ali dostum teşekkürler ahmet dostumlada hasret giderdik senlede ,valla çok zorlu bu parkurda benim katagoriden sadece 13 kişi vardı ,zati favoriler belli idi, bunlar kazandı ,tahminlerim aynen doğru çıktı, benle yaşıt sadece bir kişi vardı ,diğer dostlar benden küçüktü,valla tekirdağ köy insanlarının sevecenliğini gördüm, yaşlı ninelerin ellerinde çörekler ile bizleri karşılamaları ,kirazlı çocuklarının ellerinde koşturarak bize yiyecek vermeye çalışması görülecekti,
köy deyip geçtiğimiz yerlerde esasında öylesine bir insanlığa şahit oldum ,bu istanbul şehrinin vahşileşmiş, saygısız insanlarına şamar gibi, bir tokat gibi sunmak lazım tekirdağ köy insanlarının sevecenliğini ve burada hep anlatılması lazım .artık 60 yaşa basacağım 27 temmuzda elimde lisans var ,bundan sonra 60 yaş üstü katagorilerde yer alacağım mecburen, erol bey inşallah bizleride görür ,aksi takdirde yarışlarda var olacağımı zannetmiyorum.bu etap beni gerçekten aşmıştır ,73 km değil burası onu 2 ile çarpacağız 146 km gitmiş kadar bir yorgunluk söz konusu olur burada ,
bir sürü eğim bitmedide bitmedi ,bura düz değil eğim eğim üstüne ,beni esas bitiren öldüren gazi köy sahilinde karşıdan beni döven en az 30 km hızla bana doğru esen sert rüzgar oldu ve ön tekerin yalpaladığını gördüm acaba dedim tekermi çıkacak baktım teker sağlamdı,tekrar sürdüm yolun sarsıntısı fena idi,ve tabi olan oldu, kendimi kötü hissettim hemen indim bisikletten, yere uzandım ayaklarımı yukarı diktim, sağolsunlar araçtan inen görevliler yanıma geldi ne oldu dediler ,yok dedim başım döndü biraz dedim ve yola devam ettim ,sahil yolunda çok tempo düştü tabi,orada vakit kayboldu ,26 'ıncı km 'yi 1 saat 20 dakikada aldım arkamda 9 km 'lik 1 'İnci sektör eğimini bıraktım asla durmadım, asla inmedim eğimlerde,2 'inci sektörde iyi idim ,gene durmadım eğimde, inmedim, hele hele inişte bayağı sıkı indim, soldan aldım sağa girdim bi ara bankete fazla yaklaştım ,ama asla paniklemedim.
çıkışta pelotunun ortalarında idim ,pelotun ilk eğimde koptu ,ikinci pelotunu yakalamak istedim ve yakaladımda ,bu arada granfondada beraber yarıştığım genç dostuma rasladım, baktım 3 'lü tren oluşturmuşlardı, bende arkadan vagon oldum, öyle bayağı gittik,bu önemliydi.
(link)
45 'inci km 'de durumum değişti tempo orada düştü,geriye kalan 28 km çok zor olacaktı bunu hissettim ,nitekim yunus ile 7 eğim aşarak yaptığımız idmanda (5 mart 2017 'de)üsküdar bıçkıdere tabela arası 41 km durmadan basmıştım 1 saat 55 dakikada almış idim ,o gün fırtına yoktu rüzgar poyrazdı ama etkisizdi,bu yarışta beni bitiren aynen fırtına oldu ,tabi tek kalmam ,45 'inci km 'de benim tempoda bir kişi bile yoktu,sonra 47 yaşında bir dost ile tanıştım sahil yolda bisikleti başında duruyordu çaresizdi,
ne oldu dedim zincir çıktı dedi hemen zincirini takdım ,baktım dizine kan oturmuştu ,ne oldu dedim kramp girdi dedi ,aman dedim sen sürme ,oradan ayrıldım mürefteden kirazlıya doğru eğimde elinde bisiklet çıkanlar vardı tabi genç dostlar,bende orada bıraktım seleden indim çünki sahilde zati vakit kaybetmiştim ,artık 3-4 sektörlerde eğimler ile cebelleşmeninde anlamı yoktu ,bu gün kaslar bomba gibi bu gün gene bisiklete bineceğim tabi nedeni dün asla limitlerimi zorlamadım.limitlere ayar çekmez isek aynen abondene oluruz, kendimi sakatlamadan tekirdağ şarköyden döndüm,
bi ara kirazlıya doğru epey elde çıktıktan sonra gene eğime daldım yavaş çıktım kirazlıya sele üstünde girdim kirazlı çıkışında arkadan jandarma yarış bitti deyince bende bıraktım bisikleti ve araca geçtim kirazlı-şarköy arasında bile hafif eğim çıkışları vardı ama kısa idi,
finalde okutmadım derecemi nedeni araca bindim zati diskalifiye olmuştum,bu yarışa 485 kişi kayıt yaptırdı 313 kişi geldi 55 kişi bitiremedi bizim katagoride 30 kişi vardı benle dahil 14 kişi katıldı ,
bu arada ali rıza fırıncı ikinci oldu onunla tanışmak benim için şerefti 4 kez milli formayı giymiş bir insan ile tanışmak ayrı bir zevkti dedikleri kulağıma küpe oldu, nede olsa o mektepliydi ben ise alaylı..