@selmansamet
Sağolun hocam fikirleriniz çok güzel. Ancak gelgelelim haklı insanlar çok korkak. Benim gibi ses çıkaramıyor hiçbiri. Zaten mahallede hayvanları besliyorum diye bana düşman kesilmeyen kalmadı. İki canlının karnının doymasına ne gibi bir kastı olabilir bir insanın. Onun dışında zaten benden başka 1 kişi bile yokki hocam besleyen. Yemek artığı bile koyan görmedim düşünün mahallenin halini. Ancak dediğinizi öğrenci arkadaşlarla düşünsem de onlar bu konuda daha umursamaz. Her gün daha kahvaltımı yapmadan, kalktığım gibi bu yavruları beslemeye çıkarım. Kim her gün beslemeye çıkacak ki benimle? Arada bir bile çıkacağını zannetmiyorum. Benim yakın arkadaşlarım bile 4-5 senedir bu sokaktaki hayvanları beslediğimi bile bile ceplerinden 1 kuruş para çıkmamış, bir gün de biz besleyelim dememişler. Malesef hayvanseverlik doğuştan geliyor, içinde olmayınca insanın o kadar senede bile kimseye bir şey öğretemiyor.
Hatta bugün -daha demin- yaşadığım olayı anlatayım. Ben evimdeki kedileri de sokağa salıyorum, 1 saat dolaşıp kendileri geliyor. Erkek kediler benim bi bacağı olmayan kedimi kovalamaya çalışıyordu. Hepsi kızgınlıkta şuan kedilerin zaten. Benim kedim de kısır olduğu halde kovalıyorlar. Neyse arabanın altına kaçtı bu yavrum. Yaşlı kadının biri(ben diyim 70 siz diyin 80) yürümeye mecali yok, elinde bastonuyla almış eline bir pet şişe, var olan gücüyle yavrulara fırlatıyor. Arabanın altında dediğim kediler de. Dedim "teyze ne yapıyorsun ne istiyorsun küçücük yavrulardan, niye zarar vermeye çalışıyorsun?" sonra dönmüş bana "benim bahçeme giremezler, istemiyorum onları burda" vs demeye baslamaz mı? Yani ölüp gideceksin bir gözün toprağa bakıyor, pet şişeyi fırlatacam diye ölüp kalacaksın orda, bir de bastonuyla kovalamaya çalışıyor, yürümeye mecali yok kadının. NAsıl bir kin güdüyorsa artık anlamış değilim. Bir de kendini böyle saçma sapan savunabiliyor.