Scudo Sports

Hidrolik frenlerde tamir ve bakımm!!!

Bisikletçilerde bulunuyor da Antalyada bulabileceğim bir yer yok mu onu soruyorum, her bisikletçide olmuyor çünkü:(

Scudo
Arkadaşlar herkese ilgileri için çok teşkr ederim, Antalyada bu işlerle uğraşan bi arkadaş buldumm, Antalyada olup da sorunu olan varsa yanlıs fren konusu deil, her konuda yardımcı olabiliris;)

bende birşey sormak istiyorum
benim hidrolik disk fren de bir balata oynuyor diğeri oynamıyor
bu konuda ne yapmam gerekiyor veya
ne yapmamam gerekiyor?
yardımcı olursanız sevinirim.
ha bu arada balatalar yumuşak olanlardan

Freninin markası ve modeli nedir lütfen önce onu bir yaz ;).
Pistonlardan birisi bakımsızlık, pislik vs nedenlerden dolayı oynamıyor olabilir. Benim Hayes'lerde çamur yarışlarından birisinden sonra başıma gelmişti. Balataları söküp, pistonların etrafını temizledikten sonra bir şey kalmadı.

frenin markası shimano deore lx 580

@HaliliOzturk
Forumda en büyük sorun bu.. Eldorado'nun freninin markasını-modelini hala öğrenemedik..Bu yüzden mesaj kirliliği oluyor..
Orada son yazdığım aşağıda.. (buna da cevap yok bu arada)..

Selam Eldorada
Hala freninin markasını yazmadın.Önce de sormuştum. Ya frenin Hayes veya Avid ise? O zaman mineral değil DOT yağ koyman lazım..
Şunu bir açıklayıver yahu!!
Diğer soru soracaklara da mesaj:
Arkadaşlar bir konuda fikir danışırken malzeme ile ilgili tüm bilgileri verin ki biz de çabucak cevap verebilelim.. Siz doktora gittiğinizde " ağrım var, beni tedavi et" diyemezssiniz. Doktor bir yığın soru sorduktan sonra tedaviyi saptayabilir.

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi "bir mineral yağ" konusudur gidiyor.. Belki mineral yağ değil de DOT yağ lazım.. O zaman her şey değişiyor. Yalnış olan doğru doğru olan yalnış oluyor. Bu kadar önemli yani..(Gerçi 2 çeşit yağı karıştırmak hepten yalnış, o da ayrı konu)

"Mineral yağ" konusunda da yazdım.Yıllardır da yazıyorum; bir konuda soru varsa ilgili ürünün markasını modelini lütfen yazın. Binbir çeşit sistem var.. Biz nereden bilelim sizinki hangisi..Lütfen dikkate alalım bunları..

Gürsel abicim fren sorununu bi arkdaşla hallettik çok saol.Frenin markası Deoreydi;) madem konu açıldı son bir soru daha gelio:) Benim rotorun üzerinde only rasin yazıo... sadece rasin balata mı kullanmam lasım.Metal kullansam sorun olur mu???

@eldorado

Oh sonunda öğrendik senin freni..:D
Mümkünse "resin" kullanmakta fayda var.. Metal balata kullanınca tutuş ve diskin ömür karakteristikleri değişebilir.. Ama mecbur kalırsan bir süre kullanmakta büyük bir sakınca yok..

Gürsel abi ön rotor üzerinde rasin veya metal yasmıo, önceden rasin balata kullanıodum ve tutmuodu, metalle deiştirdim, basar basmas tutuo.Arkadaki de öndekinin önceki rasinlerden.Arkayı da metalle deiştirsem mi ki dersin;)

@eldorado
Bu durumda düz mantık yürütürsek değiştir tabii ki..:)

Gürsel Abi bi kez daha tekrarlayım rotor üzerinde "only rasin" yazıyor, deneyimlerinize dayanarak soruyorum, rotorda bi aşınma yapar mı takacağım metal pedler??? Veya neden sadece rasin demişler bi fikriniz var mı??? Bunu da cevaplarsak bi sorunum kalmıcak frenlerimle ilgili:)

Geri