Scudo Sports

Garmin ve Strava kalori farkı

eğer 500 lira gibi paralara power metre bulunsa tam dediğin gibi yapardım. triban 500 üzerine aero jant veya 105 set donanım düşündüm. ama kendimi geliştirmem daha çok katkı yapar diye düşünüyorum. 30 40 km mesafelerde düz yolda 30km 35m/h arası sabit gidebiliyorum. kendi performansımı arttırıp bunu 40 km/h ortalamaya taşıyabilirim. Ama şu an 1000 liralık jant seti beni o noktaya taşımaz bir anda.

Scudo
@ilkercom 1500 tl ye powermetre bulursan haber verde herkes alsin. powermetre fiyatlarini bi arastir, senin bisikletten pahali :D (benim bildigim suan en ucuz powermeter $400, sadece sol crank kolu :koptum:)

yazdıklarımı azcık okusan ben de onu diyorum. "power metre diye bu kadar ısrar ediliyor ama ucuz bi nane değil öyle olsa alırız eşşek değiliz." diyoruz.

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@ilkercom yazdiklarini okudum "1000-1500 tl powermetre var" diyorsun.

@ilkercom şimdi açıkcası 1 sene içerisinde baya bisiklet değiştirdim. Spec venge red setlisinden tutunda reacto dura acelisine. Tamam arada fark var YÖK demiyorum. Ama eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız bisikletten Ziyade ekipmana önem vermeye başlıyorsunuz. Su an hedefim 15 bin lirayı bir bisiklete bağlamaktansa daha kesin sonuçlar alabileceğim ekipmanlar, en kalitelisinden bir trainer, ortalama bütçeli bir bisiklet ( triban 3 dahi olur sorun yok bana ), idmanlar konusunda danışmanlık alabileceğim bir kurum. Zaten sağlık eğlence keyif alışkanlık icin bisiklete bilenen kimseye sözüm yok. Gelişim icin bilgi şart.

Yazdıklarım anlaşılmıyor yemin ediyorum kendimden şüphe etmeye başladım.

Powerbank metre ucuz bı alet değil alalım diyorum biri kalkıyor nerdeyse ucuz hani alalım diye diyor. eBay dan al 500 USD ye var. Veya yurt dışına gidersen daha ucuza var.

Gelişim icin bisiklet önemli değil diyorum laf anlaşılmıyor.

Ben trainer in mantığını çözemedim açıkçası evde oksijensiz antrenman yapıp açık havada avantaj mı sağlıyor? Cidden kafam basmıyor o işe.
biz bütün kış karda kışta surduk. Evde spinbike vardı toplam 3 saat surmedim sattım.

Ben işin gezmesini De seviyorum sportif kısmını da ulaşım olarak da kullanıyorum. Sportif kısmında strava güzel gezme kısmında Sports tracker.

@ilkercom guzel kardesim sen ne yazarsan insanlar onu anlar, yazdiklarini oku anla sonra saga sola camur at. ( bu senin cumlen ---> "Bu power meter denen olayın en ucuzu 1000 1500 lira." ) ardindan benim cumlem mizah olsun diye yazdim (cumle sonlarindaki emojilerden anlayan anladi, senin disinda).
$400 4iiii sol crank alirsin ( ben bisiklet parcalarimin %95 ni yurtdisinda aliyorum zaten aklina ihtiyacim yok. kendi bisikletlerimi kendim topluyorum)

tavsiye kabul edersen: kondisyonunu artirmani, kilo vermeni, beslenmene dikkat etmeni dilerim... (59km yolu 4 saatte 14km/h ortalama ile gidiyorsan 1,5saat dinleniyorsan birkac firin ekmek yemen lazim)

daha fazla uzatip ne konuyu berbat edelim ne de insanlari canindan bezdirelim. vesselam

Beyler nabızz sensörü takıyosanız garmin kesinlikle daha doğru gösterir.. nabız sensörü sayesinde daha doğru sonuçllar verebiliyor size...

Bende sadece kalori değil neredeyse hepsi farklı.

Sabah işe bisikletle geldim ve Fenix3 saatimden Strava'ya bilgi aktardım. Sonuç ekteki gibi:
0e343043cf24d513b2bd54bf7e2bc969.png

fc814c995ebea9445e14a1fd9c305585.png

Kaloriyi anladık diyelim ama mesafe, süre, yükseklik vs. nasıl farklı olabilir?
Zaten veriyi Garmin'den alıyor :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynı yolu daha önce saatim yokken sadece Strava ile çıktığımda aşağıdaki gibi sonuçları aldım:
e95f9747d070cf8d1919ca84d08df478.png

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kalori hesaplanırken arka planda bir algoritma çalışıyor bu nedenle ne kadar çok veri olursa hasaplama o kadar gerçeğe yakın olur.
Bu nedenle nabız, cadance ve varise şayer power metre çok önemli,
Benim kullandığım trainerde dahili power metre bulunuyor yaptığım karşılaştırmalarda daha net değer verdiğini tespit ettim.

Ben süre farkını anladım gibi, sebebi saatte AutoPause kapalı kalmış ancak Strava'da açık. Dolayısıyla Strava bilgiyi içe alırken 0 km/h olan süreleri dışarıda tutmuş gibi anlıyorum. Ancak yükseklik farkı neden farklı onu anlamış değilim. 176 neree, 96 nere :)

Bir de her zaman Strava ile 4,4 km civarı görünen yol, Garmin'de 3,8 çıktı. Bunu nasıl açıklarız? :)

Büdüt: Garmin GPS alıcısını bulmadan yola çıkmışım, mesafe farkı böyle açıklanıyor. Boşuna heyecanlandım sanırım. Geriye sadece yükseklik farkı kaldı.

Strava'nın kalori hesabı çok karmaşık arkadaşlar. Eğer girdiğiniz tek veri hızınız ise (koşu veya bisiklet farketmez) farklı bir algoritma üzerinden hesaplıyor, tabi işin içine yükseltiyi yani yokuşları da katıyor.
Eğer kadans verisi de girerseniz daha farklı bir algoritma kullanıp, gerçeğe daha yakın bir kalori bilgisi veriyor.
Eğer nabız bandını da işin içine katarsanız çok daha gerçekçi bir kalori bilgisi geliyor karşınıza. Zaten "hesaplanan, yani tahmin edilen" kalori bilgisinin çok da gerçekçi olmadığından sık sık söz etmişliğimiz var forumda.

Bakın nabız bilgisi olunca ve nabız bilgisi olmadan aynı rotanın kalori tahminleri arasında nasıl %50 fark olduğunu göstereceğim kendi verilerimle :harika: Buna denk gelmişken paylaşayım istedim

5 gün önce yaptığım nabız bantsız (kadans var) sürüş:
11.png

Bugün yaptığım nabız bantlı (kadans da var) sürüş:
22.png

Kaloriler 938'e 623 arada dağlar kadar, çok ama çok yanıltıcı bir fark var. Tamamen aynı parkur. Hatta ortalamalar da 25'e 27 yani ikinci sürüşün kalorisinin ilk sürüşe göre daha yüksek çıkması, eşit çıkması değil! Çünkü daha hızlı gitmişim. Ortada %60 civarı bir fark var neredeyse o_O Tabi hava sıcaklığının 31'e 37 olması da bu hesaplamada etkilidir. Strava'nın bunu da hesaba kattığına eminim

Kadans olmasa daha da farklı sonuçlar çıkacaktı eminim :) Çünkü Strava, eldeki tüm verileri kullanıyor. Ne varsa onu kullanıyor. Ve elde çok veri varsa daha gerçekçi bir hesap yapıyor. Tabi Strava'ya girdiğiniz kilo bilgisinin de gerçekçi olması lazım. Bu yüzden kilo aldığınızda veya verdiğinizde bu bilginizi Strava ayarlarından güncellemeyi unutmayın ;)

Kazasız sürüşler :harika:

Merhaba arkadaşlar. Kalori değil ama nabız bölgeleri üzerine kafama takılan bir durumu sizlele paylaşmak ve fikir almak istedim.
Şöyle ki bir antrenmanı tamamlayıp ardından sürdüğüm nabız bölgelerini incelediğimde aynı nabız değerlerinin iki farklı uygulamada farklı aralıklara denk geldiğini görüyorum. Örneğin bir antrenman garminde z4 ağırlıklıyken, stravada z3 ağırlıklı görülüyor.

Kendimle ilgili bir kaç bilgi vermem gerekirse eğer,
Stravada maksimum nabız değerimi yaşıma bağlı olarak 186 olarak girdim. Garmin de yaşımı girdiğim zaman 186 olarak kendisi yapılandırıyor.
Strava görüntüsü;
20220429_095522.jpg

Garmin görüntüsü;
20220429_095544.jpg

Garmin nabız bölgeleri;
Screenshot_20220429-101236_Connect.jpg

İnternetten ve forumdan öğrendiğim bilgilerle garmin nabız bölgelerinin uyumlu olduğunu söyleyebilirim ancak strava farklı bir tablo çıkarıyor ortaya. Konuyla alakalı fikirlerinizi esirgemezseniz çok mutlu olurum.

Strava premium (subscription) kullanıyormusunuz?

Strava premium (subscription) kullanıyormusunuz?
Evet premium kullanıyorum. Nabız bölgelerini ayrıca kişiselleştirebiliyorum ama stravaya max nabızı girip kendisinin yapılandırmasını isteyince sonuç böyle oluyor. Anlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Evet premium kullanıyorum. Nabız bölgelerini ayrıca kişiselleştirebiliyorum ama stravaya max nabızı girip kendisinin yapılandırmasını isteyince sonuç böyle oluyor. Anlayamadım.
Muhtemelen her iki uygulama farklı hesaplama metodu kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Muhtemelen her iki uygulama farklı hesaplama metodu kullanıyor.
Olabilir belki de ben strava'nın ayarını bozdum. Siz rica etsem garmin connect ve strava verilerinizi nabız bölgeleri anlamında bir karşılaştırabilir misiniz?

Geri