Scudo Sports

İzmir

Bende sedon 410 almayı düşünüyorum nereden bulabilirim İzmir veya aydın da

Scudo
1 senedir beklediğim tayin nihayet çıktı :) evet arkadaşlar, hayatımızın geri kalanını İzmir'de geçireceğiz ailecek inşallah... temmuzun ortasında evi taşıyacağız. eşim ve ben doğma büyüme Ankara'lıyız ama bu kadarı yeter dedik, bundan sonra İzmir'li olacağız. henüz 2.5 yaşında olan kızım da İzmir'de büyüyecek inşallah. yol bisikletim uzuuun zamandır duvarda asılı duruyordu, satsam mı satmasam mı derken...meğerse İzmir'i bekliyomuş :) yerleştikten sonra paylaşımlar yapacağım elbette ;) buarada, hepinize iyi bayramlar diliyorum. hoşça kalınız...

@erphan
Sİze ve ailenize hoşgeldiniz diyorum bir İzmirli olarak.Ankara hakkında hiçbir fikrim ve bilgim yok tecrübe olarak ama artık çok güzel anılarınızın gerçekleşeceği bir şehre geldiğinize emin olabilirsiniz.Renkli bir şehir, rengarenk insanları vardır İzmirin. Denize yakın yaşayan insanlar karasal iklim insanına göre çok farklı oluyor.Artık sizde deniz insanı olacağınıza göre emin olun mutlu olacaksınız.Yol bisikletinizin bakımını yapın bayrama hazırlanan yeni ayakkabılar gibi bekletin.Artık bayramınızı her gün tadında yaşayacaksınız buna kefilim.Size ve ailenize İzmir'de mutlu günler dilerim.Hayırlı bayramlar.Hoşgeldiniz :)

• Beğen
Tepkiler: bulut
@enginbey35Güzel temennileriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum :) sağ olunuz. inşallah İzmir de karşılaşmak ümidiyle...

• Beğen
Tepkiler: enginbey35
Merrrhabaa :tskler:

İzmirde oturan bir çaylakk bisikletçiyim.
Hep aynı güzergahı kullanmaktan inanılmaz sıkıldım inciraltı alsancak gidip geliyorum.
Şehir içinden biraz korkularım var malum milletimiz pek duyarlı değil.. :bsmagryr:
Bu yüzden özelllikle doğayla içiçe olan kuş cenneti gibi mesela.
Böyle bilinmeyen ama sürüşü keyifli olan yollar arıyorum yardımcı olmanız çok iyi olurrr..:harika:

merhabalar. yaşım 27 ve 2 senelik evliyim. bende GAZİEMİR-SARNIÇ'ta ikamet etmekteyim. uzun zamandır bisiklet kullanmama rağmen kalabalık gruplara hiç katılmadım. En fazla 3-5 kişi ile turlamayı tercih ediyorum. KTM Ultra Sport MTB sahibiyim. Tur arkadaşı arayana pedaldaş olurum :) saygılar...

• Beğen
Tepkiler: enginbey35
İzmir'de çok bilinmeyen ve sürüşü keyifli olan tabii ki çok rota var. Yalnız bu rotalar genelde performans istiyor. Yani yokuş çıkmaya alışman lazım. Benim tavsiyem öncelikle facebook dan İzmir'deki bisiklet gruplarının organizasyonlarını takip etmen. Onlara takılıp daha önce görmediğin bir çok yere gidebilirsin, ki genelde bu gruplar performans olarak çok zorlayan yerlere gitmiyorlar, sürüş hızları da makul düzeyde oluyor, aynı zamanda güvenliğini de sağlamış oluyorsun.

