Scudo Sports

Göbeklerin uyumluluğu

Erdi ÜNAL

Üye
Tepki
4
V fren ve 3x7 sistemli bisikletimi 3x9 sistemine geçirdiğim için arka ve ön göbekleri değiştirmek istiyorum.Yalnız göbek araştırırken çoğunun fren uyumluluk bölümünde disk frene uyumlu olduğu yazıyor.Acaba bu şekilde yazan göbekler V fren jantımda da düzgünce çalışırmı?
Birde göbek seti olarak ne önerirsiniz? Acera sistem,deore ve seri dışı shimano göbekler arasında kaldım.

Scudo
V fren kullanıyorsanız disk fren göbekte kullanabilirsiniz bir sorun olmaz biraz fazladan para vermiş olursunuz, ileride disk frene geçerseniz o zahmetten kurtulmuş olursunuz, disk veya v fren aynı kalite göbeğin arasında genelde çok fiyat farkı olmuyor, o fiyat farkına değer.
Deore Acera vs.. yerine parallax iyidir :) 5000km kullandım banamısın demedi, xt göbek aldım 500km de perti çıktı, şimdi yine parallax kullanıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tamamdir bi inceliyim diger markalarida..:)Birde disk fren sistemi takarsam eski jantlarima sorun cikarmaz degilmi,yeni gobeklerle birlikte..

parallax göbek 5000 km kulandım gıkı çıkmadı xt göbek 500km pert oldu ? biraz açabilirmisin çok ilginç geldi bana :)

• Beğen
26 kadroya jant ördüreceğim ve v fren uyumlu sağlam 36 telli ön ve arka göbek arıyorum. İlanlarda CENTERLOCK disk uyumlu yazıyor v frene uymaz anlamında mı? konuya pek hakim değilim bilgisi ve önerisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim teşekkürler.

• Beğen
26 kadroya jant ördüreceğim ve v fren uyumlu sağlam 36 telli ön ve arka göbek arıyorum. İlanlarda CENTERLOCK disk uyumlu yazıyor v frene uymaz anlamında mı? konuya pek hakim değilim bilgisi ve önerisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim teşekkürler.
centerlock v frenle alakalı bir şey değil alıp ördürebilirsiniz

@hakan şahan v-frenin göbekle alakası yok, çemberle var. Çemberde v-fren için fren yüzeyi olduğu sürece sorun olmaz.

Hocam disk yada v fren uyumu sorun degil her ikiside olur

Son düzenleme:
Geri