş bilgisini girip görünen yaşa güvenmenin seviyeli yazışma açısından önemini anlıyorsunuzdur umarım. 😅
Sayın @Mtnmdn sorduğunuz kişi "abi" diye hitap edeceğiniz yaştadır.😁
:harika: Cemal kardeşim inanki yaşın benim için hiç önemi yok,mahallemde çoğu 25 30lu yaşlardaki arkadaşlar ismimle hitap eder hatta seko derler,çok keyif alır hatta hoş sohbetler olur aramızda ama herşeyin başı karşılıklı saygı sevgiden geçiyor,karşımdaki kişiyi daha önce hiç tanımıyorsam,muhabbetimde yoksa yalı yulu muhabbet olunca işler değişiyor,iyi bir insan olmaya özen gösterirsek toplum olarak belki bazı şeyleri aşabiliriz,yani en azından ben öyle olmaya çabalıyorum...Forumda 18 yaşındaki arkadaşa hitap ederken bile siz demeye özen gösteririm neden? iyi örnek olmanın nesi kötü ki.
yukarıdaki arkadaşın dün akşam yazdığını gördüm ama bir kaç kere yazıp yazıp sildim...ha yazdığım şeyler kötü değildi ama dedim ki seko boşver kimseye had bildirmeye kalkma yoksa sen haksız olursun nokta.

O kadar yanlış yerden bakıyorsunuz ki. Konu nasıl topluma, insan olmaya, iyiliğe kötülüğe geldi şoktayım. tam tersi iyi niyetli takıldım orada ben. Övgü niteliğinde idi o yazılanlar hatta. ama takılın ya banane. bi daha da yazmam bi yere bişi

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri