Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Ali Kılıç 35.5

Arkadaşım. Seni tenzih ediyorum. Boşum ben. Bugünüm boş. Çünkü haftasonları da çalışıyorum işim gereği. Konu firma adına da değil Granfodo yarışlarında alınan ücretler diye bir konu. Sen kimsin. Ad soyad yazmışsın da sen kimsin hele bi onu söyle. Sonradan yırtık şeyden çıkar gibi gelip carcarcar yazılar yazıp ona buna laf atıyorsun iddialarda bulunuyorsun. Şu dönemde ne kadar da soğuduğumuz ve aslında Kudret abinin de hiç hoşlaşmadığı sistemin ürünü bir bireysin.

Scudo
Ne ilginçsiniz arkadaş, farklı bir görüş beyan eden herkes ya vatan haini ya terörist oluyor memlekette, sizinki de onun hesabı! İnşallah o 5 kişiden biri ben değilimdir. Şayet ben isem de ismim cismim var, instagram falan var, çekimim olmazsa da evdeyim forum ahalisine duyrulaaaa...

@Cyanide

Tebrikler neyse bence sakinleselim konuya baglanalim,,,

@bisikletgundemi

Yanlız yazınızda olumlu yönler kesinlikle göze çarpmaktadır kralın hakkını krala vermek lazım ,,,

@Angaralı Barış

Barış bir düşünmüş idi ,,,maliyeti ,,,

Kısa 160
Uzun 210
Bu fiatlar yüksektir diyenler 100 kişi
Evet 48 kişi
Maliyetler arttı herhalde zati söyledi argeus bende diyorumki lütfen ne kadar bi masraf gitmektedir

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- İstasyonlarda sunulan yiyecek, içecek ve sağlık imkanları
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Yarışı bırakmak isteyen sporcular için süpürge otobüsleri hizmeti
- Yol güvenliğini sağlayan motorize ekip giderleri
- Hakem giderleri
- Ambulanslar ve sağlık personelleri giderleri
- Yarışı zaman limitleri içinde bitiren katılımcılara "bitirme madalyası"
- Kategorilerinde dereceye giren sporculara podyum madalyaları
- Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
- Fotoğrafçı ücretleri
- Yarış sonrası sunulan masaj hizmeti
- Tişört
- KDV

"Yırtık dondan çıkar gibi", "boş teneke" falan... üslup bu!
Yazık ya çok yazık.
Hanginizin kimliğine kişiliğine böyle şeyler yazdım.
Efendi efendi sordum. Sizler firmanın görevlisi misiniz? Sanal kimliklerle, takma adlarla konuyu baltalamak için her türlü salvoyu yapmışsınız. Bunu dedim. Bir kişi kimliğini ortaya koydu. Kendi ismiyle yazanları ise özellikle bu bağlama dahil etmedim. Herkes özgürce, beyefendi gibi fikrini ortaya koymuş, bizim gibi düşünmemişler. Ne gâm! Olabilir tabii ki. Saygı duyuyorum onlara. Diğerlerinde tık yok hâlâ! Kimsiniz siz, sevgili kardeşlerim. Sizleri de tanıyalım. Burada kaç yaşında abimiz eleştirel bi konu açmış, koro hâlinde lince gelmişsiniz. Görevli değilseniz tanıyalım sizleri de. Gölge boksu yapmayalım. Efendice Efendice tartışalım.

Şimdi konuya dönelim izninizle: Bu konu başlığı altında insan evladı gibi soruyoruz: Fondoların maliyeti nedir? 500 kişilik bir fondodan kaç kuruş "kâr" elde edilir? Güvenlikten tasarruf etmeden daha ucuzu yapılabilir mi? Yapılamaz mı? Bu birrrr...

Sorunca hemen linç. Sormayacaksın bunları, sorgulamayacaksın. Parayı verip geçecek, efendi efendi yarışacaksın. Lince yanıt verince de suçlu oluyorsun sonra. Valla çok ilginç bir şey! Canım bizim ne haddimize bunları sorgulamak? Bakınız "büyük büyük" adamlar parasını verip basıp gidiyor fondoya. Biz kimiz ki ama biz kimiz? İtaat etmesi gereken uysal köleler olmalıyız. Sistem bu! Fondoların fiyatı 210 ise 210'dur. Verirsin yarışırsın, veremezsin yarışamazsın. "Paran kadar sür" mottosu hâkim olmuş duruma. Doğru mudur? Paramız kadar mı sürmeliyiz? Bu ikiiii...

