Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

@mehmetsunu

valla iş üstündeki adamda tabi

mehmetsunu

sen nediyorsun mehmet sunu ,ama ne rüzgardı 30 km ile suratımıza şakladı durdu ,canımıza okudu

Scudo
güzel yarış oldu. öncelikle katılan herkese teşekkürler. yarışın 55km sinde yokuşta zig-zag yaparken çift lastik patladı. (bira şişesi) o sırada 2 saat 34. dakkadaydım. lastiği yapmam yarım saatten uzun sürünce toplama aracı geldi. ben devam etmek istiyorum dedim , trafik açılacak almamız lazım diğince araca bindim. en kötü 3 saat 30 dakkada bitirirdim sanırım...

eğimler çok sertti ama 3 haftadır diette oludugum için verdiğim kiloların etkisini gördüm. izotonik çözeltiler çok önemliydi 2 tane almıştım 2.yi son eğime saklamıştım ama içemedim. 2 enerji jeli bitirdim bu arada.

yarıştan önce magnesium hapı aldım ve bacakalarıma kas gevşetici ve ağrı kesici merhem sürdüm. (kas ağrısı yaşamadım , izmirde yaşamıştım)

her yarış ayrı bir tecrübe oluyor benim için.

@mehmetsunu
Ne bisikletler ne bisikletler! Valla bende merak ettim.

Bu defa benim katılmadığım ama program verip çalışmalarını takip ettiğim bir arkadaşın yarışından bahsedeceğim. Bol yokuşlu parkurlar zaten ilgi alanımın dışında kalıyor ama, esas sorun bir ay kadar sağlık sorunuyla bisikletten uzak kalmam oldu.

Çalıştırdığım ekipten 8 kişi yarışa katıldı. Ama burada Hi-Ride formasıyla katılan Sefa Çoşkun'dan biraz bahsetmek istiyorum. Derece olarak bakarsak çalıştırdığım Velocity216'dan Murat Kör ve Tuna Taşkın daha iyi dereceler yaptılar ama performans gelişimini en iyi ölçebileceğim kişi Sefa oldu (Murat'ın uzun süre sakatlık sorunu yaşayıp daha sonra sahalara dönüp kendini toparladığını da unutmuyorum tabii). Çünkü Sefa haricindeki arkadaşların yeteneklerini, güçlerini zaten biliyordum. Bir bisikletçi için ideal yapıda olan Murat'ın veya babasından miras aldığı gücü kullanan Tuna'nın verdiğim programla mı yoksa geçmişten gelen tecrübeyle mi başarı yakaladığını bilmek zor. Ancak Sefa'da bunu bariz görebiliyorum. Çünkü bu ilk yarışı. Sefa'nın bisiklet geçmişi 3 yıla dayanıyor. İlk yıl performans bisikletçiliği değil, gezi bisikletçiliği söz konusu. Geçen yıl gerçekten performans bisikletçiliğine ilgi duymuş. Zaten geçmiş kayıtlarına baktığımda bunu rahatlıkla görebiliyorum (ayrıca TrainerRoad'dan antrenman programı takip etmiş). Aralık ayında görüştük ve yine TrainerRoad üzerinden bir program ile çalışma başlatıp takibini yapmaya başladım. Bu arada, önerilerim doğrultusunda power metre aldı. Programın gidişatında nokta atışı yapmaya başladık. Sefa'nın önemli özelliği programa harfiyen uyması, ne olursa olsun sabırlı şekilde çalışması. İşin detaylarına önem vermesi ve beni hep sorgulaması. Çalışma programının detayını ve gelişim grafiğini maalesef paylaşamayacağım ama, bu gidişatın kendisini bir yerde göstereceğini bekliyordum. Ancak bu yarışta değil. Çünkü bu yarış diğer Gran Fondo'lara göre çok zorluydu. Yokuş çıkmak kadar iyi şekilde inmeyi, kısaca bisiklet hakimiyetini de gerektiriyordu (genel çalışma tekniği olarak, TrainerRoad haricinde programının içine kuvvet çalışmaları ve bisiklet hakimiyeti çalışmaları da eklemiştik).

Derecesi 2:54:20 (25,13 km/s) Genel klasman 23., 19-29 yaş grubu 11.

Parkurun büyük kısmının peloton içinde geçtiği yarışlarda çalışma programının faydasını anlamak zordur. Çünkü bireysel güçten çok, grup içi çalışmalar önem kazanır. Uçmakdere gibi herkesin kendi bacağından asıldığı etaplarda programların faydası biraz daha iyi anlaşılıyor sanırım.

