Scudo Sports

İzmir

Scudo
Merhaba,

Uzaktan çalıştığım için beni Ankara'ya bağlayan bir şey kalmadı, İzmir'e mi taşınsam diyorum...
İzmir'de bisiklet sürmek nasıldır? Ankara ile kıyas yapabilecek biri var mı? 🙂

Arabam olmayacak ve toplu taşımaları metro dışında tercih etmiyorum. Bisiklet ile gidip gelmek istiyorum her yere. Bende oluşan bir fikir Ankara genel olarak daha bakımlı ve daha geniş yollara sahip gibi bunun avantajı ile sanki İzmir'den daha rahat gibi bir düşünce oluşturuyor...

İzmir'de bisiklet yolları var ama çok yetersiz olduğunu düşünüyorum bunun dışında yollarda gitmek nasıl oluyor?

Merhaba,

Uzaktan çalıştığım için beni Ankara'ya bağlayan bir şey kalmadı, İzmir'e mi taşınsam diyorum...

Arabam olmayacak ve toplu taşımaları metro dışında tercih etmiyorum. Bisiklet ile gidip gelmek istiyorum her yere. Bende oluşan bir fikir Ankara genel olarak daha bakımlı ve daha geniş yollara sahip gibi bunun avantajı ile sanki İzmir'den daha rahat gibi bir düşünce oluşturuyor...

İzmir'de bisiklet yolları var ama çok yetersiz olduğunu düşünüyorum bunun dışında yollarda gitmek nasıl oluyor?
Selam,ne kadar rahat yazmışsınız:komik: dur birde şurada yaşayayım der gibi olmuş,uzaktan çalışmaktan ziyade aslen hangi ilde doğdunuz veya akrabalarınız daha çok nerede? Ankara'da özleyince görmek istediğiniz bir yakınız yokmu anne baba kardeş gibi? Ha bir kaçış olarak bu göçünüzü gerçekleştirecekseniz onu bilemem saygı duyarım,peki sırf bisiklete binmek içinmi İzmir'e göç etmeyi düşünüyorsunuz? Eğer öyle ise hiç boşuna gelmeyin yollarımız o kadar yetersizki,çok sık bisiklet kazasına maruz kalıyoruz(bisiklet kazaları başlığında kendim enaz 5 6 kaza paylaştım),trafik üstüste alternatif yollarımız yok devlet yapmıyor çünkü hükümete oy vermediğimiz için normal belediyeler gibi değil bize sıfır ödenek çıkıyor:acpsnr:,bisiklet yolları çok az zaten onlardada mangal yapılıp işgal ediliyor,hatta yayalar size omuz atıyor,yolları sormayın zaten yetersiz onu boşverin sürücülerimiz bisikletlileri tınlamıyor hatta çarpıyor eziyor dönüp bakmadan orayı ter ediyor!
Canınız kıymetliyse gelmeyin! Şimdide şahsi fikrim olarak konuşayım 7 kuşak İzmirli biri olarak şu bir gerçek gelmenizi istemem çünkü son 5 yılda çok göç aldık birazda bundan gelmeyin,yerli halk göçebe ucuz işçi yüzünden kendi memleketinde iş bulamaz oldu,emlak satıcısı rant avcıları İzmir cennet cennet diye diye içine ettiler İzmir'in,hiçte cennet falan değil! Altyapı berbat en ufak yağmurda heryeri su basıyor,sonra çok sıcak nem çok,güvenli kesintisiz bisiklet yolu olan daha emniyetli illerimiz mevcut birde onlara bir göz atın derim,yanlış anlamayın bunları güvenli ve rahat bisiklet sürmek üzere aradığınız bir şehir babında yazdım,yoksa yurdumuzun her köşesi cennet,ben olumsuzluklarını yazdım çünkü sizin standartlarınıza pek uymuyoruz şehir olaraktan.Daha çoook olumsuz şey varda kafanızı şişirmeyeyim akşam akşam.Ha birde suriyeli ve afgan mültecilerde her köşede onlarla bakalım ne yapacaz.

@seko35.50
Bizim de uzun zamandır Dikili'de yazlık var gittiğimde nefes alamam. Geçen hafta oradaydım bütün hafta uyuşuk uyuşuk yatıyordum sıcaktan gerçekten çok fenaydı. Aslında Antalya'dan v.b. daha çekilir bir sıcak var İzmir'de ama Ankara bu konuda cennet kaçıyor. Dayanamadım döndüm Ankara'nın kupkuru sıcağına. Gölge'de olduğun sürece sıcağı anlamıyorsun bile. 😆

Ülkemiz cennet diyoruz ama o güzelliklerin keyfini gerek ekonomik gerek kültürel sebeplerden çıkaramıyoruz ki... Nefes alamaz oldum şu ülkede. Kaldı ki daha önce yurtdışına çıkmaktan vazgeçmiştim şu anda çok pişmanım!

• Beğen
Tepkiler: ugurus
@seko35.50
Bizim de uzun zamandır Dikili'de yazlık var gittiğimde nefes alamam. Geçen hafta oradaydım bütün hafta uyuşuk uyuşuk yatıyordum sıcaktan gerçekten çok fenaydı. Aslında Antalya'dan v.b. daha çekilir bir sıcak var İzmir'de ama Ankara bu konuda cennet kaçıyor. Dayanamadım döndüm Ankara'nın kupkuru sıcağına. Gölge'de olduğun sürece sıcağı anlamıyorsun bile. 😆

Ülkemiz cennet diyoruz ama o güzelliklerin keyfini gerek ekonomik gerek kültürel sebeplerden çıkaramıyoruz ki... Nefes alamaz oldum şu ülkede. Kaldı ki daha önce yurtdışına çıkmaktan vazgeçmiştim şu anda çok pişmanım!
Yazdıklarınızı dikkatlice okudum hakikaten İzmir beklentilerinize cevap verecek yeterliliğe sahip değil,denizimiz varmı var,kendine has yerlisinin üzerine yapışmış bir kültürel yapısı varmı var,çok pompalanıp gereksiz meth edildiği için imrenilen bir şehirmiyiz? maalesef aldatmaca ama evet,7,fakat ekonomik olarak iş hacmi olarak koca bir köyüz! İş ve ekonomi kaygınız yoksa emekli olunca paraları ezmeye gelenlerin ilk tercihi olduk!

Yarın 38 derece olacakmış. Bikeİzmir topluluğuyla Karagöl'e tırmanmaya çalışacağım. 😅
Hadi rastgele,ben sabahtan bi çıkarım her zamanki gibi hafif olur çünkü 10 saat mesai var:acpsnr: Karagöle tırmanayım dersem iş yerindebütün gün emeklerim herhalde:koptum:

Merhaba,

Ben de gecen sene ekimde Ankara'dan Izmir'e benzer sebeplerle tasindim. Sunu diyebilirim ki yaz gelene kadar Izmir'den cok memnundum. Sonra malum sicaklar 😃 Yine de bisiklet antremanlari icin Ankara'dan daha uygun oldugunu dusunuyorum. Cok guzel uzun rotalar var. Yol yaptikca insanin ici aciliyor. Ankara'da sehirden ciktigimda bile surekli egzos soludugumu hissediyordum. (Genelde Urla/Cesme taraflarinda suruyorum) Ve Izmir'de yasayanlar ne derse desin bisikletliler icin trafigi kesinlikle Ankara'dan daha rahat. Hava kosullari sert olmadigindan kisin da antremanlarin fazla kesintiye ugramamasi da baska bir artisi.

Ek olarak bir de ruzgarindan sikayet edebilirim. Burada 10-20 km/s arasi ruzgar hizi bayagi normal anladigim kadariyla. Arada daha yuksek de oluyor. Tabi ruzgara karsi surdukce insan daha fazla gucleniyor 😀 Yine de ruzgara ragmen Izmir'in bana Ankara'dan kat kat iyi geldigini soyleyebilirim. Sicaklar icin de biraz erken kalkiyoruz artik. Bisiklet kulturunun de daha gelismis oldugunu dusunursek Izmir'i tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: kgnugur
Yarın 38 derece olacakmış. Bikeİzmir topluluğuyla Karagöl'e tırmanmaya çalışacağım. 😅
Cemal , @hamlet2006 hiç bisiklet sürüyor mu? İzmire gelmişken ,bir yiğitlik yap ara sıra da olsa , Süleyman Paşayı yanına al. Eksikleri varsa öğret, unuttukları varsa hatırlat. :harika:

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Türkiyede bazı şehirlerde bir marka/imaj balonu oluştu. kanaatimce bunlardan biride izmir. Şahsen çalışma yaşamı veya emeklilik için yerleşmek istesem izmir tercihim olmaz. Tabi buna en çok izmirliler sevinecektir şimdiden 4 milyon olan şehir için gelecekte 7 milyon projeksiyonu yapılıyor. Bu ekstradan belediye hizmetlerinin yetersizliği, trafik, artan suç oranları, çevre kirliliği ve pahalılık demek. Açıkcası benim bu düşüncemden sadece izmir değil nerdeyse tüm kıyı ege il ve ilçeleride payını alıyor. Kuşadası adeta bir küçük ankara olmuş durumda, marmaris ve bodrum nefes alamıyor, fethiye çarpık bir şehirleşme sürecinde, datça yağmanın yeni hedef bölgesi, akbük mimari bakımdan türkiyenin favelası olmuş, ortaca, akyaka plaza çalışanlarının kaçış alanları. Ben kendimce huzur içinde oturabileceğim bir kaç yeri gözüme kestirmiş bulunmaktayım. ama söylemem oda bende kalsın.