Bakınız sevgili kardeşerim:
Yarış ücreti 210 lira!
En ucuz konaklama 2 gün 200 lira!
Yemek 2 gün 200 lira!
Otobüs parası (uçak değil) git gel 240 lira
Toplam 850 lira!
Asgari ücret an itibariyle 2019'da 2020 lira!

Bu en ucuz maliyet bir de. Daha fazla harcayan da var. Allahını seven şuna bir yanıt versin. Bu spor sadece tuzu kuru insanların yapabileceği bir spor mudur? Bu üççç...

Haydi bunu geçtik diyelim. Yarışları özel şirketler yerine federasyon neden yapmaz? Her yarıştan 50 bin lira kâr etsin federasyon. Bu parayı da millî sporculara harcasın. Biz neden turizm şirketini zengin ediyoruz? Yok ya bunu da sorgulamayacaksın. İtaat edeceksin. Bu dörtttt...

Ya bu ne yaman çelişkidir. Sonra da biri çıkıp seni "sistemin ürünü" olmakla itham edecek. Kim sistemin ürünü kim değil? Her şey açık biçimde ortada.

Ha ayrıca bedava fondoya düzenleyen arkadaşların takımları ne çeşit zorluklarla karşı karşıya bırakıldı? Biliyor musunuz? Bedava fondoya düzenlemenin bir bedeli var. Bunu biliyor musunuz?

@Angaralı Barış

Son olarak: Bu arkadaşımızın çıkardığı maliyetin hatalı olan kısımları var mıdır? Nereleridir? 50 bin TL kâr var mı bu işte yok mu?

Bu 50 bin TL kâr federasyonda kalsa, bu paralar ile (yılda 5 fondo 250 bin lira) bi fon olusturulup her sene ya da birkaç yılda bir en yetenekli genç bir ya da birkaç sporcu Avrupa'ya UCI kurslarına yollansa iyi olur mu olmaz mı? Biz de parayı nereye verdik bilsek. Yok ya bunu da önermeyeceksin. Ver özel turuzm şirketine parayı bisiklet sporu gelişsin.

@Ali Kılıç 35.5

Neyse fikri olan bilgisi olan yazsın.isteğim budur ,argeus firması açıklama yapmayabilir, o zamanda maliyeti bilemeyiz ,,,,

@Ali Kılıç 35.5

Ali ülkede denetim yok ,serbest piyasaya evet ama denetimede Evet devlet yapacak bu işi

@Ali Kılıç 35.5

Hala aynı harekete devam ediyorsun. Günümüzün tipik profili. Gel ben de senin sözlerini tırnaklayayım. Bir bak bakalım sen bunları yazana kadar bu tip bir gerginlik olmuş mu konuda.

• Firma tutmuş dört kişiyi, salmış üstüne: Köpekler birilerinin üzerine salınır.
  • Görevli bunlar görevli!!!: İnsanlar bir çıkar karşılığı görevlendirilir. Bir firmanın adımı olup kumpas kuruyoruz burada sanki.
  • Birileri emretmiş çökün şunlara: Emir alarak taaruza geçen güdümlü füze ilan etmişsin.
  • Sabahtan beri üşüşmüşler: Sinekler insan ve hayvan çıktılarının üzerine üşüşür. Bizi bunlara benzetmişsin.
  • İşi gücü olmayan kim yazabilir bu kadar.: Bilip bilmeden karalama yapılan bir yargı daha.
  • Doğal olarak salı günü işi gücü olmayan kim yazabilir.: Bilip bilmeden karalama yapılan bir başka yargı daha.
Bak bakalım sözlerin karşındakileri nasıl tahrik ediyor ve iğneliyor. Önce kendine ve sözlerine bak arkadaşım.

Her iki tarafta sakinlesir ise iyi olur ,bi yanlış anlaşma olduğu aşikar ,dostlar barışın,,,

Bakınız sevgili kardeşerim:
Yarış ücreti 210 lira!
En ucuz konaklama 2 gün 200 lira!
Yemek 2 gün 200 lira!
Otobüs parası (uçak değil) git gel 240 lira
Toplam 850 lira!
Asgari ücret an itibariyle 2019'da 2020 lira!

