Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@uslsy Konya'yı düşündük ama katılım az olacağı kanaatine vardık zamanında Ankara yada Polatlı'yı yapabilirseniz mükemmel olur.

Scudo
@uslsy aslında Bisiklet Fed 2017 yılında güzel bir organizasyonu Ankara’da düzenlemişti. Devamı neden olmasınki...

(link)

Uci 2.2 Tour of Ankara 11-14 Mayıs 2017

Birde alternatif olarak Federasyonun düzenlediği yarışlara ücretsiz katılabiliriz. Lisans çok kolay temin ediliyor. Ben bir keresinde katılmıştım. Yol+yemek+konaklamayada para vermemiştim.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Eskişehir'den bahsedeyim. Eskişehir zamanında yol bisikletine milli bisikletçiler çıkartmış, başarı elde etmiş bir şehir. Fakat sonradan bisiklet olayı sıfırlara kadar inmiş, yol bisikleti bitmiş, son dönemlerde de sadece mtb'ye önem verilmiş. Çoğu büyük kentte yakın. Coğrafya olarak yol bisikletine çok uygun, bir çok güzel rotamız mevcut. Düz rotalar, HC rotalar, karışık rotalar hepsi mevcut. Gran fondo için çok uygun bir iki rota da mevcut. Sohbetlerde dile getiriyorum, işi bilen tecrübeli abilerimiz federasyondan dem vuruyor, diyorum ki Eskişehir firması ETİ var, bir gran fondo düzenlese Sarı Bisiklet Projesine kaynak çıkartır. İşi bilenler Sarı Bisiklet olayı faso fiso, göstermelik diyor. Hal bu ki sosyal bir belediye olan Eskişehir Belediyesi ETİ'ninde sponsorluğunda çok güzel bir gran fondo düzenleyebilir. Makül tutulan katılım ücretinden de Sarı Bisiklet kapsamında sosyal sorumluluk gerçekleştirilebilir.

Ben çok sosyal, çevresi geniş birisi değilim Eskişehir'de bir gran fondo için kimlere danışılır, kimlerle irtibata geçilir bilmem. Mesaim bol olduğundan çok vaktim de yok. Ama bir gran fondo olursa elimden gelen desteği yaparım. Mesela mesleğim web yazılım, öyle bir girişim olursa bedelsiz web hizmetlerini üstlenirim.

@Ziya On Road

Süper. Bu bir artıdır işte. Hayıflanmak yerine. Çok güzel. Herkes kendi yeteneklerini böyle koyarsa ortaya neler neler olur.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Eskişehir'den iki kadın bisikletli geçtiğimiz yıl katıldıkları gran fondolardan kendi kategorilerinde hep dereceyle döndüler. Not düşmüş olayım :)

@Ziya On Road

@uslsy

Cevap anca size önerdiğim polatlı belediyesine baş vurun ve polatlı bisiklet takımı ile omuz omuza verin ,ayrıca federasyona başvurun ,buradan ben sadece örnek verebilirim,ayrıca burda benim yapabileceğim bi şey yok ,yazıyoruz federasyona düzenleme yapıyoruz diyor erol bey iş federasyonda federasyon hareket yapmaz ise sonuç alınmaz,ortalık şirketlere kalır ücretler yükselir hiç bir kolaylık yok ,,,

Gran Fondo bir halk koşusudur ve tabiki de halktan olanlar 20-30-40 ₺ nin hesabını yapar.

Bu ücretlerle yapılana Gran Fondo demek yalnış olur. Halka gel diyen ruh yok evrimleşmiş adeta..

@Bisikletli Gezgin

Federasyondan cevap geldi bana düzenleme yapıyoruz dedi ,ne olduğunu açıklamadı bekliyorum 2019 'u

@Alp Tigin Tengrikut

Yav senle aynı kafadayız

@Alp Tigin Tengrikut

Arkadaşımız sosyal uzman kendi şirketi var burada kendi şirketi olanlara lafım yok bende büro sahibiyim istersem aynen kendi büromdan yarış organize Ederim ,yani bende kapitalist 'im ama ben işçi memur öğrenci ne der ona bakarım

@Alp Tigin Tengrikut

Halk neki paran kadar konuş fondosuna dönüştü iş

@Bisikletli Gezgin

Ferhat iyi idi küstü foruma

@uslsy

arkadaş daha önce yardımcı oldu web konusunda benim derdimi en iyi angarali barış anladı 16 kalem gideri hesaplamış idi tahminen

@Ziya On Road

Federasyona sikayetlerimi yazıyorum erol bey düzenleme yapıyoruz diyor gerisi yok. Nedir yahu neyin düzenlemesi ,fiatlar yükseldi diyoruz istanbuldan zor gitmemiz diyoruz ,kim yahu bu işin içinden çıkacak yapamıyorlar ise kapatsinlar federasyonu

Ne federasyon ne de şirketler kolaylık sağlamıyorlar durum budur

Aşağıda hakan arkadaş yazmış

Bunun yerine fondoyu düzenleyen arkadaşlardan
1- öğrenci indirimi
2- emekli indirimi
3- amatör sporcu indirimi
4-ulaşım ve konaklama konusunda yardım istenebilir. bu konularda mesajlar atılabilir.