Cemal , @hamlet2006 hiç bisiklet sürüyor mu? İzmire gelmişken ,bir yiğitlik yap ara sıra da olsa , Süleyman Paşayı yanına al. Eksikleri varsa öğret, unuttukları varsa hatırlat. :harika:
Ne yazık ki gözümle gördüğüm kadarıyla hiç zamanı yok. Zaman bulsada kondisyonum yok diyor. Yine de kendi bilir değil mi sayın @hamlet2006 ?

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Merhaba,

Eksikleri varsa öğret, unuttukları varsa hatırlat. :harika:
Şu cümleden bile ortaya karışık 100 tane mesaj çıkarır, birbirlerinin kuyruğuna bile deydirtmezdim emme, hiç zamanım yok. Bu mesaja bile şimdi cevap yazabiliyorum.
Ha bu arada, yazdım bunu bir kenara :snzdglsn:Unutur diye bekleme @necmeddin Ağabey. Ben unutmam;)

• Üzgün
27 Ağustos Cumartesi günü otobüsle saat 13:00 gibi İzmir'e varmış olacağım ve yanımda bisikletim de olacak. Hava kararmadan Çeşme'ye bisikletle gitmek istiyorum. Önce izmir'den Urla'ya yine otobüsle gider, oradan Çeşme'ye bisiklet sürerim diye düşündüm. İzmir'den Urla'ya otobüs yok ama minibüsler ve ESHOT otobüsleri var sanırım. Bisiklet alırlar mı? Ya da bisikletim yanımda hangi toplu taşıma aracıyla İzmir'den Urla'ya geçebilirim?

Sayın @bis212 bazı belediye otobüslerinde bisiklet taşıyıcı bulunuyormuş ama fazla değil İzmir~Urla arası. Sürerek bile rahat gidersiniz yani.
Bazen kafa rüzgarı sert oluyor o kadar. 😅

Sayın @bis212 bazı belediye otobüslerinde bisiklet taşıyıcı bulunuyormuş ama fazla değil İzmir~Urla arası. Sürerek bile rahat gidersiniz yani.
Bazen kafa rüzgarı sert oluyor o kadar. 😅
İzmir Urla arası fazla değil ama, Urla'dan Çeşme'ye bisiklete gideceğim ve bir önceki geceyi otobüste yolda geçirip biraz yorgun olacağımdan Urla'ya kadar toplu taşıma ile gitmeyi istiyorum :) Nohutalan'da da 250m'lik bir tırmanış var sanırım, o yüzden yolu kısaltmak istiyorum.

• Beğen
27 Ağustos Cumartesi günü otobüsle saat 13:00 gibi İzmir'e varmış olacağım ve yanımda bisikletim de olacak. Hava kararmadan Çeşme'ye bisikletle gitmek istiyorum. Önce izmir'den Urla'ya yine otobüsle gider, oradan Çeşme'ye bisiklet sürerim diye düşündüm. İzmir'den Urla'ya otobüs yok ama minibüsler ve ESHOT otobüsleri var sanırım. Bisiklet alırlar mı? Ya da bisikletim yanımda hangi toplu taşıma aracıyla İzmir'den Urla'ya geçebilirim?
Sanırım İzmir Otgarında ineceksiniz..
Sürerek Halkapınar İzmir Metro istasyonuna gidin. Metro ile F.altay'a kadar gidersiniz. Oradan bence, Çeşme'ye kadar sürerek gidin. İsterseniz orada belediye otobüsü araştırması yapın.
F.Altay Urla arası çok fazla değil zaten. Ayrıca Urla'ya kadar çok yokuş yok. Üstelik o saatlerde kuvvetli bir kuyruk rüzgarı ile Çeşme'ye kadar kolay gideceksiniz.
Bu arada İzmir çok sıcak şu sıralar. İyi yolculuklar.

• Beğen
Tepkiler: bis212
Geri