Scudo Sports

Hi-Fi , Hi-End ve Ev Sinema Sistemleri

muvo sport c100 'ün memnun olduğum çok fazla özelliği var: suya, şoka, toza dayanıklılığı, extradan bir kol bandıyla gelmesi, 256 mb hafızasının yanında 1 gb kadar da mmc ya da sd kart takılabilmesi. yanında gelen kulaklığı falanı filanı. kulaklığının ergonomisi çok güzel. güçlü bir sennheiser kulaklık düşünmüyor değilim. çok istek var çok eksik var. PARA PARA PARA.
Iriver'in 4 mü 5 mi GBLığından almıştı arkadaşım, o da başarılı bir ürün, beğenmiştim.

Scudo
evet ben de o özelliklerinden dolayı bana uygun olduğunu düşünmüştüm tam sporculara göre üretilmiş fakat sesini duyunca hem ses çıkış gücü hem de kalitesi bakımından uçurum olduğunu anlayınca vazgeçmiştim.
Evet maalesef kaliteye ancak para ile sahip olunabiliyor.Dilerim sizler de sahip olursunuz.

mms460ve arka kanalına paralel 200w aciko araba anfisine bağlı orjinal pioneer oval hoparlörler ile başım çok belaya girdi. bass sesler çoğu insanı çileden çıkarmaya yetiyor.

Merhaba Güzel bir başlık olmuş,
Ben de seste kaliteye çok önem veren biriyim.
Öneceleri kendim yaptığım STK (STK084g) amfim vardı, söylemem gerekirki değme kaliteli sistemden çok daha iyidir sesi, yaklaşık 10 sene önce regülesi gümleyince kanallardan teki de mevta olmuştu.
Daha sonra üstündeki AAA klass etiketine kanarak markasını şu an unuttuğum (oldukça ünlü bir marka, tecnics olabilir) bir deck amfi almıştım ve sesinin teneke gibi olduğunu görmüştüm, onu maceralı bir şekilde geri verip, Sony Esprit serisi MOSFET çıkışlı bir amfiye sahip oldum ve ses gerçekten buydu...
Mosfet sistemlerin gerçekten en kaliteli ve hızlı ses çıkışlarına sahip olduğunu düşünüyorum, lambalı sistemlere de en çok yaklaşan sistemler bunlar zaten ....

Müzik sistemim hepsi deck olarak, Sony mosfet amplifikatör, Cd yamaha, teyp Teac, Tuner radyo Onkyo, Divx multiplayer Philips...
Ayrıca geçen aylarda Benq marka projektör aldım ve 2metre x 2metre dev ekranda film seyretme keyfini yaşıyorum (400 ekran oluyor galiba :D) Herkese tavsiye ederim.

Bisiklete binerken de creative muvo sport c100 ve Sennheisser mx400 kullanıyorum, c100 dinlediğin en kaliteli ses değil ancak istediğim özelliklere sahip olduğu için (SD kart, Uzun pil ömrü) tercih ettim...

@athletic

Bende mobil olduğum zamanlarda dinlemek için aşağıdaki tercihi yaptım. Oldukça da memnunum.Özellikle de kulak içi tipte olan IE4 muhteşem
CoWon U3 2 GB FM MP3 Çalar ile çok iyi bir ikili oldular .Fatih şiddetle tavsiye ederim.
sennheiser ie4
Bir yorum:kaynak:(link)
SENNHEISER IE4 100$ altı güzel bir profesyonel iem kulaklıktır
cx300 ün gelişmiş modelidir, farkı güçlendirilmiş bass sistemidir.
Metan'da Esra Hanımın dediğine göre Sertab Erener'in kullandığı modeldir.
nette biriki yaptığım araştırmalarda da gördüğüm kadarıyla
ses konusunda profesyonellerin tercih ettiği bir kulakiçi model.

