Scudo Sports

Hani yol'cular dosttu? Hani arkadaştı? Hani yoldaştı?

O pompa dusmeyecek aga. Biloyorum elinde degil ama dusmeyecek. Ya sıkı sıkıya bagli olacak kadrona, ya da alican bi bel cantasi, atican icine. Ic lastigin yaman alyanin pompan hatta zincir baklan eksik olmayacak.
Kimse kimseye yardim etmek ve kimse kimseyi sevmek zorunda degil.
Ha ben olsam yardim ederdim o ayri. Ama herkesin duyarli olmasini beklemek buyuk bir yanilgidir.

• Beğen
Tepkiler: trattataa
Scudo
@Exxplosive
Genc arkadaşim sen beni dünyanın en kötu insani kabul et.

Ama söylediklerimi uygula.
Başına gelen kötü birseyden başkalarını sorumlu tutmak bir hastalıktır.
Erken tedavi etmezsen tum ömrüne tahmin edemeyeceğin kadar zarar verirsin.

@Kuzey Ege @trattataa
Abiler ben size katılmıyorum. Dünya düzeni olarak herkes birbirine yardım etmek zorundadır. Örneğin umarım böyle bir şeyle karşılaşmasınız ama yolda çok tedbirli giderken herşey bir anda ters gidip yola fırlayan ir kediye çarpıp takla atıp kafa gözünü patlatıp yerde kanlar icinde cep telefonunuz darbe sebebiyle bozulduğundan ambulas cagirmayacak şekilde yatarken bu söylediklerinizi dusunup neyse ya kimse bana yardım etmek zorunda değil zaten ben de kenarda kan kaybimla öleyim diyebilecek cesarette olabilir misiniz.
Evet çok uç bir ornek verdim ama hala kimse kimseye yardım etmek zorunda değil yada yardım için bir limit yok değil mi...
İnsanlar sürekli birbirlerine yardım ettikleri için sosyal varlıklardır unutmayalim

Bu arada tedbir candır sürekli alet cantamla gezerim su ana kadar çok kullandım ama bana hiç lazım olmadi

Kız olsa,bayan olsa lastiği patlamadan yardım ederler. Dünyanın acı gerçekleri, birazda insanımızın egosu mudur nedir psikolojik analizi yapılacak bir durum.

Çeşit çeşit insan var, bisikletçi şucu bucu dememek lazım. Ben bisiklet kullanırken beni inatla yola iten tam tekmil altında Feza cihazlı denyo bisikletçilerde gördüm, Aynı kılıkta çok iyi yardımsever insanlarda. Demekki size o gün denyolar denk gelmiş. Canımızı sıkmayacağız. Birine yardım için marka model bakmayacağız. Buna bakan varsa yol ver geçsin, kültürsüz zenginlik heryerde var.

@mhtozel
"Kafa goz patlatip yerde kanlar icinde yatmak" falan ne kadar hoş ve ic acici bir ifade olmuş?
Merakimdan soruyorum, sen lastigin patlayinca kendini kafan gozun patlayip yerde kanlar icinde yatiyormus gibi mi hissettin?
En kotu basar karti biner bi otobuse evine veya en yakin bisikletciye gidersin. Ya da alirsin bi sibop aparati gider benziklikte sisirirsin. Adim basi benzinlik zaten.
Adam petformansci olabilir, strava derecelerini onemsiyor olabilir, herkesin kendi tarzi ve secimi. Yargilayamazsin sorgulayamazsin.
Ancak ne zaman sorgularsin biliyor musun, dag basinda issiz bir yerde yardima ihtiyacin oldugunda yardim etmezse basarsin küfürü.
Kafa goz yarip orani burani patlatmakla bu konustuklarimizin ne alakasi var?
Talihsiz ifade, özellikle biz bisikletcilet icin cok ama cok talihsiz bir ifade.
Yazık..

@Exxplosive
bence olayın en komik tarafı durmalarını beklemeniz olmuş, durdurmak için herhangi bi hamle yaptın mı ? yoksa sadece yanlarından geçip giderken duygusal bi şekilde gözlerine mi baktın :)
bi çoğu lastiğinin patladığını farketmeden geçip gitmiştir, ayrıca insanlar hastalıklı ve güvensiz sosyal ilişkiler yaşıyor, metroda karşılaştığın insanların bazıları aynı zamanda bisikletçi, bi yol bisikleti alıp, içinde olduğumuz bencil ve hastalıklı sosyal yapıdan bir anda sıyrılamayacağımız çok açık, başka bi kullanıcı da yukarıda yazmış "insan, her yerde gene aynı insan"

@mhtozel
Maalesef anlamamakta direniyorsunuz.
Ben kimseye yardimci olmayın.yardım etmek kötüdür mü diyorum?
kimseye ihtiyaç duymayacak tedbiri al diyorum.
Yoksa ömür boyu birilerine muhtaç olursun.başına gelen tüm olumsuzluklardan başkalarını suçlayan birini tanıyorum.bir odada ömür tüketiyor.bu bir hastalık..
Neyse neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın.
Yoruldum [emoji4]

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisikletimde tubeless lastik kullanmama rağmen, yanımda her daim yedek iç lastik, yama seti ve pompa bulunur. Birçok defa yolda kalan arkadaşların lastiklerine yama yaptım, yamanamayacak durumda olanlara yanımdaki iç lastiği verdim. Bunu da "Birgün ben de aynı duruma düşersem?" dürtüsüyle değil, insanlara yardım etmekten ve bu sök-tak işlerinden keyif aldığım için yapıyorum :)

@Exxplosive

talihsiz bir olay olmuş pompa düşmüş,iç lastik yanınızda olsa bile nasıl şişireceksiniz ,uzun tura ve idmanlara tek giderken ufak çapta bir adet bel çanta vardır,bunun içinde pompa taşırım birde levyeler,(tekeri janttan çıkarmak için ),bisiklet forma arkasında iç lastik vardır,cebe sığar, pet şişe içinde suda forma arkasındadır,bisiklette matara yoktur km saati yoktur cbs sistem yoktur,kontürsüz cebi bel çantaya koyarım idman başlangıcı evden başlar saat tutarım.05.30 erenköyden çıkarım ,kayış dağı eteklerinden aydos güneyden viaport yaparım 30 km ,dönüş aynı olur,epey köpek besledim ,artık köpek ordusu ilede dost olduk...burada hiç bir bisikletçiye ras gelmedim desem yalan olmaz

Konya ovasında 1 litre suyumu yol boyunca tek gördüğüm bir bisitleciyle abiyle paylaştım yaklaşık 15km sonra petrolde su aldım oda yaklaşık 20 küsür gittikten sonra almıştır :) Dostum burası dünya böyle şeyler iyi değil ama olması engellenemez...

• Beğen
Tepkiler: Volg ve nonsteril
bursa da her bisikletçi birbirine selam verir istanbul da böyle bir alışkanlık yok. bir kaç kere o meşhur sahil yoluna indim zaten iyi bisikletçi oralarda gezinmez kendini dağa taşa köye vurur.

sorun şu ki lastiğinizin patladıgı yer bisikletlilerin min 25km hızla geçtiği bi yer. tempo tutan bisikletçiler durmamış olabilir. biraz da şans işi tabi. benim de durmak zorunda oldugum zamanlarda sağolsun 2-3 kişi gelip yardım teklifi etmişti.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Kuzey Ege
Gerçekten bazılarınızın yorumlarını hayretler içerisinde okuyorum? Neden bir veya bir kaç durumdan yola çıkarak genelleme yapıyor ve gruplaşma gereği duyuyorsunuz? Neden bir yönde hareket edenleri "iyi" diğerlerini "kötü" olarak sınıflıyorsunuz? İyiliği savunup kendi gibi düşünmeyenleri kötü ilan ederken, bisikletçiliğini ve insanlığını sorgularken kendinizi gerçekten çok iyi mi görüyorsunuz? Bakın burada kimse biri yolda ölsün ben de gülüp geçeyim demiyor. "Biz bisikletçiler" tarzı başlayan cümlelerin hastasıyım. "Bisikletçi" nedir arkadaş, üstüne en nihayetinde insan biniyor. Türlü türlü insan var. Elf misiniz siz yav? İlk sayfalarda ben de yazdım bir yorum ve dedim ki bu arkadaşı o gün ben de gördüm ama durmadım. Karşı şeritteydim, yanımda aparat yoktu vs.. Şimdi bu beni nasıl bir insan yapar? Bisikletçi değil miyim artık ben? İyi bisikletçiler bu arada sahile inmezmiş dağa taşa çıkarmış bunu da buradan öğrenmiş bulunduk! Ayrıca sizler yolda yürürken bisiklete binmeyen ama yardıma ihtiyaç duyan insanlara ne sıklıkla yardım ediyorsunuz bakalım? Yardım severlik bisiklet üstünde mi daha değerlidir?
Son olarak, bisiklete binin kafa dağıtın, rüzgarı yüzünüze yiyin, düşünün rahatlayın vs. Bu denli anlam yükleyip bir şeyleri eleştirmeyi de lütfen bırakın.
Neyse döktüm içimi :D

Yol bisikletlilerde genelde tabi istisnalar mustesna, boyle bi genel kibirlilik ne bileyim " ben" havalari hakim. Mtb liler daha cana yakin oluyorlar sanki

Her nerede olursan ol. Yardım istersen yüzde 90 ı yardım eder. Ama telepati yöntemiyle yardım edin bakışı atarsan ve karşılık alamazsan bunlarda ne kadar denyo çıktı yea dersin haliyle. O yüzden bisikletlileri umursamaz, alakasız, anti yardımsever olarak görmemelisin. Kötü bir anı, deneyim olmuş. Başına bu tür olaylar gelmemesi dileğiyle.

Hee bu arada özellikle karbon yol bisikletli arkadaşlar selam vermiyormuş doğru mu? :D Bana selam verecek gibi oldu. Kadroma baktı.Kafayı çevirdi mesela :D:D

• Beğen
Tepkiler: olympos
@mariokaldato

yav şimdi ben her iki taraftayım,mtb kullananlarıda kaale alırım yol kullananlarıda,8 bisikletin 2 ' si yoldu biri şehir 5 'ide 26 janttı.mtb 'de 9.8 ile dağlarda idman yapan uzun etapta altında yol ile aynen uçar, kıssadan hisse mtb yol kardeştir,sadece konumları farklıdır.

Geri