@krankmili
bunun için hafta içi yüksek tempo kısa mesafe ve hafta sonu ise uzun ve rampalı yollara gitmek gerekiyor
yaptığımız antremanların özelliği şu ..
kısa molalar ....
beşiktaştan maslak istikametine durmadan basıldı ordan maslaktan sahile inilerek acaip bi rampa alıp önce garipçeye , lokantanın oraya kısa mola tekrar garipçe rampasını alıp rumeli fenerine orda bi mola yaklaşık 20 dakika felan sonra allah ne verdiyse ta kilyosa ordan sahile inerek ,beşiktaşa durmadan basmak evet bu tempo adamı yorar ama yapılmayacak iş değil aramızda aşırı derecede kopma olmuyor yalnız uzun inişlerde benim bisiklet inmiyor hasip aga ve onur mermi gibi iniyor benim ayna kol 44 diş 46 a çekmek lazım o vakit aşağı doğru basarak inmem lazım ...ben 65 kiloyum bisiklet 10 kilo 75 kilo yokuş aşağı zımba gibi inmiyor altımda yarış olsa bisiklet aşağı doğru akar bu bisikletin aerodinamiği yol bisikleti gibi değil bu bisikletin tasarımı tamamıyle toprak için ...biz ne yaptık melez bisiklet yarattık
şimdi bisiklet sporu antremandır bazıları bisiklete spor amaçlı binmez gezi amaçlı biner bu ayrı bi durum orda spor olmaz bisiklet sporu nedir ...
yukarda izah ettiğim gibi yüksek tempo basmaktır ve rampaları hızlı almaktır..
bu iş zor kolay değil ..herkes bu işi yapmak mecburiyetinde değildir bu işten zevk almaya başlayınca insan bırakamıyor ...
2005-2010 arası haftanın 4 günü bisiklet üstünde o uzun yol benim bu kısa yol benim diyerek bisiklete bindim evet bunun faydası oldu ama hasip aga onur ile yaptığımız antreman modları farklı bi durumdur burda yüksek tempo vardır ve molalar kısadır ....
bu antremanlarda ağır yemek yemedik....hasip aga enerji jellerini götürdü ben muz ,kuru üzüm ,soda ...
ama herkes bizim gibi yapmak durumunda değilidir...