Scudo Sports

Forum için öneriler

Scudo
valla aradığın "kadro boyama" başlığını gelişmiş aramadan sadece konu başlıklarında ara diyerek vearadığım bölümü kadrolar olarak işaretleyerek bir çok konu buldum. sende dene ;)

• Beğen
Tepkiler: Taner Yavuz
Arama seçeneğinin yanındaki ok'a tıklayarak gelişmiş arama bölümüne geçebilir ve istediğiniz konularda daha ayrıntılı arama yapabilirsiniz ?

@Atila Filmer

Aramalarımın tamamını zaten o şekilde yapıyorum. Başka türlü hiç çıkmıyor bile.

Mesela 2. el bölümünde sele borusu aradınız mı hiç? Karşınıza sele, sele borusu, sele kelepçesi vs. içinde "sele" kelimesi geçen ne kadar başlık varsa hepsi birden çıkıyor.

En azından tırnak işaretlerinin "işe yaradığı" bir arama istiyorum.

Merhaba,
sizinle aynı kelimeleri aratıyorum. Mesela "sele borusu" nu aratıyorum. Ancak tırnak koymadan.

İlk sayfadaki tüm sonuçlar sele borusu ilanı. Araya karışmış başka ilan yok.

Konu başlıklarında ara seçeneğini işaretlemiyor olabilir misiniz acaba ?

Selamlar

Aynen dediğiniz gibi yapıyorum. İşte sonuç:
Ara | BisikletForum - Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu

Bir sürü sele ilanı da geliyor arama içinde. Anlatmaya çalıştığım şey sadece 3 sayfa çıkması yada ilk sayfada görünmesi değil. Ben kadro boyamayı ve sele borusunu örnek olarak verdim.

Mesajların içinde kalmış bir şeyi de arıyor olabilir kullanıcılar. Arama seçeneği son derece kısıtlı. Ne var bunda anlaşılmayan da ille verdiğim örnekler göze alınıyor sadece?

"Olmaz, yapmayız/yapamayız bu değişikliği sitede" derseniz susarım. Ama burda sanki ben kadro boyama ve/veya sele borusu ilanı arıyormuşum gibi bakmayın olaya. Anlatmaya çalıştığım şey özel bir konu değil. Genel anlamda yetersiz kalan bir arama özelliğinden bahsediyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Hangi sitenin yada forumun arama motoruna ne yazarsanız yazın o yazdığınız kelime ile ilgili sonuçlar gelecektir ,arama motoru bizim kafamızdakini değil yazdığımızı bulup çıkarıyor malesef, birde bir kelimeden sonra boşluk sonra tekrar bir kelime yazıldığı zaman örnek sele borusu onu yerine göre iki farklı kelime olarakta algılayabiliyor; sele , sele borusu ve boru kelimelerinin geçtiği mesaj yada konuları getiriyor, bu heryerde böyle, başka sitelerde de deneyin aynı şeyi göreceksiniz, yanlız google da yazdığınız kelime yada cümleyi " " arasına alırsanız hemen hemen tam istediğimiz çıkıyor.Belki böyle bişey yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: S26
Diğer bir çok forumda mevcut bulunan "mesajlarıma gelen cevapları göster" butonu burada yok mu, yoksa ben mi göremedim...

Derdim "yeni gelen konuları göster" butonu değildir, malum forumda bir sürü topiğe çeşitli yorumlar yazıyoruz ancak daha sonra yaptığımız yorumlarımıza gelen cevapları bulmak için ilgili topiği bulmak bayağı zor olabiliyor, bu nedenle yorum yaptığımız tüm başlıklara sonrasında yapılan yorumlarının topic listesi şeklinde görebileceğim bir sayfa istiyorum veya böyle bir şey hali hazırda varsa varsa nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum...

Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
Bende aynı soruya cevap arayanlardanım.
Geçici olarak şöyle bir çözüm buldum: Mesaja abone olmak.
Rahat ulaşmak istediğiniz mesajın menüsünden Konu Araçlarını tıklayın
Konuya Abane olun.
Sonra Forum ana menüsünden Hızlı Linkler menüsü altından Abone Olunan Konular ikonunu tıklayın.
Başka; Arama menüsünden Gelişmiş Arama-Gönderen alanına kendi nickinizi yazın ve aratın.

Kontrol panelimde mesaj yazdığım konular gözükmüyor.

Konulara abone olmak için ayrı bir işlem yapmalımıyım ?
Yoksa yazı yazdığım konular direk olarak kontrol panelimde gözüküyormu??

Eğer 2. si ise bende bir problem var sanırım.

@Mutlu Çelimli

Görünmez, sadece abone olduğunuz konuları ve size puanlama yapılan konuları görebilirsiniz.

@Mutlu Çelimli

Konu araçlarından " Konuya abone ol " demeniz yeterli.

Ayrıca, kendi avatarınız üzerine tıkladığınızda çıkan panelden de kolaylıkla açtığınız konulara ve attığınız mesajlara ulaşabilirsiniz. ;)

Olaya başka bir açıdan bakmak geekirse; yapıcı bir mesaj yazdığınızda zaten insanlar teşekkür gönderdiği için kontrol panelinizde de görünecektir. ;)

Kontrol paneline girin ve:

(link)

Bu işlemi yaptığınız taktirde her cevap yazdığınız konuya tek tek konu araçlarından abone olmanıza gerek kalmaz. Mesaj yazdığınız her konuya kendiliğinden abone olmuş olursunuz.

Not: mail ile bilgilendirme gelmiyor, sadece abonelik ekliyor. Mail gelmeme nedeni de bildiğim kadarıyla sistemi kasmaması için.

Forumda daha önce konuşuldu mu bilmiyorum,Malum profilimizde bisikletimizi seçiyoruz.Şu an forumda kayıtlı olanlar arasında hangi bisikletin ne kadar kullanıcısı olduğunu dair bir istatistik çıkartılamaz mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: Yasin Kukur
Açıklama için teşekkürler ama forumda uzun süredir üyeliği olan kişiler dahi kontrol paneli dahil, hemen hemen hiçbir butonun ne işe yaradığını bilmiyor. Geniş bir açıklama yapılıp sabit konu olarak kullanılması gerekli diye düşünüyorum.

İyi Forumlar.

malum forumumuz doğası gereği çok çok yoğun degil
bazen merak edip takip ettiğim bir başlığa haftalarca birşey yazılmıyor
bu nedenle her seferinde yeni bir post var mı diye tek tek takip ettiğim yerlere giriyorum.

onun yerine şöyle birşey olsa
en son oturum açtığınızdan bu yana gönderilen yeni mesajlar diye bir link olsa.
bir zaman galipabi forumda vardı. belki burada da vardır da ben bulamadım.

buna ne dersiniz??

• Beğen
Tepkiler: ufuk_
Geri