cx300 ile yaklaşık aynı görünüme sahip. yine oldukça sade. (en sevdiğim şeydir)
baslar cx300den biriki derecede daya iyi, ve frekans aralığının
CX300 den daha geniş olmasından tahmin ediyorum tizler daha da belirgindi.

basslar yüksek seslerde dahi bozulmuyor çok güçlü ve tiz uyumu yerli yerinde.
Kulaklıkta microdrive sistemi var sanırım, çok yüksek seste kulaklığın patlaması diye birşeye
imkan olmuyor. (östaki borusu gibi düşünebilirsiniz)

cx300den üstünlüğü bariz belli, ve bununla müzik dinlerken
"daha önce müzik dinlemiyormuşum ben diyesim geldi, ve hatta dedim

iriver H10 ile buradaki killer bass ağırlıklı mp3ü dinlerken ses son sese yaklaştırdıkça,
kulaklık kulak oyuğunuzda bass nedeniyle titriyor resmen. cep telefonunun masada titremesi gibi...
ie4 te bass verme olayı çok güçlendirilmiş, iriver h10 ile bu kulaklığı imkan yok cozurdatamadım.
IE4, aşırı bas ve tizin olduğu son seste dahi kontrolü asla kaybetmiyor. karşılığını tam olarak veriyor.
hatta dahası da olsa kaldıracağı belli.

IE4'ü, iriver h10un yanında gelen, normalde üst düzey bir standart kulaklık olan mx400 le karşılaştırırsam.
reno ile mercedes gibi diyebiliriz. mx400 bariz şekilde sönük kaldı...
mx400de, ses ortalarda iken bas duymam gerekirken anca dikkatli dinlediğimde basın olduğunu farkedebildim.
daha da açtıkça bas biraz belirgenleşmesi itibariyle, en yükseğe yakın bi ayarda iken,
seste bozulmalar başladı. ve en yüksekte hiçbişey anlaşılmayacak gibiydi nerdeyse.

bide iriveri da kutlamak lazım, insanın inanası gelmiyor,
ses çıkış gücü olağanüstü, 40 üzerinden 20de başlıyor normal ses...
ayar 30a gelince zorlanma başlıyor kulakta...
35e gelince artık daha da açılmaz bu ses heralde diyorsunuz...
derken 35-40 arasında bass ve tize yoğun bi yüklenme ile ses doruk noktasına ulaşıyor.
eğer kulaklığınız kaldırmıyorsa ses bozuluyor, profesyonel bir kulaklık takarsanız otomatikman ağzınız açılıyor.

o anda okadar manyak manyak kulaklıkların yanında geldiğim gazla,
bu kulaklığı bi takınca bidaha elimden bırakamadım ve gözlerimi kapatarak satın aldım...
IE4, altın renkli jacka sahip, profesyonel bir iem kulaklık ve fiyatı 55€

Sennheiser markasının kulaklık piyasasında en iyi bir iki markadan biri olduğu şüphesiz.Ben sadece mx200 kulaklığını dinleme şansına sahip olabildim.
IE4'ü merak ettim doğrusu :)

Cowon markasını da duymuştum fakat 95 dB SNR 60 mW çıkış gücü bilgisini okuyunca şaşırdım.
Çıkış gücü çok yüksek dediğim iriver T10 bile 30mW iken Cowon nasıl 60mW verebiliyordu.Doğrudan sahibi olan size sorayım abi, çıkış gücü gerçekten 60mW mi?
Tabi bu 60mW yi ne kadarlık distorsiyonla verebiliyor bu da önemli.

@athletic

Sevgili Fatih,
Bisiklete başlamadan evvelki hobim hi fi idi.Yani 4 yıl önce .O dönemde yaklaşık 1998-2002 yılları arası çok yoğun bir şekilde(Şimdi bisiklette olduğu gibi)dergi ve internette araştırmalarım oldu.Onlarca amfi,hoparlör,cdp,kablo testi yapma imkanım oldu ve hatta sistem yada cihaz dinlemek için İstanbula günübirlik gidip Extreme, Mavi,SF RKD,lotushifi vs gibi bir çok mağazanın test odalarında müzik dinledim.Değer ustanın da çok yazısını okudum fakat ürünlerini dinleme imkanım malesef olmadı.

@athletic

Gerçekten 60 mW olduğunu düşünüyorum, sitesinde de öyle yazıyor zaten.Çünkü IE 4 ü bile yüksek volümlerde distorsiyona uğratabiliyor.Bir dinlemeni tavsiye ederim.Hatta bir gün gelip evdeki sistemle birlikte de dinleyebilirsin.Paylaşmak keyifli olur.

@Ginger Fergus

Orijinal ve kaliteli kayıt edilmiş cd konusunda sizinle aynı fikirdeyim.
Özellikle de BLUE NOTE RECORDS sütüdyolarındaki kayıtlar gerçekten müthiş.
Benim favori vokallerimden Patricia Barber'ın cd lerinde bunu çok net hissedebiliyorum.öneririm.

Ben de bunun bilincindeyim... Ancak dediğim gibi, maddiyat önemli. Ben ''aman lastiklerim çabuk erimesin'' diye frenlerken bile dikkatli olan birisiyim :) Herşey para çünkü. Bu bisiklette de böyle, Hi-Fi'da da, diğer hobilerde de... Orjinal CD ve iyi bir CDP ile de çok müzik dinledim, cidden çok fark var, ancak dediklerim dolayısıyla orjinal CD alacak durumda değilim. Elimden geldiğince waw olarak bulduğum parçaları, bulamazsam da 320 kbps ile sıkıştırılmış mp3'leri dinlemeye çalışıyorum. Bu aralar da kafayı plakla bozmuş durumdayım :) Ayrıca sormak isterim. Sizce CD fiyatları hakettiği düzeyde mi? Bence kesinlikle değil. Korsan dolayısıyla satış yapılamıyor diyorlar. CD'sini 5 YTL fiyatla satan sanatçıların albümlerinin diğerlerine oranla daha çok sattığını çok kez görüyoruz. Bütün CD'ler ortalama 5 YTL paraya satılsa ben neden gidip korsan CD alayım? 2 vereceğime 5 YTL verip orjinalini alırım. Bir de şu var, ben yerli sanatçıları pek dinlemiyorum. Yabancılar da 25 YTL ortalama fiyatla satılıyorlar... Siz düşünün gerisini.

@Sercan

Tabiki her hobi için maddiyat çok önemli ... CD lerin fiyatları konusunda haklısın bugün yerli CD ler 9-13 Ytl Yabancılar ise 15-40 YTL fiyatlar arası satılıyor. Sen yaş olarak daha küçüksün ve öğrenci harçlığınla düşündüğün için gayet normal. bazen bizleride zorluyor Orjinal CD edinmek , ayda ortalama 4-5 albüm aldığımı düşününce yılda yaklaşık bir adet Full Deore bisiklet parasını bu işe yatırıyorum demekki. Ama emin ol birgün seninde güzel paralar kazanacağın ve zevkle hobilerin için harcayacağın zamanlar olacak.. Bisiklet ve Hi-Fi a olan ilgini görünce o günler çok da uzak değil diye düşünüyorum.. Çünki bu ilgilerin belkide seni daha erken hayata atılmaya zorlayacak ve bisikletin için bir üst donannımı edinmek yada yeni bir albüm almak için yırtınacaksın... Bugün için elindeki imkanlar zaten bence fazlasıyla yeterli...

