Konudaki önceki mesajlara bakmadım ama çoğu sorunun cevabı önceden verilmiş olabilir, sayfaları teker teker okuyarak ya da doğru kelimelerle arama yaparak çözümlere ulaşabilirsiniz. Ben hiç bir zaman uzman olduğumu iddia etmiyorum ama, seçtiğim birkaç soru için cevapları burada vereyim:
@Guko45
Büyük ihtimalle pas tutması ya da toz sıkışması sebebiyle pistonların biri gövde içinde sıkışmış. Tekerleği söküp rotoru o bölgeden uzaklaştırdıktan sonra o pistonun etrafına WD-40 sıkabilirsiniz. Düzelmezse kaliperi söküp, balataları çıkartıp, komple gövdenin içine WD-40 spreylemeye kadar gider iş. Pistonu spreyledikten sonra hareket ettirmek için fren kolunu sıkıp bırakacak olursanız ve o sırada balatalar takılıysa, birbirlerine yapışmamaları için araya bir parça kağıt ya da o tarz bir şey koymayı unutmayın.
@Cem3434
Bu sorunun benzeri daha önce çok yaşandı, cevapları farklı yerlerde bulunabilir ama ben şunu yine bırakayım:
Türkiye'deki bisiklet mağazaları ve bakım servisleri sorunları
@tsydnc92
Çok büyük ihtimalle fren kolunu bırakınca balatayı geri iten yay görevini yapamıyor. Balatanın geri gitmesini engelleyen bir sürtünme (pas, toz, üretim hatası, vb.) var mı kontrol edilmeli. Yukarıdaki piston sıkışması sorunu için belirttiğim gibi WD-40 sıkmak da faydalı olabilir. Konuya hakim, gerçekten ne yaptığını bilen bir tamircinin bakması lazım. Üretim hatası varsa, arka kaliperi garanti kapsamında içindeki balatalarla birlikte komple değiştirtmeniz gerekiyor.
@oflu61
Aşırı ısınma durumunda rotor kızıl kızıl parlamaya başlar, bunu özellikle gece görebilirsiniz. Soğuduktan sonra geriye hafif bir kararma kalır, ama birkaç kilometre daha kullandıktan sonra bu da kendiliğinden geçer ve ışıl ışıl çelik parlaklığına dönüşür. Balatalar yeni olduğu için uzun süre depoda beklemekten toz birikmiştir, yoğun frenleme esnasında bunları rotora bırakmıştır. O yüzden sizde ekstra kararma olmuştur. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, frenler iyi tuttuğu sürece sadece bisikleti kullanın ve keyfinize bakın. Sakın ha deterjanla falan temizlemeye kalkmayın, balatalara kimyasal madde bulaşırsa çıkacak sesler ve frenin tutmaması daha büyük sıkıntı açar başınıza. Bir süre normal kullandıktan sonra o kararmanın kendiliğinden kaybolduğunu göreceksiniz.