Akıl budur

Alanya için organizatör çözüm getiriyor 3-5 arkadaş pansiyon tutun diyor iyi fikir olabilir fiat düşermı ona bakmak lazım ,istanbuldan gelene dünya para yazıyor alanyada akrada ,,,,,listeye bakıyorum forumdan katılan varmı diye var gerçi mecbur değil açıklama yapmayabilir biz burda farkındayız maliyetin fazla olacağını

Aşağıda ankaralı barış düşündü

Herkes okusun ve düşünsün bakalım

Artık org. düzenleyiciler bu işe baktılar katılım yüksek oluyor, ee neden bizde bu işin kaymağını yemeyelim diye verdiler ücretlerin gözüne tabi..
Yine kaba bir hesap yaparsak;
1- Diyorlar ki ÇİP vereceğiz bunun da bize bir maliyeti var. Ulen biz enayimiyiz, verdiğiniz çipi zaten yarış sonrası geri alacaksınız, sanki tek kullanımlıkmış gibi bir hava yaratılıyor.
Bu çipleri zaten bildiğim kadarıyla bakanlık getirtiyor ve org. sahipleri depozito verip kiralıyorsun, işin bitince de iade ediyorsun..
Diyelim ki çiplerin tanesine 10 TL depozito ödüyorsun ve toplam 1000 Tane çip kiraladın. 1000x10 TL=10,000 TL
Kısa parkura katılım toplam 300 kişi desek; 160 TLx300 kişi = 48.000 TL yapar,
Uzun parkur için de katılan 200 kişi desek; 210 TLx200 kişi= 42.000 TL`de bu yapar.. Etti sana 90,000 TL ( vergisiz, kuru para..)
2- Kalan bir çok giderler için zaten web sayfasındaki DESTEKÇİLER sponsor durumda..
3- Yol kapatmak için valilik ve emniyete federasyondan alınan org. izni ile müracat edip bilgilendiriyorsun ve gerekli tedbirleri alıyorlar.
4- Kalan bütün giderleri zaten yarışa katılanlar cebinden karşılayacak..
Ee nerede ozaman bu 90,000TL??
Hadi ozaman diyelim ki gözle görünmeyen giderler de var..
Organizasyon ekibinde görevli kişilere hadi hadi günlük 250 TL verdin ve toplam 50 çalışanın var.. 250 TL x 50 kişi= 12,500TL personel giderin..
Ödüller desek zaten verecekleri 3 TL`lik madalya, 10 TL`lik kupa.. Bunların da hesabını yaparsan hadi hadi 250 TL koy.. Etti mi sana 12.750 TL
Kıyafet desen; penye kısa kol tişört ve üzerine baskıyı ben çalıştığım okulda tanesini 15TL`ye yaptırıyorum..
Toplam 500 katılana tişört verdin.. etti sana 7.500 TL..

Şimdi hesaplayalım bakalım..
Personel gideri..12,500 TL
Ödül giderleri.. 250 TL
Tişörtler.. 7,500 TL
Toplam 20,250 TL
Hadi bir de bunun üzerine ses sistemi, kronometre sayacı (yada adı her neyse), afiş yapımı, yarışçılara numara basımı vb. gibi giderler için de 5000TL koy..

Kabaca maliyet 25.250 TL..
Hadi hadi bu iş size 30.000`e mal olsun..

Toplam yarışa katılanlardan alacağın 90,000 TL`den düş bunu da..

Ellerinde kalacak para 60,000 TL.. Hadi 10,000`de benim için düş 50,000 TL..
Şimdi sorarım sizlere... Bu para nereye gider, kimin cebine girer..

Ben derim ki; Bu kalan 50bin TL`yi böl bakalım 500 katılımcıya = KİŞİ BAŞI 100 TL düşer...

Haaaaa işte bak ozaman kişi başı 160 TL almazsın da "60 TL" istersin, başım gözün üstüne..
Zaten bu tür organizasyonların katılım ücretleri de bu miktarı geçmemesi lazım bana göre..

Gerek alanya gerekse akra hedefi zati 500 kişi bu rakam zati çıkacak sonuç 60.000 lira cepte ehhhhhh maşallah bende düşüneyim bu işi

Akrada geçen sene argeus zarar ettimi yoksa etmedimi ?
Rivayet şöyle ceplerinden vermişler serkan dostum demiş idi ,ha bilemem tabi

Arkadaşlar ben oyumu değiştiriyorum büromda aynen gran fondo yarış merkezi olacak 60.000 kayme benim cebe girecek kusura bakmayın çoğunluk sizi satıyorum ,,,,yoooooook valla şaka :komik::islik:

@Ziya On Road

Ziya daha önce 16 kalem gider için beni bilgilendiren insansın teşekkürler

@isosel

Ben kaldırdım
konya için gran fondoymuş bende zannettimki takım olarak alanya ve akra için yazdın zannettim genede sorayım beklemede oldugunu söyledin akra için katılım 500 'i bulabilir ya da altı alanya listeleri yok netten ulaşamadım ,

@isosel

Yok ,
sana laf yok
ki senin ortalama iyi idi neyse idmanlar bu kış aylarında anca evinde treynir olana eyvallah,
bende yok 10 km yürüyüş ve koşular başladı

@Kudret Kurtcebe

Koşu iyidir. Bisikleti çok geliştiriyor.

@Kudret Kurtcebe idman yok abi hafta 2 bende de konsantre olamıyorum hayat telaşesinden. Bir gazdan daha fazlası lazım bana bu sene :)bahar gelse artık ..

@uslsy katılıyorum en azından vücut bir forma giriyor :harika:

@Kudret Kurtcebe

Aynen. Yazık olur yoksa abi. Kışın trainer/koşu/yüzme artık şartlar hangisine el veriyorsa ve sağlam beslenme şart.

Şu anda orta kanaldan erol beyden mesaj geldi ,ikinci mesajimda ,istanbulda gran fondo beklentisi içindeyim demiş idim ,cevap en büyük sorunun trafik olduğunu erol bey iletti ,,,,

1.Organizasyon Web sitesi, online kayıt ve tasarımlar dahil 500 liraya yaptırılıyor. Personel 50 kişi diyelim. Adam başı 200 lira günlükle tek gün çalışsa 10000 TL. Araçlar tek günlük kiralama ile 5000 TL.

2.Yarış Kiti: Kişi başı 25 lira tutuyor. 500×25=12500 TL.

3.Yiyecek içecek hizmetleri: Kola, su ve muz veriliyor. Perakende fiyatlarıyla kolalar 500×1.5=750 TL Sular 750 TL. Muzlar 1500 TL. (Adam başı yarım kilo hesaplandı.) Sağlık imkanlarını Valilik sağlıyor zaten. Para gidiyorsa sirket fatura yollasın. Görelim.

4.Zaman Tutma Hizmeti. 10000 TL.

5.Bitiş sonrası kumanya. Adam başı 20 liradan heaplarsak 500×20=10000 TL.

6.Süpürge Otobüsleri 3 adet. Otobüs başı 1000 lira. 3000 TL.

7.Motorize Ekip. 5 adet. 500 liradan 2500 TL.

8.Hakem Giderleri 10 hakem. Hakem başı 250 liradan 2500 TL.

9.Ambulans ve sağlık giderleri. Özel hastaneden 2 ambulans 5000 TL.

10.Bitirme madalyası. 500 tane adam başı 10 liradan 5000 TL.

11.Fedaresyona ödenen yarış ücreti. Adam başı 20 liradan 500×20=10000 TL.

12.Tshirt. Adam başı 20 liradan 500×20=10000 TL.

13.KDV. %18

TOPLAM MALİYET= 95000 TL.

Kışi Başı 210 liradan 500 kişi uzun parkur gelir: 105000 TL.

Bu abartılı rakamlarla dahi kâr ettikleri açık gerçek.

DEVAM EDECEĞİM...

Organizasyon ekibi açısından bakıyorum . Yukarıda çala kalem yapılmış hesaba göre , dışarıda kar olarak gözüken 60.000 TL yi 10-15 arkadaş aralarında bölüşse, o organizasyonu düzenleyen ekipteki her bireyin cebine 6000-4000 TL para kalır . Kimseyi zan altında bırakmıyorum . Yalnızca kafamdan yaptığım bir ufak hesap . Bu meblağ olmayabilir de, oluyorsa da başka yerlerde kullanılıyor olabilir. Kimse üstüne alınmasın .
E bu müsabakayı düzenleyen organizasyon firmasınıdaki her birey için kabul edilebilir bir meblağ . Ben müsabaka düzenlesem , güvenliğinden-sağlık hizmetlerine, çipinden,hakemine , yarışta kullanılacak araçların organizasyonunu vs ayarlasam,bunlar için en az 20-25 gün emek sarfetsem, bende en az okadar meblağnın cebime girmesini isterim . Sizler bir şekilde bu işin alternatif yolunu oluşturmaz iseniz, müsabaka düzenleyecek bir oluşum içine girmez iseniz, adamlar tekelden yürütürler , sizde birbirnizi yersiniz burda.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri