Scudo Sports

Hidrolik fren tutmuyor

Can TOPCU

Üye
Tepki
7
İsim
Can Topcu
Bisiklet
Carraro
Öncelikle iyi akşamlar abilerim-ablalarım.
Yaklaşık 8 ay önce aldığım shmano BR-M445 model hidrolik frenlerimin geçen hafta sonuna kadar hiçbir problemi yoktu. Hafta sonu bisikleti bisikletçiye götürdüm vites ayarı ve yağlama için (sürekli gittiğim bir yer hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar). Adam ters çevirdi bisikleti sonra müşteri geldi parça sormaya falan o ara bi 15-20 dk o pozisyonda kaldı bisiklet. Yaptı ayarlarını yağladı sonra aldım bisikleti. Eve giderken yokuş çıktım hiç kullanmadım frenleri. Eve geldim garaja koydum. Bu akşam çıkarttım süreyim diye bir baktım frenlerde ciddi bi tutuş kaybı var:(. Balatalar disklere temas ediyor fakat kuvvet uygulamıyor gibi. 25 km/h hızla giderken iki frene de asıldığımda 20 m mesafede anca duruyor. Açtım baktım internetten yağ değmişse tutmaz diyorlardı falan ama seste çıkartmıyor hiç. Sorun ne olabilir ? Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim iyi akşamlar.

Scudo
@kivilcimb
Kendim yapmayı bilmiyorum bisikletçiye yaptırsam yaklaşık ne kadar bi fiyat tutar ?

samimiyetinize bağlı.
benımde başıma geldi para almamışlardı.
alıcaklarıda max ücret 10 20 tl olsun...

@kivilcimb
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim iyi akşamlar.

Bisiklet ters cevrildiginde sistemde kucuk bir hava kabarcigi yer degistirerek pistonlarin oldugu kisma hareket etmis ve freninizde bosalmaya neden olmus. Bunun nedeni sistem kurulurken havasi tamamen alinmamis olmasi. Yagi bosaltip yeniden doldurun veya yag takviyesi yaparak havayi tamamen alin / aldirin. Aksi takdirde bisikleti her ters cevirdiginizde (yolda lastik degistirmeniz gerekirse mecburen yapacaginiz bir hareket) bu problemi yasarsiniz.
Havasini aldirirken hortumu tiklatarak fren elcigine kadar kabarcigi hareket ettirirseniz freniniz normale donmus gorunecektir. Ancak hava tamamen sistemden cikarilmaz, yag takviyesi (birkac ml gibi az miktarda olabilir) yapilmazsa ayni sorun tekrar edebilir.

Bisiklet ters cevrildiginde sistemde kucuk bir hava kabarcigi yer degistirerek pistonlarin oldugu kisma hareket etmis ve freninizde bosalmaya neden olmus. Bunun nedeni sistem kurulurken havasi tamamen alinmamis olmasi. Yagi bosaltip yeniden doldurun veya yag takviyesi yaparak havayi tamamen alin / aldirin. Aksi takdirde bisikleti her ters cevirdiginizde (yolda lastik degistirmeniz gerekirse mecburen yapacaginiz bir hareket) bu problemi yasarsiniz.
Havasini aldirirken hortumu tiklatarak fren elcigine kadar kabarcigi hareket ettirirseniz freniniz normale donmus gorunecektir. Ancak hava tamamen sistemden cikarilmaz, yag takviyesi (birkac ml gibi az miktarda olabilir) yapilmazsa ayni sorun tekrar edebilir.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla bisikletçinin kabahati o zaman. Yağ değiştirdi demişşiniz. Öyleyse yapan ustaya götürün bence.

@Can TOPCU
Can Merhaba Eskişehir'de Hangi bisikletci bunu yapan ögrenebilir miyim...

@Gürkan Ç.
Yağlamadan kasıt vitesleri yağlamak frenlere hiç müdahale edilmedi o gün.

@suat akman
Çok teşekkür ederim bütün merakımı giderdi.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Şimdi güzel kardeşim elinden geliyorsa bunu sende yapabilirsin, öncelikle ilk olarak bir şişe shimano mineral yağ satın almalısın, içinden gerekli parça (hortum) çıkıyor ve eczaneden iki adet büyük boy enjektör satın alıyorsun (eczanecinin tuhaf bakışlarına aldırış etmeden), sonra enjektörlerin birisinin ucunu biraz kısaltıyorsun ve içindeki pistonu çıkartıp fren kolunun üzerinde bir tıpa var onuda çıkartıp enjektörü o tıpanın yerine takıyorsun, öteki enjektörün ucuna hortumu takıp yarısına kadar yağ çekiyorsun ve hortumun ucuna kadar yağı basıyorsun sonra kaliperin ucundaki hava alma nipeline takıyorsun (hortumun içinde hava olmamalı) nipeli çeyrek tur gevşetip sisteme yağı basıyorsun öteki enjektörün içine yağ dolmaya başlayacak ve bu işlemi sistemdeki hava tamamen kesilene kadar basıp geri çekiyorsun bir kaç kez bu işlemi tekrarlıyorsun, içine yağ dolan enjektörü içindeki yağı akıtmadan çıkartıyorsun ve en son hava alma nipelini iyice sıkıp kalan yağları siliyorsun ve sistemi test edip gönlünce pedallamaya devam ediyorsun, biraz uzun oldu ama bunlar benim izlediğim yollar inşaAllah yardımcı olmuşumdur

Geri