20170423_170534.jpg
Rüzgar der iken kastettiğim bu idi, bu rüzgar tam karşıdan vurduğu için yarışçıları bayağı zorladı.

20170423_190901_HDR.jpg

Kudret hocam ile fotoğraf çektirmeyi unutmadık tabiki :)

Çok acı çektik ama sonunda çok mutlu olarak ayrıldık :)

@televole2
Bende diyordum bu sıcak kanlı halkımız nerde ortalıkta kimse yok!

• Beğen
Tepkiler: mywashere
@Wasabie

Kudret abide yakından bayağı yakışıklı bir herifmiş. Bundan sonra onun adı bandanalı dayı.

@mehmetsunu merhaba, sevinmelisiniz bence. Lisans, zaten katılım şartlarından biriydi :)
Kulüp üyesi olmakta da bir sakınca yok, birlikten kuvvet doğar.

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
Mekanik sorunlardan yarış dışı kaldım ama rota çok güzel görünüyordu , yollar bozuktu bitiren arkadaşlarımın dediği kadarıyla bazı yerlerde gerçekten bisikletine acımışlar , amatör seviyede bir yarışta değildi ayrıca 11-25 rublelerle bu yarışı tamamlayanlar var helal olsun

@ewrim

Hayır hayır hayır tam olarak anlatamadım. Ben kadın/bayan/hanımefendi (herkes meşrebine göre seçsin) katılımcıların her yaş grubundan olmamasına hayıflanmıştım. Ama sonra düşündümki sanırım kadın katılımcılarda yaş grubu yok, dolayısıyla 19+ olanlar belki orta yaş grubundanda olabilirler. Takıntım neden kadınlar spora aktif olarak katılmıyor, katılıyorsada neden orta yaş ta kadın sporcu yok. Orta yaşa gelmiş kadınların acaba spora ihtiyacımı kalmıyor.

@ahmetyavuz

Şuradaki karizması ile beni benden aldı. bandanalı dayının her halinden karizma fışkırıyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@mehmetsunu Ben de yanlış anlamışım sizi, kusura bakmayın. Muhtemelen bu zor ve teknik gerektiren parkura, hali hazırda zaten az olan kadın bisikletçiler için tek bir kategori yapılmıştır diye düşünüyorum. Yani farklı yaş kategorilerin olacağı kalabalıkta bir katılım zaten yoktu. Olsa, sanırım ona göre bir uyarlama yaparlardı.

20170423_190901_hdr-jpg.114365

ali dostum teşekkürler ahmet dostumlada hasret giderdik senlede ,valla çok zorlu bu parkurda benim katagoriden sadece 13 kişi vardı ,zati favoriler belli idi, bunlar kazandı ,tahminlerim aynen doğru çıktı, benle yaşıt sadece bir kişi vardı ,diğer dostlar benden küçüktü,valla tekirdağ köy insanlarının sevecenliğini gördüm, yaşlı ninelerin ellerinde çörekler ile bizleri karşılamaları ,kirazlı çocuklarının ellerinde koşturarak bize yiyecek vermeye çalışması görülecekti,
köy deyip geçtiğimiz yerlerde esasında öylesine bir insanlığa şahit oldum ,bu istanbul şehrinin vahşileşmiş, saygısız insanlarına şamar gibi, bir tokat gibi sunmak lazım tekirdağ köy insanlarının sevecenliğini ve burada hep anlatılması lazım .artık 60 yaşa basacağım 27 temmuzda elimde lisans var ,bundan sonra 60 yaş üstü katagorilerde yer alacağım mecburen, erol bey inşallah bizleride görür ,aksi takdirde yarışlarda var olacağımı zannetmiyorum.bu etap beni gerçekten aşmıştır ,73 km değil burası onu 2 ile çarpacağız 146 km gitmiş kadar bir yorgunluk söz konusu olur burada ,
bir sürü eğim bitmedide bitmedi ,bura düz değil eğim eğim üstüne ,beni esas bitiren öldüren gazi köy sahilinde karşıdan beni döven en az 30 km hızla bana doğru esen sert rüzgar oldu ve ön tekerin yalpaladığını gördüm acaba dedim tekermi çıkacak baktım teker sağlamdı,tekrar sürdüm yolun sarsıntısı fena idi,ve tabi olan oldu, kendimi kötü hissettim hemen indim bisikletten, yere uzandım ayaklarımı yukarı diktim, sağolsunlar araçtan inen görevliler yanıma geldi ne oldu dediler ,yok dedim başım döndü biraz dedim ve yola devam ettim ,sahil yolunda çok tempo düştü tabi,orada vakit kayboldu ,26 'ıncı km 'yi 1 saat 20 dakikada aldım arkamda 9 km 'lik 1 'İnci sektör eğimini bıraktım asla durmadım, asla inmedim eğimlerde,2 'inci sektörde iyi idim ,gene durmadım eğimde, inmedim, hele hele inişte bayağı sıkı indim, soldan aldım sağa girdim bi ara bankete fazla yaklaştım ,ama asla paniklemedim.
çıkışta pelotunun ortalarında idim ,pelotun ilk eğimde koptu ,ikinci pelotunu yakalamak istedim ve yakaladımda ,bu arada granfondada beraber yarıştığım genç dostuma rasladım, baktım 3 'lü tren oluşturmuşlardı, bende arkadan vagon oldum, öyle bayağı gittik,bu önemliydi.