Bu en ucuz maliyet bir de. Daha fazla harcayan da var. Allahını seven şuna bir yanıt versin. Bu spor sadece tuzu kuru insanların yapabileceği bir spor mudur? Bu üççç...

Düşündürü ali,,,,haklısın

@Ali Kılıç 35.5 degerli arkadasim , sadece sizi muhatap alarak yaziyorum lutfen bir baskasi yazmasin , ozllikle de , "YONETİM" den talimat alanlar ; fiyatlarin yani katilim ucretlerinin yuksekliginden bahsediyorsunuz , bu konuda da haklisiniz ancak bize gore yuksek , bunu onlarca kez yazdik ; bizim ne yazik ki gelirimize gore bu rakkamlar yuksek, onun disinda , yurtdisindan gelen bir insan icin bu fiyatlar cok ucuz.
kisaca bizim ne yazik ki alim gucumuz dusuk.,
diger taraftan da , AKRA lari duzenleyen Kemal Bey en bastan beri bu durumun tamamen ticari oldugunu ve onemli olanin , sadece ulkemizin bu cografyadaki mevsimsel avantajini kullanmak oldugu ve bu sayede ulkemizin turizm acindan bir kazanc saglayacagini belitrmis olmasiydi.
Kisaca , AKRA fondolarin maliyeti ne olursa olsun , rica ederim onceligimiz once turizm degil mi? yurtdisindan 2000 kisi gelse bu sizi uzer mi , bence sizi de sevindirir .

Size , bu konu altina izninizle birsey sormak istiyorum ; tum fondolarda kisa 100.-TL , uzun 150.-TL olursa , birileri hepsini katilacak mi?
Toplasan yil icinde , 5-6 adet FONDO var , herkes , hepsine katilmak zorunda mi yada isleri ve maliyetleri geregi nasil katilabilir ki?

ayrica ;

Ha ayrıca bedava fondoya düzenleyen arkadaşların takımları ne çeşit zorluklarla karşı karşıya bırakıldı? Biliyor musunuz? Bedava fondoya düzenlemenin bir bedeli var. Bunu biliyor musunuz?

demistiniz , lutfen , Edirne yarisi icin kim neler demis ve yazmis bu forumda , gecmise yonelik kontrol ediniz.

@Ali Kılıç 35.5

Ali federasyon başkanı erol beye ilettim ,2016 yılında argeus bedava yapmıştı gran fondoyu ,her şey bedava idi marmara etapta ,ne oldu 800 kişiyi aşkın insan geldi argeus geçen sene akrada 460 kişi ile yetindi olacağı budur ali hiç sinirlenme kendi ayağına kurşun sıkanlar nereye kadar sıkacak birde bir söylenti var geçen sene cebinden vermiş zararı argeus şirketi

Valla ben şahsen yaptığım hesabına göre katılamayacağım ortada..
Ama yanlış anlaşılmasında lütfen kimsenin katılmasını da engellemek için çabalamıyorum, "herkeşin hayatına kimse karışamaz" :kptmya::kptmya::kptmya:
Sadece anlatmak istediğim Ankara dışına TEK başına gidebilecek kapasiteye sahip olmadığımı söylemeye çalıştım..tamamen "duygusal" nedenlerden dolayı..
Yaşadığım şehirde ne zaman böyle bir org. yapılır, ozaman 160 değil de 200 bile veririm..
Ama böyle giderse koskoca Türkiye Cumhuriyeti`nin başkentinde böyle bir etkinlik beklemek hayal ne yazıkki..:uzgnm::uzgnm::uzgnm:

Ama bi düşünsenize Eski Meclis`in önünden verilecek start..
İstanbul Yolundan Anadolu bulvarına..
Oradan Eskişehir yolu ve Temelliye oradan da Polatlı`ya..
Finish de Polatlı Şehitlik`te olacak..
Tam 80 km..
Çok da güzel bir etap olur vallahi..
Ohh beee oohhhh...:cool::cool::cool:

Bu arada Profil resmimi kıskanmayın emi :snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@bsklt07