Bostanlı'dan çıkıp sasalı tarafına gidebilirsiniz. Araba trafiği ile alakanız olmadan sürebildiğiniz bir güzergah. Meles deltasından da başlayabilirsiniz. O yolunda bisiklet yolu tamamlandı. Onun dışında sizin söylediğiniz gibi güzelyalı, alsancak ve kent ormanı, inciraltı güzergahıda güzel bir bölge. Şehir içinde trafiğe bulaşmadan pek gezemiyorsunuz. @LanaLis

• Beğen
Tepkiler: emreselseyler
Sasalı Kuş cenneti,bana göre İzmir'deki en güzel rota.İçinde 20 km.lik harika bir yol var,toprak.Burayı bulduğumdan beri başka yerde binesim yok.

@Tavariş Kuş Cenneti'nin içerisine bisikletle girişte bir sorun çıkartmıyorlar değil mi?

Ben günlük turlar için kullandığım rotalarin birkaç tanesini paylaşayım.

Sasalı tarafında Kuş Cenneti, Doğal Yaşam parkı, doğal yaşam parkına gelmeden Sasalı piknik alanı (kalabalık olmayan zamanlarda kafa dinlenebilecek bir yer), yine piknik alanına da gelmeden sağdan sapılarak Kaklıç. Kaklıçta ilerleyince hoş bir köy yolu ve bir köy karşınıza çıkıyor çok hoş ve yakın tavsiye ederim.

Ornekkoy tarafında Seyirtepe. Ciddi yokuş var ama kısa mesafede yokuş çalışmak için ideal.

Bornova da homeros vadisi var ama o ciddi kondisyon istiyor yine de biraz yokuş çalıştıktan sonra tavsiye edilir.

Daha birçok rota var tabi ki ama ben de bir amatör olarak bu rotalari kullanıyorum şimdilik.

Bende aynı dertten muzdaribim konak-alsancak-karşıyaka-mavişehir-bornova hatları arasında kullandım hep, izmirde bisiklet ile yeni rotalar keşfetmek güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: artteacher
Aşağıdaki rota son derece keyiflidir, pek araç trafiği ile karşılaşmazsınız Seferihisar kavşağından sonra. Ufak bir iki yokuş var ancak düzenli binen biri için sorun olacak seviyede değil.
Ayrıca rota üzerinde her türlü ihtiyacı giderecek kahvaltı salonu, market, bisiklet mağazası mevcut.
Sabah erken saatte çıkılırsa trafik neredeyse hiç olmaz, erken ile kastım saat 5.30 - 6.00 civarı.
Yol bisikleti için daha uygun bir rota, arzu edilirse mtb ile de gidilebilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: LanaLis
Manisa'da oturmamdan dolayı İzmir'in yakın olması nedeniyle bu yaz hafta sonları İzmir ve çevresini gezmeyi düşünüyorum. 2 günlük kamplı turlar tercihimdir. Böyle ortak bir başlık altında kısa ve uzun İzmir rotalarına ilişkin tavsiyelere açığım.

@oxcy Uzun süreli kamp düşünüyorsanız ve bisikleti dahil edecekseniz Büyükşehir Belediyesi Yarımada İzmir uygulamasını çıkardı.
Internette kısa bir araştırma ile ihtiyacınıza göre bir rota bulabilirsiniz, ben tanıtım toplantısına katılmıştım, gayet güzel hazırlanmış bir çalışma.
Tüm yarımadayı kapsayan rotalar söz konusu.

Bilginize.

@Tolga Uşaklı Bundan haberim yoktu öğrendiğim iyi oldu. İşime çok yarayacak teşekkürler. İnternette yaptığım araştırmada çok parça parça bilgiler yer aldığı için kafa karışıklığına sebep oluyordu. İzmir için tüm rotaları gösteren ortak bir platform şart ve bahsettiğiniz bunun ilk adımlarından birisi sanırım.

farklı rota arayanlar;
- konaktan 08.00 gibi hareket eden deniz otobüsüyle foçaya gidip karadan izmire dönebilirsiniz (yada tam tersi karadan foçaya gidip deniz otobüsüyle izmire dönüş)
- izban ile aliağaya gidip yine karadan izmire dönebilirsiniz (bunu 2 defa yaptım.. sadece menemen'in o taraflar kamyon kaynıyor başka sıkıntı yok)

Geri