Scudo Sports

Hayvana saldırı ve insana, hayvana tehdit, ne yapabilirim?

@Emrah Özşahin
Hocam şahit olarak arkadaşım vardı, en basitinden adamın ifadesi bile aşırı saçma. Yan komşudaki adam her şeye tanık oldu ancak mahkemeye geleceğini veya objektif olarak doğruları konusacağından emin değilim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen bir adam kendisi. Komşusunu da kollamak için uğraşıyor olabilir. Hafta içi dilekçemi götüreceğim, davayı devam ettireceğim.

@Rip
:D :D

Scudo
Yazıklar olsun ne günlere kaldık lafa gelince hak adalet hukuk ama hani nerede geçmiş olsun mu desem Allah sabır versin mi desem boşverin mi desem bilemedim ... :acpsnr:

Forumda köpeklerle ilgili bir sürü konu var..Genel kanı,bisiklet sürerken köpekler size saldırdığı zaman,yavaşlayabilirsiniz,durabilirsiniz ya da hayvanlarla konuşmaya çalışabilirsiniz..Köpeklerden kaçmak veya köpeklere saldırmak,istenmeyen sonuçların oluşmasına neden olabilir..Gerçi bazı arkadaşlar hayvanların üstüne saldırır gibi yaparak,hayvanları ürkütüyorlar ama farklı cins köpeklere bunu yapamazsınız sonuçta..

Türkiye'de size saldırmaya çalışan primatlar da çok olur..Bu durumda sakin kalmanız,gerekirse özür dilemeniz(iletişim kurmak) veya geri adım atmanız gerekir..Tıpkı size saldıran köpeklere yaptığınız gibi..!

Şu videoya bakabilirsiniz;

@ahlaksız
hocam emin olun o kadar sakin konustum ki. Yani o kadar çok ismememe rağmen ağzına bir tane vurmayı yine de iletişim yolunu seçerim her zaman. Ancak bu adam gerçekten laftan anlamıyordu. Ben normalce konusmaya çalıştıkça üzerime kosmaya çalısıp duruyordu. Yani bana vurması imkansız öyle birisinin de durup durup kosuyor git dedikçe. Enteresan millet.

Videodaki arabadaki de umarım ceza yemiştir. Bi tane aksiyon kamerası alıp öyle mi mama dağıtmaya çıksam bundan sonra ne yapsam bilemedim.

Hayvan haklarını için mücadele eden gruplar var, insanlar var. Onlara ulaşmaya çalışın, onlar bu konuda neler yapılabileceğini az çok biliyordur. Sokak hayvanlarınında böyle bir derdi var işte. Sahipsiz olunca, tekme vuran çok oluyor...

Kavga kısa süre içinde sorunu çözebilir ama geniş zamanda refahı zedeler. Madem adalet de bir çözüm değil -adeletin bir çözüm olmaması çok acı-, o halde mahallenizi örgütleyin, farkındalık yaratın. Mahallenizde bulunan diğer hayvanseverlerle görüşün ve hayvanlara eskisinden daha çok sahip çıkın. Barınaklar yapın. Hayvanların sahipsiz olmadığını gösterin. Gerekirse belediyenin hayvan barınaklarına gidin ve durumu anlatın, onlar da -pek ihtimali bulunmasa da- bir şekilde destek olabilir.

Olmadı mı? Konuyu sosyal medyaya taşıyın. Mümkünse görüntüler çekin ve paylaşın. İnsanlar harekete geçmeseler de, yaptıkları paylaşım gerekli mercilerin harekete geçmeleri için ciddi bir baskı oluşturur. Özellikle belediye hesaplarına bildirin bu konuyu. Konuya bu kadar ilgi olduğunu gördüklerinde, onlar da doğal olarak sessiz kalamayacaktır.

Velhasıl, karşısında bir kişi değil, 10-20 kişi gördüğünde baş edemeyeceğini anlayacaktır ve susacaktır. Tek başınıza çözmektense destekçiler bulun. Kavga etmeden veya mahkemeye gitmeden bu şekilde çözebilirsiniz.

Umarım bir şekilde çözülür :(

@selmansamet
Sağolun hocam fikirleriniz çok güzel. Ancak gelgelelim haklı insanlar çok korkak. Benim gibi ses çıkaramıyor hiçbiri. Zaten mahallede hayvanları besliyorum diye bana düşman kesilmeyen kalmadı. İki canlının karnının doymasına ne gibi bir kastı olabilir bir insanın. Onun dışında zaten benden başka 1 kişi bile yokki hocam besleyen. Yemek artığı bile koyan görmedim düşünün mahallenin halini. Ancak dediğinizi öğrenci arkadaşlarla düşünsem de onlar bu konuda daha umursamaz. Her gün daha kahvaltımı yapmadan, kalktığım gibi bu yavruları beslemeye çıkarım. Kim her gün beslemeye çıkacak ki benimle? Arada bir bile çıkacağını zannetmiyorum. Benim yakın arkadaşlarım bile 4-5 senedir bu sokaktaki hayvanları beslediğimi bile bile ceplerinden 1 kuruş para çıkmamış, bir gün de biz besleyelim dememişler. Malesef hayvanseverlik doğuştan geliyor, içinde olmayınca insanın o kadar senede bile kimseye bir şey öğretemiyor.

Hatta bugün -daha demin- yaşadığım olayı anlatayım. Ben evimdeki kedileri de sokağa salıyorum, 1 saat dolaşıp kendileri geliyor. Erkek kediler benim bi bacağı olmayan kedimi kovalamaya çalışıyordu. Hepsi kızgınlıkta şuan kedilerin zaten. Benim kedim de kısır olduğu halde kovalıyorlar. Neyse arabanın altına kaçtı bu yavrum. Yaşlı kadının biri(ben diyim 70 siz diyin 80) yürümeye mecali yok, elinde bastonuyla almış eline bir pet şişe, var olan gücüyle yavrulara fırlatıyor. Arabanın altında dediğim kediler de. Dedim "teyze ne yapıyorsun ne istiyorsun küçücük yavrulardan, niye zarar vermeye çalışıyorsun?" sonra dönmüş bana "benim bahçeme giremezler, istemiyorum onları burda" vs demeye baslamaz mı? Yani ölüp gideceksin bir gözün toprağa bakıyor, pet şişeyi fırlatacam diye ölüp kalacaksın orda, bir de bastonuyla kovalamaya çalışıyor, yürümeye mecali yok kadının. NAsıl bir kin güdüyorsa artık anlamış değilim. Bir de kendini böyle saçma sapan savunabiliyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN dostum öncelikle geçmiş olsun. Senin suçun burda bu tarz yaratıklara alışık oldukları tarzda hakettikleri tarzda davranmamak. sen efendiliğini koruduğun için karşındakileri dahada delirtmişsin. Halbuki sende biraz sayıp sövüp üzerlerine gitsen gül gibi sorun çözülücekti. Hatta birde kedilerime dokunanı ....... diye devam etseydin belki onlar bile kedileri beslicekti.
Ne yazıkki adamlığın, efendiliğin zayıflık sayıldığı para etmediği bir zamanda ve ülkedeyiz..
Durumumuz için tek kelime yazık..

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Benzer şeyleri ben de yaşadım, yaşıyorum. Ben de bizim buraya yakın bir sahildeki köpekleri besliyorum sabahları, kimi "bunları burada beslersen gelir bize saldırırlar" diyor. Bazı insanlarda hayvanlara karşı anlam veremediğim çok büyük bir önyargı -kin?- var. Hayvanları sağa sola pisleyen, bir işe yaramayan, ses çıkarıp çevreyi rahatsız eden canlılar olarak görüyorlar. Bana kalırsa problem olan bu insanların kendisi. Yahu karnını doyurup güneş vuran bir yere uzanmaktan başka bir derdi olmayan bir canlının kime nasıl bir zararı olabilir? Neyse ki bu saçma düşünce sadece bir kısım insanda var.

Tabii kimseyi hayvanlara destek olması için de zorlayamazsınız ama bir yerde hayvanlara karşı şiddet varsa, herkesin bu duruma ses çıkarması gerekir. Aksi halde birinci gruptaki insanlardan hiçbirinin farkı kalmaz. Size diyebileceğim tek şey, bir şekilde mahallenize bu durumu anlatmaya çalışın, destekçiler bulun ve patileri koruyun...

@serkant yakıt Şiddet konusunda mesele insan olunca daha bir pasifim ama mesele hayvan olunca benim de köteği vurasım geliyor. Yine de gidip ağız burun kırmakla bu insanlara hayvanları sevdirmek biraz ütopya gibi geldi bana. Gereken cezayı bir şekilde görmeliler ama daha başka yollarla sorun çözülebilecekken şiddet son çare olarak görülmeli.

@serkant yakıt

Malesef öyle hocam :(

@selmansamet
Malesef öyle düşünüyorlar hocam. Haklısınız bir yerden başlamak lazım. Dediğiniz gibi şu canlıların kime ne zararı var? Şu mahallede bu kadar kedi olmasa millet fareler sokağı bastı diye yakınırdı ona eminim. Sonra ağlarlardı kediler nerede diye. Şu canlıların güzelliğini göremeyen vicdansız, başını hayatında bir kere okşamamış varlıklar.

@selmansamet Bu konudada sonuna kadar katılıyorum. Ancak hayaller, hayatlar demekten başka birşey elimizden gelmiyor. @Ahmet Bilge Kaan AKIN ' ı birazda olsa tanırım. ne kadar kibar, dürüst, düzgün, yardımsever biri olduğunu biliyorum. Ancak bu tarz insanlar ne yazıkki bu şekilde davranışlardan anlamamakla birlikte hazetmiyorlarda.
Allah yardımcımız olsun..

Bir ekleme daha yapmak istiyorum: Bu hayvanların pisliklerinden vs. şikayet edenlere çözüm olarak besleyin diyorum. Eşim kedidende, köpeklerdende korkar ve sevmez. ancak besler. Sebep basit. yedikleri yere pislemiyorlar. yedirin hem sevap kazanın hemde hayvanlar oraya pislemesin. ne kadar güzel..

Merhaba arkadaşlar.

Bugün Adliye'den telefon geldi. Uzlaşma yapmak ister misiniz? diye. Ben de uzlaşma nedir tam bilmediğim için araştıracağım dedim. Her halukarda adliyeye gidip istemesem bile belirtmem lazımmış zaten. Sonradan şu videoyu görünce uzlaşmayı da istemedim açıkçası. O arka taraftan bağıran çağıran şahıs kavga ettiğim kişi, yanımda saçma sapan polis ne yapacakki vs diye konuşan şahıs onun yan komşusu, o diğer kapının önünde ver gibisinden bağıran kadın , kavgalı olduğum şahsın annesi sanırım, videoyu çeken de benim. Tekrar izleyince sinirim tepeme çıktı şahsen. Keşke videoya olayların başında almaya başlasaydım ancak o sırada aklına bile gelmiyor ki insanın. Bir de komşusunun dediklerini şimdi bir daha dinledim de, insanı yaşlı olunca ağzına sıçsa bile eyvallah demek zorunda gibi bir duruma sokmaya çalışıyorlar ki karşımdaki adam taş çatlasın 35 yaşındaydı. Yani ne desem boş. Umarım mahkeme şu videodan anlar da kim sakin sakin konuşmuş, kim kudurup saldırmış- küfür etmiş anlar. Kendi ifadesinde yaşancı durumuna düşer umarım hakim anlar da.

Video 240 p yüklenmiş, umarım görebilirsiniz sorunsuz olarak. Kusura bakmayın kalite için, düzeltmeye çalışacağım şimdi.

bu hayvan besleyene saldırma, laf atma psikolojisini ben anlayamıyorum. sanırım yaşadığı eziklikten sataşacak bir yer arıyor, hayvan besleyen birini görünce "baksana hayvan besliyor merhametli insan, bundan bana zarar gelmez" diye sataşıp kendini tatmin etmeye çalışıyor heralde. bunun dışında bir neden göremiyorum.

• Beğen
@efeozata
Malesef hocam. Adam pusuda bekliyor gibi benim hayvanları beslememi bekledi resmen camın önünde. Abartmıyorum mamayı koymadım daha oraya ulaştım 5 saniye geçti cama çıkıp küfür etmeye başladı. Sevgisiz kalmışlar muhtemelen hocam, sevgi görmüş- birini sevmiş bir insanın böyle bir şey yapması imkansız. Eşi de aynı şekilde ve bunlar bir de çocuk yapmış. Yazık ki ne yazık.

Ahmet o bütün kedileri alıp toplayacaksın oraya alacaksın kaliteli büyük boy mama yedireceksin tam kapılarının önünde o sırada kafanda aksiyon kamerasıyla kedileri çevreyi artık her şeyi videoya alacaksın. 1 güzel dövüleceksin ama hiç karşı koymayacaksın. Bunu yaptığında zaten o mahlukatlar güneş yüzü görmeyecekler! Mahallenin tamamından böylelikle kurtulmuş olacaksın. Tabi bunu yapabileceğine inanıyorsan :) Müebbet diyeceksin mahkemede böylelikle :D

Yanındaki adam "buradaki adamların hepsi polis" derken gülümsedim. Yahu arkadaş o zaman bu polisler nerede? Kaldı ki küfreden, sağa sola sataşan kişinin kadın olması veya yaşlı olması suçundan bir parça hafifletemez.
Bence bu adamın sorunu çok daha başka. Kediler bahçesini yuva bellemiş desem, hayvan kovulduğu yerde durmaz... Adam bunlara kin gütmüş desem, olacak şey değil. Kediler adama musallat oldu diyeceğim, bu hiç mi hiç olmaz. Başka bir şey olmalı.

Kendine dikkat hocam, her ne olursa olsun arkandayız.

@JusTiMe
Dayak yeme kısmım hariç süper plan :D

@selmansamet
Hocam kediler onun o tarafa geçmez, hatta ben de o tarafta vermem normalde. bi tane kedim o taraftaydı, diğerleri yedirmiyordu ona. Ben de orada verecektim ona. Sonra bu olaylar oldu.
O komşuyu hiç sormayın. Salladıkça sallıyor. Kimse polis falan değil, yani aklı sıra olayları bitirmeye çalışıyor. Bana gelmiş bu adamın akli dengesi yerinde değil diyor kavga sırasında da bırak gitsin diyor. Yarın bir gün kendisine, karısına, kızına, oğluna sorun çıkartsa polis diye ağlayıp duracak kapısının önünde.

Ispartada olsaydım tüm akrabaları toplayıp kedi beslemeye sizin oraya gelirdim. Şöyle 30-40 kişi bizi orda bir görürdü. Kendine gelirdi.

• Beğen
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Bu kadar cahil insanın arasında yaşamaya çalışmak çok zor bizim buradaki insanlar ile de sorunlarımız oldu kedi besliyoruz diye. Türkiyede nereye gitsen bu beyinsiz hamam böcekleri var. En sonunda hayvanlara zarar vericekler diye korkuyorum.

• Beğen
Geri