Ali bu arkadaş antalyalı ,alanya için pahalı demekte yukarda 100 kişi onun gibi düşünüyor

@Angaralı Barış

Erol Beye ilettim istanbulda neden gran fondo yok diye ikinci mesaja cevap verilmedi kaale alınmıyoruz halbuki onla zamanında yarış koşmuş bi adet efsane var feridun tezbaşaran valla aramız iyi onla bide onun ile konuşacağım ver yansın eder valla

@Angaralı Barış

Ha ha profil sıkı :komik::koptum::koptum:

öncelikle mesaj sayım az yeni başladım bisiklete. yaşım 44 mimarım yani fonduyu düzenleyen insanlar ile hiçbir bağım yok. zaten kimsenin adamı olmadık bu yaşa kadar bundan sonra da olmayız. ismim ile nickname denen zımbırtı aynı dolayısıyla adım da belli.

konuyu baştan beri takip ediyorum çünkü katılacağım bir fondo. Ankaralıyız ankaradayız. Şubat ayında 62 yada 92 km sürmek biraz zor oluyor. (malum yerler donuyor) ankette evet oyu kullandım yani azınlıkta kaldım ama demokrasi kültürü gereği çoğunluğun kararına saygı duyuyorum. Hoş her ne kadar demokrasi çoğunluğun azınlığın haklarına saygı göstermesi olsa da günümüzde bu düşünceler pek kalmadı. nerede bir çoğunluk varsa onlar haklı oluyor nedense..

Fondo'yu düzenleyen ticari bir işletme. benim de ticari bir işletmem var kendimden pay biçerek söylüyorum kimsenin bana gelip sen bu işten fazla kar ediyorsun ne yapacaksın o paraları demesi olmuyor tabi ki. burda da aynı mantık var işletmeci bildiğimiz ve bilmediğimiz bir çok risk almış olabilir bu iş için uzun mesai harcamış olabilir kapital koymuş olabilir. ben bu işi yapmak yerine bir yerde ücretli çalışsam şu kadar para alırdım diyebilir. cebimdeki şu kadar parayı bu işe yatırdım yapmayıp faize koysaydım diyebilir. der de der sonuçta esnaf adam.

bence yapılan bisiklet sporu için güzel bir olay her şekilde desteklenmeli köstek olunmamalı. organizatörü girdiğine gireceğine insanı pişman etmenin bir anlamı yok. Çok bulduysan fiyatı katlılmama tepkisi demokrasi kültürü gereği... Bugün sen çoğunluktasın bu demokrasinin bir zaferi ise eğer yarış günü de katılanlar çoğunlukta olacak onlar zaferlerini kutlar dış güçlere rağmen katıldık kazandık bile diyebilirler hatta....

tartışmaya bir işletme sahibi olarak baktığımda gereksiz olduğu aşikar. Ama düşüncedir saygı duyarım her ne kadar da gereksiz olsa bile.

Bunun yerine fondoyu düzenleyen arkadaşlardan
1- öğrenci indirimi
2- emekli indirimi
3- amatör sporcu indirimi
4-ulaşım ve konaklama konusunda yardım istenebilir. bu konularda mesajlar atılabilir.

bu arada kurtcebe fondaya bir teklikte benden olsun ömer kardeşim yapmış ise yanında durmak bize yakışandır.

@a.valverde

Bizim alım gücünüzün düşük olduğu konusunda hemfikiriz. O konuda bir sıkıntı yok.

Yurt dışından sporcu getirip kamp yaptırarak ülkeme para kazandıran herkese saygım var. O konuda da bir sıkıntı yok.

Ücretler kısada 60 uzunda 120 olmalı. Kâr payı bisiklet sporuna katkı için kullanılmalı. Umuyorum ki sizin açınızdan da bu konuda sıkıntı yoktur. (Maliyetler daha yüksek ise bu fiyatları güncelleyelim diyorum, kimse maliyet demiyor.)

İsmini andığınız turizm şirketi ve sahibini tanımıyorum. Kendisiyle kişisel olarak hiç tanışmadık. Forumdan ya da başka bir yerden de bir tartışmamız olmadı. Fakat yurt dışından pek çok takımı kış aylarında Alanya'ya getirip kamp yaptırdığını biliyorum. Alanyalı birkaç sporcuya verdiği destek için de kendilerini takdir ediyorum. Ancak yurt içindeki amatör bisiklet kullanıcıları için organize edilen gran fondolar ile bu konunun bağını çözemedim.

