Scudo Sports

Forum için öneriler

merhaba.

malumunuz, foruma yüksek sayıda ileti yollanıyor. o yüzden takibi zorlaşabiliyor zaman zaman. okunanlar, başlık beğenilmediği için okunmadan geçilenler, ve yeni yollanmış iletiler hep birlikte "yeni mesajlar" sayfasında listeleniyor her seferinde.

bunu kolaylaştırmak adına "Konuları Okundu İşaretle" butonundan bir de "yeni mesajlar" sayfasında, görünür bi yerde olması oldukça işe yarayacak kolaylık ve kullanım açısından.

bence.

Scudo
ben yeni mesajlar seçeneğinde 2. el ile normal forumun ayrılmasını istemiştim fakat adminden herhangi bir olumlu/olumsuz cevap gelmedi..

"arama" fonksiyonunda aradığımız kelimelerden her ikisini de (ya da üçünü de vs.) içerecek şekilde arama yapabiliyormuyuz ?

Arama fonkiyonu üzerinde çalışılması gerektiğine ben de inananlardanım:). Örneğin iki kelime ile arama yapılacaksa "" tırnak içine alınarak yazmamamız gerektiğine inanıyorum çünkü öbür türlü de istediğim sonucları bulamıyorum. Hernedense "" ->tırnak işareti içine aldıgım kelimeler de istediğim hızlı sonuçlar olmuyorlar. Galiba tek kelime girip sayfaları saatlerce hatta günlerce dolaşmamız gerekiyor. Buna bir çözüm bekliyoruz forumca:)..

selam beyler hanımlar bu konuda benim kullanıcılara bir tavsiyem var; google a giriyorsunuz ve bu sitede aramak istediginiz kelimeleri girdikten sonra site:bisikletforum.com yazıyorsunuz sonuna.. Google'daki bu özellik, sadece bahsi geçen sitede arama yapmasını (ya da site adında bu kelimeler gecen sitelere ulasmasını) saglıyor..

örneğin arama özelliği site:bisikletforum.com ile buraya yönleniyoruz =) tabi google 'ın arama özelliği olan kesin olmasını istedigimizi tırnak içinde aratma ("kelime"), olmasını istemedigimiz kelimeleri eksi ile cıkartma ( -satılık) gibi özelliklerini de ekleyerek nokta atış yapılabilir..

Kurucu ve site yöneticileri arama motoru olarak google'ı eklerlerse siteye belki daha rahat olur, hani bu da başka bir tavsiye =)

• Beğen
Tepkiler: Berkan Çifçi
herhangi bir bölümde kelime ile arama yapıldığında kelimenin geçtiği konular geliyor. ancak konu içeriğine tıkladığınızda şu şekilde mesaj alınıyor.

Not Acceptable

An appropriate representation of the requested resource /showthread.php could not be found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

sebebi nedir? düzeltilmesi mümkünmüdür?

Daha önce sorulmuştu. Bunun nedeni aramanızın Türkçe karakter içeriyor olması.

"Not Acceptable" yazılı sayfanın linki şu şekildedir;

"https://www.bisikletforum.com/showthread.p...&highlight=aradığınız Türkçe karakterli kelime"

Oradaki Türkçe karakter düzgün değildir, değişik kod gibi şeyler içerir (% gibi işaretler yani).

"...&highlight=aradığınız Türkçe karakterli kelime" şeklindeki linki açınca sondaki kırmızı yazdığım yeri silip sayfayı o şekilde açın, düzelecektir.

Selamlar, internet içeriklerini (forumlar,siteler vs.) RSS ile takip ediyorum ama bu forumda bulamadım, ben mi bulamıyorum yoksa RSS desteği yok mu?

Aslında iyi bir fikir yöneticilerle paylaşmak lazım :) üye olduğun bölümlerde yeni konu veya mesaj atıldığı zaman görülebilir..

Arkadaşlar aşağıda bir örnek verdim.Bu şekilde birden çok mesaja tek mesajda alıntı yapabilmek için ne yapmamız gerekiyor.Bir kaçkez denedim olmadı:eek:

(link)

Bu olayı bilmediğimden dolayı her meseja tek tek alıntı yapmak zorunda kalıyorum.Arkamdan flood yapıyordur diye anlaşılmaması için ve bilmeyenlerin öğrenmesi için bilenlerden yardım istiyorum.Bilenler varsa bir zahmet anlatıversin.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: felis911
@Eren AYDIN

Çok teşekkürler arkadaşım.

@HASAN KURU

Süper olmuş :) Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Evet arkadaşlar arkadaşın verdiği linki okudum ve sonuçta bu olayın kısa bir yolu yokmuş.

Nasıl mı yaptım :)
Hemen anlatayım:

-İlk önce yeni bir sekmede aynı sayfayı açıyoruz.
-Sonra 1. sayfaya dönüp alıntı yaparak cevaplayıp hemen 2.sekmeye geçiyoruz oradaki meseja alıntı yaparak cevaplamak için cevap tuşuna basıp çıkan yazıyı ilk sekmeye kopyalayıp ne yazmak istersek onu yazıp mesajımızı gönderiyoruz.

@Eren AYDIN
Çok teşekkür ederim Eren kardeş.

Daha önceden verildiği için konu kilitlenebilir.

Sevgili forum yöneticileri, sitenin arama özelliği çok kullanışsız. Arama motoru mu oluyor, neyse artık... Onu bir değiştirsek diyorum. Forum büyümeye devam ettikçe, artık hepten aradığımı bulamaz oldum.

Mesela diyelim ki kadrolar bölümünün içinde kadro boyama hakkında bir şey arayacaksınız. Aramaya "kadro boyama" yazınca hem kadroyu hem boyamayı buluyor. Böylece bir sürü sayfalı ve alakalı alakasız bir arama sonucu ortaya çıkıyor. Oku okuyabilirsen hepsini...

E durum böyle olunca da aynı başlıkların tekrar tekrar açılması kaçınılmaz oluyor. Bu da konu kirliliği; yani aradığımızı çok daha zor bulmak anlamına geliyor. Kısır bir döngü gibi ama bir yandan da limiti sonsuza giden bir denklem gibi...

Arama özelliği hakkında geliştirme yapılabilirse hem forum hem de bizler için iyi olacaktır düşüncesindeyim.

Geri