Scudo Sports

Isparta

@d.berkay

Evet o benim.Hem yol hem de dağ bisikleti kullanıcısıyım.triatlon takımının başındayım.Ecnebilere(talep onlardan daha fazla geldiği için) geziler düzenliyorum.ve de benim için hayat tarzı olan bisikleti daha fazla arkadaşa sevdirmeye çalışıyorum.Kendi insanlarımızla da kocaman geziler hep hayalim.Gelene kapımız,bilgimiz açık.

Scudo
@d.berkay

davras gerçekten MTB yarışları için çok uygun bir yer.geçen yıl Isparta'dan düzenlemeye çalıştılar.ne yazık ki katılımcı yoktu.Bence en baştan parkur yanlıştı.19 Km.dagdan başlayıp Isparta merkezde biten,oldukça extrem,kimi yerde elinde taşımalı ancak çok usta inişcilerin becerebilecekleri(yine de çok zor)bir düzenlemeydi.SANIRIM EKİPMAN OLARAK BEN DAHİL 3 KİŞİDE bunu gerçekleştirebilecek donanım yoktu tüm ısparta'da.Yine böyle bir organizasyon olursa seve seve düzenlemede yer almak isterim.Biz arada bir davrasa bisikletle çıkıyoruz.1-43 derecede çok zor oluyor.(27 km.hep çıkış)Sağlam antreman gerektiriyor.2-çıkıştan sonra orada ikinci bir aktiviteyi unutun.yani ya yol bisikleti ile çıkıp ineceksiniz.
Ya da
Transferli dağ bisikleti yapacaksınız.Bu durumda ise,Mükemmel bir gün geçirmek ve takiben dağ bisikleti ile 27 km. iniş yapmak pek güzel oluyor.
şöyle ki.
kayak merkezinden 2 km. önce 7.2 km.lik pek güzel az yorucu ama teknik bir çıkş var.tepede mükafatı enfes bir dağ ve göl manzarası.1435 mt.den.1860 a filan çıkılıyor.sonra da kayak pistlerinin orta zorlukta olanından.tam anlamıyla teknik iniş yapılıyor.4,5 km.filan da o.Bu bir lap yapılabilir.2 lap olabilir.2.kısımda tekrarlı bir düzenleme olabilir.
faydaları:
-Bir kaza anında müdahale çok kolaydır.
-Seyircilerin göz mesafesinde gerçekleşen bir yarıştır.
-Teknik toplantı ve brifing de kolaylık sağlar.
-Özellikle yarış sonrası insanları doyurmak kolaydır.(İki adet tesis var)
-sporcunun da pek hoşuna gider.bildiklerini uygulayabileceği pek güzel bir parkurdur.
-kayak mevsimi başlıyor.seneye inşallah.
-Bildiklerimi paylaşma konusunda çok ciddiyim.benim işim bisiklet ve doğa.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim..
Fakat dağ bisikleti yarışlar XCO disiplininde yapılıyor genellikle ve Isparta'daki yarışta XCO(cross-country olympic) türü yani belirli bir tur üzerinden yapılacak..
Öncelikle XCO yarışlarında parkur ortalama olarak 4-7km civarında olur ve parkurun sertliğine göre yaklaşık en iyi sporcunun max. 2 saat içinde bitirmesi esas alınarak tur sayıları hesaplanır..
Ayrıca XCO türü yarışlarda kısa ve sert(bazen çok sert) çıkışlar tercih edilir..
Bazen bisikletin üzerinde çıkmanız aşırı zor olabilir..
Çok uzun çıkışlar pek sevilmez :)
İnişlerde teknik seviye sonuna kadar zorlanabilir :) herşey mübah..
Benim kanaatimce en dik inişler insanların en iyi görebileceği yani izlenebilir yerlerde olmalıdır ki Alanya(kızılalan) yarışında bu böyleydi,çok ilgi çekti..
Bu bilgiler eşliğinde çok güzel parkurlar hazırlanabilir..
Davrazda bu tür yarışın yapılacağı çok çok güzel yerler olduğuna adım gibi eminim..
Birde yarışa katılanlar genelde ucuz otelleri veya pansiyonları tercih ederler(malum federasyon pek desteklemediği için cepten harcama yapılır :()
Bu yüzden oradaki tesisler büyük ihtimalle pahalı geleceklerdir..
Merkezde ucuz otel ayarlanıp veya tesislerle anlaşılıp güzel bişeyler yapılabilir ki bence tesislerin ölü yaz sezonunda böyle bir fırsatı kaçıracaklarını sanmıyorum kişi başı ortalama 20-25 liraya yemek dahil kişi başı fiyat çıkarılırsa herkes tesislerde kalacaktır.. Buda en kötü ihtimalle 50 sporcunun tesislerde kalmasına ve biraz olsun tesislere katkıda bulunulmasını sağlayacaktır..
Neyse parkuru kimlerin hazırlayacağını falan bilmiyorum, ama organizasyon komitesi mutlaka oluşturulacaktır. Eğer bu komitede gönüllü olarak yer almaki bilgi paylaşmak isterseniz bisiklet federasyonundan yetkililer ile irtibata geçip komite hakkında bilgi alabilirsiniz..
Şimdiden kolay gelsin.. Görüşmek üzere..