Eleştirilerimde kesinlikle herhangi bir firmanın adını ağzıma almadım. Almam. Kurumsal kimliğe yönelik bir eleştiri getirmedim, getirmem.

Başka ücretsiz yarışlar hakkında başka kişilerin yazdıkları yazan kişileri bağlar. Ben hiçbir ücretsiz yarış ile ilgili olumsuz tek cümle yazmadım, yazmam. Birkaç arkadaş el ele verip büyük özveri ile ücretsiz yarış organize etmiş, üç beş kusur varmış, o kutsal emeğe bakarak görmezden gelirim. Benim bu konudaki fikrim budur.

"Gran Fondolar nasıl yapılmalı?" Başlığı ile bir yazı hazırlıyorum. Yazı hazır olunca linki atarım. Bir ön fikir olması için "Sivil bisiklet yarışları" ile yazdığım yazıma bakabilirsiniz. Benzer teoriler üzerine kurulu olacak nasıl olsa. O zaman umuyorum ki kendimi daha iyi anlatabilmiş olacağım.

Benim maliyet araştırması amacım şudur: Bu fondoları makul bir fiyatla biz nasıl düzenleriz? Yurt geneline nasıl yayarız? Hep kıyı şehirlerinde mi olmalı? (Kastamonu yarışı ve Veloturk yarışları konusunda da ücret almalarına rağmen tek bir satır eleştiri yazmadım. Biri çocuklara bisiklet dağıtıyor diğeri Kastamonu takımına aktarıyor parayı. Bunların da eleştirilecek yönleri illa ki vardır ama yine de bu sosyal misyonları yüzünden tek kelime yazmadım. Ayıptır.)
Derdim bu. Bu konuda bana yardımcı olacak herkese açığım. Buyrun birlikte öğrenelim. Yüz çiçek açsın bin fikir yarışsın.

@hakkanozkan

Bunun yerine fondoyu düzenleyen arkadaşlardan
1- öğrenci indirimi
2- emekli indirimi
3- amatör sporcu indirimi
4-ulaşım ve konaklama konusunda yardım istenebilir. bu konularda mesajlar atılabilir.

Mantıklı

Yalnız akrada az katılım olacak amaç kitlesel olmak bunun için federasyon ve şirketler bi araya gelerek bisiklet yarışlarını kitlesel hale getirmeleri lazım ,,,,bunun içinde maliyetler yeniden gözden geçirilmeli,,,,,herkesi memnun edecek orta bi fiat düşünülmeli derdimiz budur ,,,,,

@hakkanozkan

Spor organizasyonlarında şirketlerin şeffaf olması lazım bu görüş sadece beni bağlar tabi ,,,

Yani giderleri netten açıklayacaklar

Vel hasıl Gran Fondo ücreti ben ve benim gibi işçi kesimine fazla. Bu koşullarda kendi Gran Fondo'muzu, Maratonumuzu yaparız bize kafi..210 veririm ama herşeyden en az 2 ay kısmam gerek. İktisatlı yaşamaya mecburum.

Gran Fondo'ya vereceğim 210 tl ile bisiklete far-stop, iç lastik vs alırım bari bir işime yarar..

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@hakkanozkan

Yazınızın son bölümündeki öneri oldukça makul. Kesinlikle katılıyorum. Öğrenci indirimi mutlaka olmalı. Hattâ gelecek vaat eden genç katılımcılara ücretsiz olmalı. Bu gayet iyi bir öneri.

İşletme sahibi kâr elde etsin. Ona da bir itirazımız yok. "Makul" fiyatlarla neden olmasın? Sonuçta bu bir ticaret. İlk başından beri söylüyorum, bu bir "bisiklet yarışı" değil, "bisiklet yarışı formatında bir turizm hizmeti"dir.

Ancak gran fondoya yarışları ile yazdığım uzun yazımda gerekçelerini de ortaya koyarak yazdığım gibi (lütfen yazıma bakınız) bu yarışlar bisiklet sporunu nasıl geliştirecek?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri