@Bisikletli Gezgin
Federasyondan cevap geldi bana düzenleme yapıyoruz dedi ,ne olduğunu açıklamadı bekliyorum 2019 'u
@Alp Tigin Tengrikut
Yav senle aynı kafadayız
@Alp Tigin Tengrikut
Arkadaşımız sosyal uzman kendi şirketi var burada kendi şirketi olanlara lafım yok bende büro sahibiyim istersem aynen kendi büromdan yarış organize Ederim ,yani bende kapitalist 'im ama ben işçi memur öğrenci ne der ona bakarım
@Alp Tigin Tengrikut
Halk neki paran kadar konuş fondosuna dönüştü iş
@Bisikletli Gezgin
Ferhat iyi idi küstü foruma
@uslsy
arkadaş daha önce yardımcı oldu web konusunda benim derdimi en iyi angarali barış anladı 16 kalem gideri hesaplamış idi tahminen
@Ziya On Road
Federasyona sikayetlerimi yazıyorum erol bey düzenleme yapıyoruz diyor gerisi yok. Nedir yahu neyin düzenlemesi ,fiatlar yükseldi diyoruz istanbuldan zor gitmemiz diyoruz ,kim yahu bu işin içinden çıkacak yapamıyorlar ise kapatsinlar federasyonu
Ne federasyon ne de şirketler kolaylık sağlamıyorlar durum budur
Aşağıda hakan arkadaş yazmış
Bunun yerine fondoyu düzenleyen arkadaşlardan
1- öğrenci indirimi
2- emekli indirimi
3- amatör sporcu indirimi
4-ulaşım ve konaklama konusunda yardım istenebilir. bu konularda mesajlar atılabilir.
Akıl budur
Alanya için organizatör çözüm getiriyor 3-5 arkadaş pansiyon tutun diyor iyi fikir olabilir fiat düşermı ona bakmak lazım ,istanbuldan gelene dünya para yazıyor alanyada akrada ,,,,,listeye bakıyorum forumdan katılan varmı diye var gerçi mecbur değil açıklama yapmayabilir biz burda farkındayız maliyetin fazla olacağını
Aşağıda ankaralı barış düşündü
Herkes okusun ve düşünsün bakalım
Artık org. düzenleyiciler bu işe baktılar katılım yüksek oluyor, ee neden bizde bu işin kaymağını yemeyelim diye verdiler ücretlerin gözüne tabi..
Yine kaba bir hesap yaparsak;
1- Diyorlar ki ÇİP vereceğiz bunun da bize bir maliyeti var. Ulen biz enayimiyiz, verdiğiniz çipi zaten yarış sonrası geri alacaksınız, sanki tek kullanımlıkmış gibi bir hava yaratılıyor.
Bu çipleri zaten bildiğim kadarıyla bakanlık getirtiyor ve org. sahipleri depozito verip kiralıyorsun, işin bitince de iade ediyorsun..
Diyelim ki çiplerin tanesine 10 TL depozito ödüyorsun ve toplam 1000 Tane çip kiraladın. 1000x10 TL=10,000 TL
Kısa parkura katılım toplam 300 kişi desek; 160 TLx300 kişi = 48.000 TL yapar,
Uzun parkur için de katılan 200 kişi desek; 210 TLx200 kişi= 42.000 TL`de bu yapar.. Etti sana 90,000 TL ( vergisiz, kuru para..)
2- Kalan bir çok giderler için zaten web sayfasındaki DESTEKÇİLER sponsor durumda..
3- Yol kapatmak için valilik ve emniyete federasyondan alınan org. izni ile müracat edip bilgilendiriyorsun ve gerekli tedbirleri alıyorlar.
4- Kalan bütün giderleri zaten yarışa katılanlar cebinden karşılayacak..
Ee nerede ozaman bu 90,000TL??
Hadi ozaman diyelim ki gözle görünmeyen giderler de var..
Organizasyon ekibinde görevli kişilere hadi hadi günlük 250 TL verdin ve toplam 50 çalışanın var.. 250 TL x 50 kişi= 12,500TL personel giderin..
Ödüller desek zaten verecekleri 3 TL`lik madalya, 10 TL`lik kupa.. Bunların da hesabını yaparsan hadi hadi 250 TL koy.. Etti mi sana 12.750 TL
Kıyafet desen; penye kısa kol tişört ve üzerine baskıyı ben çalıştığım okulda tanesini 15TL`ye yaptırıyorum..
Toplam 500 katılana tişört verdin.. etti sana 7.500 TL..
Şimdi hesaplayalım bakalım..
Personel gideri..12,500 TL
Ödül giderleri.. 250 TL
Tişörtler.. 7,500 TL
Toplam 20,250 TL
Hadi bir de bunun üzerine ses sistemi, kronometre sayacı (yada adı her neyse), afiş yapımı, yarışçılara numara basımı vb. gibi giderler için de 5000TL koy..
Kabaca maliyet 25.250 TL..
Hadi hadi bu iş size 30.000`e mal olsun..
Toplam yarışa katılanlardan alacağın 90,000 TL`den düş bunu da..
Ellerinde kalacak para 60,000 TL.. Hadi 10,000`de benim için düş 50,000 TL..
Şimdi sorarım sizlere... Bu para nereye gider, kimin cebine girer..
Ben derim ki; Bu kalan 50bin TL`yi böl bakalım 500 katılımcıya = KİŞİ BAŞI 100 TL düşer...
Haaaaa işte bak ozaman kişi başı 160 TL almazsın da "60 TL" istersin, başım gözün üstüne..
Zaten bu tür organizasyonların katılım ücretleri de bu miktarı geçmemesi lazım bana göre..
Gerek alanya gerekse akra hedefi zati 500 kişi bu rakam zati çıkacak sonuç 60.000 lira cepte ehhhhhh maşallah bende düşüneyim bu işi
Akrada geçen sene argeus zarar ettimi yoksa etmedimi ?
Rivayet şöyle ceplerinden vermişler serkan dostum demiş idi ,ha bilemem tabi
Arkadaşlar ben oyumu değiştiriyorum büromda aynen gran fondo yarış merkezi olacak 60.000 kayme benim cebe girecek kusura bakmayın çoğunluk sizi satıyorum ,,,,yoooooook valla şaka

:islik:
@Ziya On Road
Ziya daha önce 16 kalem gider için beni bilgilendiren insansın teşekkürler