Merhaba,

Eğirdir'den Antalya'ya Köprülü kanyon üzerinden pedallayacağız. Güzergahta konaklama imkanları hakkında malumatı olan var mı? Pansiyon ya da köyevi olabilir.

@precipice

ramazan abi sizlerle yeniden görüşmek ne mutlu...:):)
eet o zman bana nicknizi söylemiştiniz ama ben heycandan unutmuştum çok üzülmüştüm...

yine ıspartaya dönecekmisiniz?yoksa bisikletin başkenti istanbuldamısınız artık?
ercan abiye selamınızı iletirim.

• Beğen
Tepkiler: ramazankurucay
@earth1

Merhaba,

Umarım yeni bisikletinizle güzel turlar yapar ve yol arkadaşları bulursunuz. Fotoğrafları bekleriz.

Antalya'dan selamlar

@lebowski

Bu geziler daha önce birçok kez yapıldı.bisiklet forumda da yayınlandı.Ben bir tanesinin linklerini veriyorum.gürsel Beye uğrarsanız sanırım çok faydalı olur fikir verme açısından.Antalyalı arkadaşlardan da bu turu gerçekleştiren var.Bu yıl yine forumda yayınlandı.Buralı olup istanbulda oturan bir genç arkadaşımız bu turu yaptı.hızını almayıp bir de izmire devam etti.Konaklama sorun değil.Anadolu'da hiç kimse karnında aşsız üstünde,damsız kalmaz.
Linkler aşağıda,
Zamanlama olarak Mayıs veya Ekim seçmelisin derim.
(aslında bisikletin mevsimi olmaz ama,daha hoş olsun diye )

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5748

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5716

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5837

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5778

merhabalar ben veli ıspartadayım lise öğrencisiyim össden dolayı cok cıkamıyorum ama yazın sık sık cıkardık ercan bayram ramazan mustafa ayhan abilerle falan.
gercekten yakın zamanda gezi tur düzenlemek sart hem tanısmak amaclı hemde gercekten eğlenceli oluyor.

Teşekkürler Tuncay Bey,
Şimdiden birkaç arkadaşla tanıştık...
Sizin gibi çok samimi, iyi niyetli arkadaşlar...
Umarım güzel turlar gerçekleştiririz.....
Antalyalı bisikletçi arkadaşlara selamlar...

• Beğen
Tepkiler: basri
Bayram tatilinde Kovada milli parkına gidelim mi ? Egirdir'den 24 km.ve yol düz.Alternatif yollardan da gitmek mümkün.Toplam 67-70 km.arası pedal çevriliyor.Yolda pide yapan güzel bir yer var.milli parktan önce de sarı mustafa güzel balık yapıyor.Ya da piknik için birşeyler götürmek mümkün.Toplam 6-8 saat arası bir gezi.

Selam
Ben Katılmayı çok Istiyorum Ancak Bayramda Memlekette Olucam
Fakat Bayramdan Sonra Cumartesi Gibi Bir Gezi Düzenlenirse Katılabilirim Sanırım...
Katılamazsam Da Sizlere Iyi Geziler Dilerim...

Galiba Ispartada havanın soğuması bisikletçi arkadaşların bisiklete binmelerini engelliyor....
Kovada gezisi için herhengi bir katılım görünmüyor şu anda....

@ikitekeremre

Size de iyi bayramlar..

Cumartesi pazar karla karışık yağmurlu görünüyor.Bugün çok güzel bir hava vardı.

Valla hem ıspartanın havası adamı birden dondurabiliyor güneş çıkınca da kavuruyor.. bisiklete binilmez mi binilir ama güzel giyinmeyen hasta olur o kesin..

ben yaklaşık 2.5 aydır binmiyorum daha doğrusu binemiyorum :( iş yoğunluğu.... katılmak isterdim kovadaya doğru ama hergün 8.30 da iş başı.. kendi işin olunca başka oluyormuş...

Herkese tekrar merhaba,
Anlaşıldı ki toplanıp keyifli geziler gerçekleştirmek yerine geyik yapmayı tercih ediyoruz.Isprarta'da pedal çeviren arkadaşların bir kısmını önceden tanıyorum.Bir kısmı ile de geçen yaz tanıştık.Bir tanışma toplantısı gerçekleştirelim mi?

Olabilir abi ama şu 1-1.5 ay acaip yoğunum anca gece 1-2 de girip bakabiliyorum internete bile..

Tanışma toplantısı fikrinizi destekliyorum....
Yeri ve zamanı belirlemeyi size bırakıyorum....

Geri