:) Erken hayata atılma konusunda haklısınız. Mayıs ayından itibaren bir iki ay çalışıp, aileme hiçbir yük olmadan yakın arkadaşlarımla tatil yapmak istiyorum. Daha sonra da bisikletin donanımını yükseltmek için çalışacağım. Bu böyle gidecek... Üniversiteyi kazanırsam (eğer kayak pisti olan bir yer kazanırsam İstanbul dışı) yine çalışıp iyi bir kayak ya da snowboard takımı alacağım kısmetse. Yani eğer benim gibi herşeye saldıran, meraklı, maceracıysanız sürekli onları gerçekleştirmek için çalışmanız gerekiyor. Ailem çok zengin bile olsa, ben yine de çalışırdım, o ayrı :) İnsanın kendi kendisine bişeyler yapması güzel.

Bir de hazır aklıma gelmişken sorayım. Orjinal CD'leri arşivi olan birilerinden ödünç alıp, 50-60 tane de boş audio CD alıp, kopyalasam nasıl olur? Kendim evde dinlemek amaçlı, ticari amaçlı değil yani. Bir de Nero ile direkt CD'den CD'ye kopya yaptığımız zaman (yani bilgisayara mp3 rip yapmadan) kalite nasıl olur? Bİldiğim kadarıyla orjinal CD'den kaliteli bir audio cd'ye bire bir kayıt yapıldığında fark olmuyormuş. Doğru mudur?

Suç olması için ille de ticaretini yapmanıza gerek yok. Özel kullanım amaçlı bile olsa bu bir hırsızlıktır. Telif haklarına saygı duymamış olursunuz. Ki bu da suçtur ve etik değildir. @Sercan

Kullandığım tek hi-fi parça kulaklığım olsa gerek :)
Philips sbc-hp460
# Frekans Tepkisi 15-28 000Hz
# Maksimum Güç Girişi 500mW
# Hassasiyet 106dB
# 40mm Neodmiyum Drive
http://www.3nity.de/3/catalog/images/sbchp460.jpg

@Sercan

Selim Çam'ın da dediği gibi her ne sebeple olursa olsun.. Telife tabi bir medyanın kopyalanması ve dağıtımı suçtur. Yapmamanı tavsiye ederim.. Özellikle müzik ile ilgili konularda hassas davranmak sanatçıya saygı gereğidir diye düşünüyorum ..

Sadece teknik bilgi için ---Ayrıca bahsettiğin kopyalama sistemi ile temiz bir kayıt elde etmek pek mümkün olmaz... Yani en basitinden eğitimli Audiophile bir kulak kesinlikle farkı anlar... Tüm orjinal Cd kayıtları net 96 yada 192/16-24 bitlik profesyonel ses kayıt ekipmanları ile master kayıtlar üzerinden Cd ye aktarılır...( Not : kötü kayıtlı bir CD yi basit bir sistemde anlamak mümkün değildir .. Yalnızca Hi-Fi sınıfı bir alet size tam olarak kaydı aktırır...Bu gibi kötü kayıtlara orjinal CD lerdede rastlamak mümkündür ..En güzel örnek = Türkiyenin Divası olarak anılan Bayan Sanatçının son albümünü Hi-Fi grade bir sistemde dinlemek mümkün olmamaktadır.. Kayıt tamamen tonmaister tarafından Arabaların cıstak cıstak ses sistemlerinde maksimum performans a göre yapılmıştır.. =)

bu da benim ev sinema sistemim fakat pc ye bağlı durumda :)
http://www.mpeg4-players.info/players/philips%20lx3900sa/lx3900sa_01__fp_small.jpg

Ses
D/A dönüştürücüsü : 24 bit, 192 kHz
Ekolayzer ayarları : Aksiyon, Klasik, Konser, Dijital, Drama, Jazz, Rock, Bilimkurgu
Frekans tepkisi : 30-20000 Hz
Sinyal gürültü oranı : >95 dB
Ses Sistemi : Dolby Dijital (AC-3), Dolby Prologic II, DTS
Çıkış gücü (RMS) : 5 x 45 + 75 W
Toplam Ses Gücü (RMS) : 300 W

daha fazla bilgi için:
(link)

Geri