Scudo Sports

Film izlemek bir hobi midir?

"Eyes wide shut" vardır Stanley Kubrick'in. 15 sene önce film tavsiyesi istemişlerdi. Ona gidin dedim. Geldiler bana kızdılar sen bizi erotik filme gönderdin diye. Yav işte öyle sahneler var ama erotik demek o filmi küçümsemek. Tinto brass mı bu. "Otomatik portakal" göndersek onların bir nesil büyüklerini 40 yıl önce yine aynı şeyi derlerdi.

Scudo
@aknorl

Beklentiyi "yüksek" tutmuşlar. :) İzlemedim ama tespitim bu yönde. Kült bir film galiba.
Beklentiyi aşırı yüksek tutmak ya da ne bileyim efkar dağıtmak amacıyla film pek izlenmez gibi geliyor bana.
Mutlaka o türe, o izleyiciye hitap eden bir kitle de vardır yani. Fiziksel durumunuz bile etkiliyor filmden aldığınız zevki.

Sinemaya gidip te filmi yarıda bırakıp çıktığınız oldu mu mesela? Yani bu emeğe yada sizin paranıza saygısızlık değil mi en azından?
Ama benim vaktim herşeyden kıymetli derseniz birşey diyemem. :)

Sinemaya gidip te filmin yarısında kendi isteğimle çıktığım olmamıştır. Bir keresinde yaşınız ufak denmişti içimde bulunduğum gruba.
Halbuki parasını verip girmiştik bile. Neyse eski defterleri karıştırmayalım.

Bir defasında çok üşümüştüm, yorgundum. "Yorgan Hikayesi" diye bir filme gitmek durumunda kaldık. Uyuyakalmışım. Fırçayı yedik.

Öncelikle boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır, hobi kavramı pop kültürle içi boşaltılan bir kavram sevmediğim hafif bir kelime, sanatsal değeri olan bir film izlemek kendini keşfetmek için iyi bir yolculuk gibidir aynı iyi bir kitap okumak gibi, bisiklete hobi diyen arkadaşlar var kusura bakmasın saçmalamışlar bisiklet özgürlüğün yolculuğu gibidir güç ve ruhun tutkusu...

@seauton

Hocam, oldu mu şimdi ya? Ne güzel sohbet ediyoruz şurada. Ne gerek var şimdi böyle laflara. Şahsen çok üzüldüm.
Burası forum yani herkes fikrini beyan eder, paylaşır düşüncelerini. Beğenmek zorunda değilsiniz ama hakarete hiç gerek yok.
Kusura bakmasın deyince zaten baştan kusur ediyorsunuz, nezaketinizden değil yani.

Aman neler yazıyorum ben ya.

Neyse yakında "Herkesin Görüşüne Saygı Duyan Bisikletçilerin Kulübü" diye bir kulüp kuracağıım. Kafamda tasarlıyordum şimdi kesinleşti.

Ho@Kerem Özbayrak

Hocam bu film bana ağır geldi. Herhalde hack konusunda hiçbişey bilmiyorum diye. Zor bitirdim.

@hogutmen Hack konulu olmasından ziyade mod meselesi hocam bu. Doğru modda oldu mu ne ağır filmler izleniyo bir bilsen. Bir de artık devir dizi film devri. O kadar çok takip ettiğim dizi var ki 45'er dakikadan, 2.30 saatlik bir film oldu mu uyku basıyo artık.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Sinema ile ilgili diye yazmak istedim.... 2001 de sanırım askerde sabah müzikle uyandırıyorlardı. Sabahın dibinde Rage Against the Machine den Wake Up ile uyandırıldım. Uyandığıma inanamadım zaten noluyo lan devrim mi oluyo? Ne alaka bu ne... müziği çalan elemana gittim ne çaldığını biliyor musun len sen diye... film müziği dedi.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Bence insanın rütin dışında sürekli yaptığı faliyetlere hobi denilebilir cv ye yazılması konusuna gelince orayı açmak lazım bir arkadaşımızın bahsettiği gibi recep ivedik vs tarzı yada insanın aklıyla alay eden türk dizilerinin uzun metrajlıya dönüştürülmüş film şekli anlaşıcaksa sizin açınızdan kötü
Yine başka bir arkadaşımızın bahsettiği size artı değer katacak tarzlar için cv nin altına not düşülüp yazıla bilirse farkındalığınızın ortaya çıkacağını ve bir adım öne geçebileceğiniz
Düşünülebilir

Beyninde arşiv varsa yeterli çünkü ben bilgisayarımda değil sinemalarda tuttum arşivimi yani- korsana HAYIR. diyerek kesinlikle diyorum ki film izlemek hobidir.

@DogukanSahil

Milli gelir, vergi sistemi, bir sürü mevzuat, ülkenin yönetimi ... bir sürü politik tavır ve sivil iteatsizlik, adalet.... vs. Vs. derin ve burada tartışılmaz konular ve evet evet korsana hayır...ve neden cd kasetten pahalı öfff çok açmaz konu içinden çıkılmaz şimdi zaten boşverin buranın konusu değil. Bireysel karardır yargılamak kimseye düşmez , zaten benimkiler hep orjinal.

Var mıdır başka önerileriniz? :)
İzlemeyeniniz varsa Burnt (2015)i tavsiye ederim.

• Beğen
(link) Harika bir film iken. Gözlerim yaşardı.

(link) Berbat bir film bence.

IMDB sizce bir filmin güzelliğinde bir ölçü olabilir mi?

@hogutmen ben genelde filmin kapağına bakarım. Sonra Cast, yapımcı, dağıtıcı ve nerenin filmi olduğuna bakıyorum. Imdb puanına hiç dikkat ettiğim film olmadı. Filmleri izledikten sonra girip puanlamalarına bakıyorum tabiki ama %60 %70 doğruluk payını yakalayan film nadir çıkıyor diyebiliriz.

Bahubali filmi için verilen puan filmin türüne ve yapılan kapak çalışmasına bakarsak tamamen izlemeyenlerin yaptığı puanlamayla oluşmuş. Fragmanını bile dayanamadan yarıda kapattım. :)

Not: Cidden filmkolik birisiyim. Sinemaya gitmeyede bayılırım. Evde film izlemek favorimdir. Karanlık odam ve elimde mısırım olsun ömrümü geçiririm orada :D. Hepsinden öte 2Tb büyüklüğünde bir arşivim var. Yaklaşık 10 yıl öncesinden beri son 3 yıla kadar arşive devam ediyordum. Son 3 yıldır arşivlemeyi bıraktım ama açığı kapatıyorum. :)

• Beğen
Revenant 2015 göründüğü kadar bile iyi değil. Kariyeri çokta ölmüş DiCaprio 2 buçuk saat ölmek bilmiyor. Sonunda da öldüğünü göstermiyorlar... lan bari öldüğünü gösterseydiniz , boşuna mı seyrettik...

• Beğen
@hogutmen

2001 uzay macerası,sene 1974 ,stanley kubrik,yazar arthur c.clarke

filim boyunca siyah taş
bu siyah taş nedir ?
son kozmolojik çalışmalar şunu gösterdi,evrenin yüzde 70 'i karanlık enerji,yüzde 25 'i karanlık madde ,yüzde 5'i galaksiler,
yaşam çok az,karanlık enerji ve karanlık madde birleşmesinde devasa galaksiler oluşuyor,(bunu dişi -erkek olarak düşünebiliiz.)bu taş bence karanlık enerji ve karanlık maddeyi sembol etmekte,astronot kainatın sırrını çözemeden ölüyor ve embriyo şeklinde dünyaya ana rahmine tekrar düşüyor,
bu filim sinema tv 'de okuyanların bitirme tezi idi.
arşivimdedir,

kafka dava,beni en çok etkileyen filim, gerçekte ortada bir dava da yok. filimde olayın kahramanı , yaşam ya da dünya tarafından tutuklanmış bir kişilik, fakat bunun bilincinde olmaması.