(link)

45 'inci km 'de durumum değişti tempo orada düştü,geriye kalan 28 km çok zor olacaktı bunu hissettim ,nitekim yunus ile 7 eğim aşarak yaptığımız idmanda (5 mart 2017 'de)üsküdar bıçkıdere tabela arası 41 km durmadan basmıştım 1 saat 55 dakikada almış idim ,o gün fırtına yoktu rüzgar poyrazdı ama etkisizdi,bu yarışta beni bitiren aynen fırtına oldu ,tabi tek kalmam ,45 'inci km 'de benim tempoda bir kişi bile yoktu,sonra 47 yaşında bir dost ile tanıştım sahil yolda bisikleti başında duruyordu çaresizdi,
ne oldu dedim zincir çıktı dedi hemen zincirini takdım ,baktım dizine kan oturmuştu ,ne oldu dedim kramp girdi dedi ,aman dedim sen sürme ,oradan ayrıldım mürefteden kirazlıya doğru eğimde elinde bisiklet çıkanlar vardı tabi genç dostlar,bende orada bıraktım seleden indim çünki sahilde zati vakit kaybetmiştim ,artık 3-4 sektörlerde eğimler ile cebelleşmeninde anlamı yoktu ,bu gün kaslar bomba gibi bu gün gene bisiklete bineceğim tabi nedeni dün asla limitlerimi zorlamadım.limitlere ayar çekmez isek aynen abondene oluruz, kendimi sakatlamadan tekirdağ şarköyden döndüm,

bi ara kirazlıya doğru epey elde çıktıktan sonra gene eğime daldım yavaş çıktım kirazlıya sele üstünde girdim kirazlı çıkışında arkadan jandarma yarış bitti deyince bende bıraktım bisikleti ve araca geçtim kirazlı-şarköy arasında bile hafif eğim çıkışları vardı ama kısa idi,
finalde okutmadım derecemi nedeni araca bindim zati diskalifiye olmuştum,bu yarışa 485 kişi kayıt yaptırdı 313 kişi geldi 55 kişi bitiremedi bizim katagoride 30 kişi vardı benle dahil 14 kişi katıldı ,
bu arada ali rıza fırıncı ikinci oldu onunla tanışmak benim için şerefti 4 kez milli formayı giymiş bir insan ile tanışmak ayrı bir zevkti dedikleri kulağıma küpe oldu, nede olsa o mektepliydi ben ise alaylı..

@mehmetsunu dedikodu olmasın ama senide çekiştirdik biraz.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Kudret abi seninle tanışmak da iyi oldu valla , biz fotoğraf çektirmedik gerçi :) @Kudret Kurtcebe

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@srdrmrs

eyvallah serdar dostum,valla iyi anı oldu hepimize,adrenalin yaşamak acaip zevkliydi tabi ,bu adrenalin acaip riskliydi,özellikle inişlerde acaip zevk aldım desem doğru olur ,çok riskli yerler vardı ama o riskli yerlere bile yatarak girmek çok zevkliydi ,özellikle sağa doğru resmen vücudumu yatırdım, tabi eğilerek bunu gene yaşamak isterimde ,tabi bu etap nasıl 45 km 'ye çekilir artık onu mutlu dostum düşünürse valla katılırım bak ,ama 60 yaş üstü olsun yahu..

@ahmetyavuz

ya -ya -ya -şa -şa-şa
mehmet sunu sen çok yaşa..

@Kudret Kurtcebe kartepe bisiklet takımınada burada selamlarımı sunarım çok iyi arkadaşlar bulmuşsun abi

Geri