Scudo Sports

Kask almamak ve takmamakta direnenler!

Jelli eldivenlerin daha konforlu olduğu şüphesiz doğru.Bunların üzerine batı alemi bir sanayi oluşturmuş durumda yıllardır yazılıp çizilerek bazı sonuçlara ulaşıyorlar ve bu sonuçlar insanların konforu üzerine elbette...

@Mehmet LeventHayattaki bütün riskler olasılık hesaplarıyla ilgili zaten o hesaplara göre tedbir alınıyor bütün risklerin tedavisi maalesef yok keşke olsaydı:))))

Scudo
Yanlış hatırlamıyorsam eldivenin asıl önemi ileriki yaşlara yönelik sağlık açısındandı. Eldeki sinirlerin özellikle uzun ve titreşimli (arazi gibi) yollarda hasar gördüğü belirtiliyordu. Yaş ilerledikçe de dirseğe kadar olan bölümde ciddi sıkıntılar yaşanıyor-muş. Düşme ve kaza anındaki faydası 2. sırada yer alıyor olmalı bu durumda.

Geçmiş olsun, en çok korktuğum şey dikiştir :(

@Furkan Çınar
Bende kafayı yarmadan önce korkardım ancak hiç acı olmuyor açılınca, dikiş atıldıktan sonra hafif bir sızı oluyor 1 saat sonra geçiyor. Sürtünüp yara olan yerler çok daha kötü sızlıyor :)
Bu arada bugün dikişleri çıkarttırmaya gittim toplam 11 dikiş atılmış. Açıklık uzunluğu 6cm.

hocam geçmiş olsun. ben de bugün kask sayesinde attığım taklayı sadece bilek ve parmak ağrısıyla atlattım.

@sinan d.
Size de geçmiş olsun. Kask kadar gerekli olan da eldiven bence. Neyse umarım herkes dikkat eder kendi güvenliğine.

duran araca 40 km hızla girdim . kask olmasaydı ınanın bu yorumu atamazdım . kaza anında hiç farketmemişim . 2 gün sonra kaskın ön kısmının yarıldıgını gordum.

kafam bu kadar buyuk olmasa daha iyi olurmus, mecburen ked xl alacagiz :D 150

arkadaşlar kask darbe aldıktan sonra bir daha o kaska güvenip kullanmayın

@sonEr´´
Geçmiş olsun. Ben de merak ettim nasıl oldu kaza ? Sürücü yanlış yere park mı etmişti yoksa siz mi dengeyi kaybettiniz ?

Kask takmanın önemi malum fakat öyle durumlar oluyorki kask bile yeterli gelmiyor. Bundan 1.5 yıl önce ani fren sonucunda bisikletten düşüp o hızla çenemi çarpmıştım. Dolayısıyla çenem açılmış ve dikiş atılmıştı. Bunun haricinde çok defa kaskın önemini hatırlatan kaza gördüğümü söyleyebilirim beraber dolaştığımız grupta. Aman gençler kask takmayı es geçmeyin.

@Hüseyin Külcüoğlu
sedona :) kazadan 10 dk sonra çekildi bu foto yarışa devam ettim . halada kullanıyorum yapıştırdım :)
(link)

@Mert Evbaşı

ayakkabılarımı sıkarken bi an dalgınlığıma geldi ..

Bende bisikletimi kasksız kullanmamaya çalışıyorum, ama kask takıp dışarı çıkınca utanıyorum. Utanmamın sebebi kask değil tabi ki. Spor yaparken veya çalışırken gerekli emniyet tedbirlerini alan insanlara halkımızın büyük çoğunluğunun bakışı. İnşaatta, fabrikada, tamirhanede, kask, eldiven, gözlük vs. kullanırsın dalga geçerler. Futbol oynarken tekmelik takarsın dalga geçerler. Bisiklet kullanırken kask, gözlük takarsın (dizlik vs. hiç saymıyorum) dalga geçerler, geçerler de bu dalga geçen insanlar maalesef bu konularda cahil kalmış bilinçsiz insanlar. Şimdi ben bu kitle dalga geçer diye gerekli güvenlik önlemlerini almadan bir işe koyulsam asıl o zaman kendimden utanmam lazım. Keşke dememek için kask kullanmalı ve bu alışkanlığı yaymalıyız.
http://1.bp.blogspot.com/-rfCxNxLfl9M/UdQOoYoetuI/AAAAAAAAAIc/PbCDhQWuUN0/s365/bicycle_helmets_save_lives_229_365_80_all_10.jpg

Tekrar geçmiş olsun...............Yokuş çıkarken çıkarırım başka çıkarmam..oooooo demeyin Delmeceyi 18 km tırmanınca :)

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.dahada kötüsü olabilir'di.şu kask takınca bana bakıyorlar ve dalga geçiyorlar diyen arkadaşlarım sizde onlara gülün ve geçin emin olun bir dahakine takılmazlar.

Ya ben kask takınca acayip terliyorum saçlarım yapış yapış oluyor. Bunu önleyecek bir şey var mı? bu arada geçmiş olsun.

Geri