Scudo Sports

İzmir

Scudo
Dün Özdere-Selçuk arası sahil yolunun 30km. sinde ilk defa istanbul dışında bisiklet sürme keyfini yaşadım. Gözlemlerim şöyle; soğuk asfalt berbat bir şey. Alüminyum kadro ve soğuk asfalt sanırım daha da berbat, umarım bir/iki seneye karbon ile test etme fırsatımız olur.
Yol inanılmaz keyifli inişler çıkışlar deniz/koy manzaraları... Sıcaklıktan korkarak sabah 6 da başladım ve serinlik inanılmaz iyiydi, güneş neredeyse hep yamaçların arkasındaydı ve çam kokuları ile ferahlık vardı. Dönüş ise bu kadar rahat olmasa da yine de keyifliydi. Yarın da bir terslik olmaz ise Özdere-Seferihisar arasını gideceğim.

@Don'tworryIweldedit
Sigarayı bırakan,bırakmaya çalışan her insanın emeği ve bu yoldaki uğraşısı büyük bir uyanış ve farkındalıktır.Herşeyden önce bu çabanızdan dolayı sizi kutluyorum.Ülke insanımızın tek bir ferdi bile o dumanı içine çemeyecek kadar kıymetlidir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ArVoGu Karbon kadro için de soğuk asfalt eziyet maalesef. Dün Gaziemir- Gümüldür yaptık bizde, yol gerçekten kötüydü.

@ArVoGu Karbon kadro için de soğuk asfalt eziyet maalesef. Dün Gaziemir- Gümüldür yaptık bizde, yol gerçekten kötüydü.
Sanki titreşimi azaltacağı için olumlu olur diye düşünmüştüm, dün 40km/h+ hızlarda nerdeyse ayaklarım pedaldan sökülecekti, bi yama olsun, asfaltın biraz eridiği teker izlerine denk geleyim diye dua eder olmuştum :).

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bugün Özdere-Seferihisar arasını tamamladım. Bu rotanın %90’ı bölünmüş ve çift şeritli, düzgün asfaltlı müthiş rahat bir yol. Feragat ettiğim şey ise güzel virajlı koy ve deniz manzaraları olmuş oldu. Manzara o kadar az ki durup fotoğraf bile çekemedim.
Bu rota ile beraber, Özdere’den sağa ve sola yaklaşık 30ar km gitmiş oldum.
Geçen gün yazmayı atlamışım Selçuk tarafına daha eğimsiz bir rota beklerken, sürekli %6-8 in-çık şeklinde ilerlemiştim. Esas bugün eğim gerçekten düşüktü ancak yine de tek bir geçişte %8-10 ile uzun süre tırmandım.
Açıkcası geçen gün ve bugün dikkatimi çeken bir durum da özellikle gidiş-geliş yollarda araç sürücüleri gayet olumlu davranıyor, neredeyse hepsi 1,5m mesafe uygulayarak sollama yapıyor, kimse sıkıştırmıyor müsait değilse bekleyen bile var. Biz İstanbul bisiklet sürücüleri için inanması güç davranışlar.
Değinmeden geçemeyeceğim özel nokta da; soğuk içecekleri ağzıyla içmeyi bilmeyen, sağa sola atıp kıran şerefsizlere, hepsinin yakın ve uzak akrabalarını saygıyla anıyorum, daha yazılacak çok şey olsa da forum ortamına uygun olmaz.

@ArVoGu. Malesef foca ingiliz burnu koyu da ayni sekilde. Insan kendi cöpünü neden atar da toplamaz bi daha geleceksin oraya. Tekrar gelince cöplerinin siselerinin üstüne oturursun artik.

@frknltngl
Accuk kilolu bir insanım; haliyle bu tarz rüzgarlarda inanılmaz yorucu oluyor 110 kiloyu ivmelendirmek :D

Geçen sene Mart ayında böyle yazmışım. Bebek sahibi olmak ve korona virüsün bizi hafta sonları eve tıkması derken 125 Kg olduk... :kötü: Nasıl vereceğiz bu kiloları bilmiyorum.

• İnanılmaz
Geçen sene Mart ayında böyle yazmışım. Bebek sahibi olmak ve korona virüsün bizi hafta sonları eve tıkması derken 125 Kg olduk... :kötü: Nasıl vereceğiz bu kiloları bilmiyorum.
Haftalık 300+ km bir nebze yardımcı olur.

Not: 15 aylık oğlum var ve pandemi durumu benim için de geçerli 😀

sürmeye başladınız mı gidiyor inceden.havada sıcak zaten insanın canı bir şey yemek istemiyor yemeyince hareket oldu mu kg verirsiniz.

Haftalık 300+ km bir nebze yardımcı olur.

Not: 15 aylık oğlum var ve pandemi durumu benim için de geçerli 😀

Haftalik 300 km keske yapabilsem :)

Bizim oglan bugun 2 aylik oldu :) Zor islermis :)

• Beğen

İlki öyle oluyor. Hiç uzak kalasın gelmiyor.
İkinci olunca bırakıp bırakıp kaçıyorsun.
Üçüncüyü çok görmem sanırım. 🤣

İlki öyle oluyor. Hiç uzak kalasın gelmiyor.
İkinci olunca bırakıp bırakıp kaçıyorsun.
Üçüncüyü çok görmem sanırım. 🤣

Hastanedeki ilk gecemizde bir tane sıpanın yeterli olacagina kanaat getirdim zaten :koptum:
Allah forumdaki tum arkadaslarin cocuklarina yigenlerine sağlık sihaat versin :)

Diş çıkarma dertleri başlayınca, uykusuz gecelerle de birleşince, ya ben birazcık kaçayım bi 40km çevireyim de geleyim diyorsun. 10 aydır ilk defa 3 gündür ayrıyız benim çocuk-adamla sakinlik, sessizlik vs. özlemişim gerçekten ama 3 gün sonra minik adam özlemi her türlü ağır basar. :)

Balçova-İnciraltı, İnciraltı-Urla, Bornova'dan Bayraklı'da bulunan bisiklet yollarının yapılması gerekiyor. Ayrıca bir de Alsancak'taki liman bağlantısı var. Bu konuda o kadar talep ve tepki var belediye uyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ancak Aliağa Kyme Antik Kenti'nin sit alanı derecesinin düşürülmesine imza atsın. Yakında liman yapacaklar bu imza sayesinde tarihi eserlerin üzerine.

Geri