Bugün Özdere-Seferihisar arasını tamamladım. Bu rotanın %90’ı bölünmüş ve çift şeritli, düzgün asfaltlı müthiş rahat bir yol. Feragat ettiğim şey ise güzel virajlı koy ve deniz manzaraları olmuş oldu. Manzara o kadar az ki durup fotoğraf bile çekemedim.
Bu rota ile beraber, Özdere’den sağa ve sola yaklaşık 30ar km gitmiş oldum.
Geçen gün yazmayı atlamışım Selçuk tarafına daha eğimsiz bir rota beklerken, sürekli %6-8 in-çık şeklinde ilerlemiştim. Esas bugün eğim gerçekten düşüktü ancak yine de tek bir geçişte %8-10 ile uzun süre tırmandım.
Açıkcası geçen gün ve bugün dikkatimi çeken bir durum da özellikle gidiş-geliş yollarda araç sürücüleri gayet olumlu davranıyor, neredeyse hepsi 1,5m mesafe uygulayarak sollama yapıyor, kimse sıkıştırmıyor müsait değilse bekleyen bile var. Biz İstanbul bisiklet sürücüleri için inanması güç davranışlar.
Değinmeden geçemeyeceğim özel nokta da; soğuk içecekleri ağzıyla içmeyi bilmeyen, sağa sola atıp kıran şerefsizlere, hepsinin yakın ve uzak akrabalarını saygıyla anıyorum, daha yazılacak çok şey olsa da forum ortamına uygun olmaz.