hayvan çiftliği, ve 1984
g.orwell,
bana göre bu iki fiimde otoriteler anlatılmakta ,sen mi otoriteye baş kaldırdın canın cehenneme (özellikle 1984)hayvan çiftliğinde domuzların arasından en kıdemli (siyah olanı) idareyi bir darbe ile domuz kardeşçiğine yapıp, otoritesini köpekler ile kurması,(the wall 'da benzer bir durum var,)

maymunlar cehennemi -1

300.000 km hızla giden bir uzay aracında astronot daha az yaşlanır ama dünya 1 saniyede 300.000 km hızla dönmez,meşhur teoriye göre uyarlanmış bir filim.gerçekte böyle bir taşıt yapılamadı,öyle bir maddeden oluşacakki 300.000 km hızda un ufak olmasın bunu şu an bilmiyoruz.
charlton heston dünyaya döndüğünü bilmemektedir filmin en sonunda acı gerçeği görür hürriyet abidesini yarıya kadar batmış,gömülü bularak.

son vizyon filim

yıldızlar arası,kara deliğin içine düşen astronot gerçekte ne olur ?enerjiyemi dönüşür yani yanarmı?bilmiyoruz
ama filimde kurgu öne çıkıyor astronot tekrar güneş sistemine dönüyor,ama bir çocukken bıraktığı kızını ölüm anında 80 yaşında buluyor kendisi hiç yaşlanmadan dönüyor.

bir çok filim arşivimdedir

bunlar ,yeraltından notlar-dostoyevski
öteki,lidice direniş,kostümcü,yurttaş kane,sonun başlangıcı,12 kızgın adam,hombrie-john russel'ın gerçek hikayesi,otomatik portakal,harvey,akşam yemeğine geleni tahmin et,gecenin sıcağında ,truman show,ölü ozanlar derneği,guguk kuşu,kurtlarla dans beyaz fil,jfk,reagan 'ın vurulduğu an,when nietzsche wept,come beethoven,amadeus mozart,cesar chavez,selma,mandela,jimi,lincoln,w,apocalypto,batı cephesinde bir şey yok,kurban,stalingrad,1944,çöküş,sivastopol için savaş,kasabanın sırrı,büyük firar,full metal jacked,act of war,vatansız,arayış,enklava,kuduz,guantanamo,pi,iyi kötü ve çirkin

@aknorl

Hocam, ben filmlerde mantık pek aramam. Çünkü filmden alacağınız zevki azaltacağını düşünüyorum. Spoiler gibi olmasın ama gerçekten bu filmde adam neler neler yaşadı hiçbirşey olmadı.
Hayır bir insanın bademcikleri bile şişmez mi yav?

Sizce filmlerde mantık aranmalı mı? Bu kadar da olmaz deyip filmi kapatmalı mı? Yani fantastik, bilim kurgu falan hariç yani. Ne dersiniz?

Revenant ve benzeri filmler için çok iyi ya da çok kötü gibi eleştirilere katılmıyorum. Bu tip durumlarda izleyen kişinin filmden beklentisine bakmak gerek. Ben de fragmandan çok farklı bir film hayal etmiştim ancak karşılaştığım senaryo ve oyunculuklar beni oldukça tatmin etti. Örnek olarak siz "adam bir türlü ölemedi" derken benim tarafımda olay "adamın yaşadığı her zorluğu, soğuğu acıyı ben de izlerken hissettim" şeklinde oldu. Ben ağır temposuna rağmen filmi genel anlamda beğendim ve intikam duygusunu 2.30 saat boyunca hissettim. Filmin sonu da bana göre oldukça iyiydi. Filmde klasik olarak alıştığımız "filmin kahramanı" olgusu yerine sizin benim gibi bir insanın başına gelebilecek daha insani düzeyde olaylar aktarılmış. Film herkese ya da herkesin zevkine hitap etmiyor ancak tarzı beğenenler için denenmesi gereken filmlerden.

• Beğen
Geri