Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

@Kudret Kurtcebe abi, Ali Rıza Fırıncı'nın verdiği tüyolar neler? Bizimle de paylaşsan, faydalansak olmaz mı? Bir de 50-34'lük aynakol ile olmuyor dedin, daha büyük aynakola mı geçmeli?

Scudo
Bu fotoğrafa iyi bakın arkadaşlar, 2009 yılında bisiklete ilk başladığımda toplasan 5-6 kişi idik bu şehirde bisiklet süren. Bugünleri de görmek bizlere nasip oldu, inşallah ileride çok çok daha iyileri olacak18057769_10154565081253106_3385769993059478111_n.jpg

Kazaya karışan arkadaşlara geçmiş olsun,Allah şifa versin.Süratli yarışlar keşke bu kadar bozuk yollarda yapılmasa.Sanırım belediyeler izin vermiyor ana yollara.Umarım ilerleyen yarışlarda daha düzgün yollarda koşarız.

@Özcan.

ilk 5 km 'de 30 km hızla sürmek ,düz yolda daha sonra arttırmaca 32 km hızla ,5 km 'lik eğimi hızla almak yavaş yavaş arttırmak ,ayna kollar 52-36 arka 11-28 olur 11-25 olur 11-23 olur ,ruble önemli ,11-23,11-25,11-28 tenbellik asla yaratmayan rubleler tabi en ultra ayna kol 53-39 'dur

@Serkan Mıstınoğlu

Yalnız bu propel kadrosuna benzemiyor. Tcr advanced kadrosu bu.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
arkadaşlar hepinizi tebrik ederim,yarışın olduğu gün türkiyenin bir çok şehrinde rüzgar var idi,bizde rüzgardan dolayı antrenmana çıkamadık hattda haberler hava durmu bakarsanız bir çok şehirde rüzgarın olduğunu,23 nisan için görebilrisniz,

Arkadaşlar uçmakdereden inerken 20. kilometrelerde virajı alamayıp bariyerlere giren abi burda mı ? Ben ve yanımdaki arkadaş durduk bizim arkamızdaki 2 kişi daha durup yardıma koştu , abi iyiyim diyince biz devam ettik arkamızdakiler kaldı.Umarım ciddi bir şeyi yoktur.

@cenkildas

@televole2

Arkadaş Çorlu Ekibinden idi Şükür Ciddi Bişey Yok

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
@Ertan M.
Ertan kardeşim dün iyi bir yarış çıkartmışsın tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@mehmetsunu

dostum mehmet sunu valla etabı özledim desem yalan olmaz ,nedenmi ilk 26 km 'de gelen 1 'inci sektör eğimi özledim,9 km 200 metre sert eğimler,2 'inci sektörüde özledim orada iyi idi.ama dediğim gibi kirazlı eğimin başında etap bitecek ona varım ,bir bakıma katılmam iyi oldu etabı gördüm hoşuma gitti son 3-4 sektörler devreden çıkar ise kısa mesafede burada var olurum ,tabi yaza olur ise valla giderim ,lisansta var ,ama erol beye istekte bulunmak lazım ,60 artı olacak
artık iddam 60 artıda ,bu arada koca marmarada demekki 14 adet deli varmış 50 artıda burada yarışmak harbiden acaip zor ,jandarmalar bütün yolları tutmuş idi,en çok zevk aldığım yer yılan gibi inişler oldu neydi arkadaş akşam rüyama girdi gene :komik::komik::komik:
9 km 200 metrelik sert çıkışta aynen zig zag yaparak çıktım ve çoğu arkadaşta aynısını yaptı,daha az yorulduğumu gördüm orada sert rüzgar asla yemedik,

@ahmetyavuz teşekkür ederim bende yarış ile ilgili tecrübelerimi anlatayım , ilk yarışım olduğu için öncelikli hedefim bitirmekti.İlk yokuşa kadar peleton uzun bir çizgide gidiyordu ve herkes ön taraflara yetişmeye çalışıyordu önde duranlar ve antrenmanlı olanlar ilk yokuşta arayı ve farkı açmaya başladılar.Ben daha ilk yokuşa geldiğimde yukarıda ilk yokuşu bitirenleri gördüm ondan sonra anladım yetişemeyeceğimi baya yorulmuştum ön tarafa yetişmek için ama olmadı.Yarışın büyük kısmını bir çok kişi gibi tek başına sürdüm sadece uçmakdere kirazlı arasında ki düzlükte arkadan gelen grubu bekledim daha fazla rüzgar yememek için yokuşta geçtiğim adamlar düz yolda yakaladı beni ,burada düz yolda yeteri kadar antrenman yapmadığım için olabilir.Son bölüm kirazlı tırmanışına grupla geldim ve yine herkes kendi başına kaldı dananın kuyruğu burada koptu diyebilirim yokuş çık çık bitmedi hem zeminde çok kötüydü sonra çok kötü bir iniş stabilize yol titreşimden kollarım koptu yarış sonunda kime sorduysam herkesin kolları kopmuştu son bölümün zemini çok kötüydü.Ben yarışa 34 - 32 oranıyla geldim çünkü karşılaşacağım manzara karşı önlemimi almıştım.Sert oranda ruble kullananlar 25-23 gibi çoğu yokuşlarda döküldü tabi benim gördüklerim bunlar arkamda yada önümde ne oldu bilmiyorum.Yarış sonunda verdikleri ekmeği tam 1 saatte yiyebildim onda bile yiyecek mecalim kalmadı:) içine ne koydularsa artık.Bu yarışı etkileyen tek şey sadece yokuşlar değil, karşıdan esen çok sert rüzgar ve son bölümdeki çok kötü zemin hepsi birleşince tam bir Paris Roubaix havası verdi.

@Wasabie
Bu daha başlangıç, ben bile bisiklete başladıktan sonra :):):)

@Kudret Kurtcebe

Kudret kurtcebe şu görsele göre en sert sektör no 3 olan. 3 km de 325 metre irtifa kazancı. Hiç şüphesiz bunda daha kötülerinide gördüm. Ama bisikletten inmelik bir diklik varmı desen bence yok. Gerçi sektör içindeki kısa ölümcül eğimler can acıtıyor oradada zigzag taktiği.

@mehmetsunu

yanlız toplam eğimler fazla idi ,yani 4 sektör dışındada eğimler söz konusu idi,tekirdağdan çıkıştada vardı ,ve hatta kirazlıdan şarköye kısa eğimler vardı,burda en büyük bela 30 km hızla suratıma kamçı gibi vuran rüzgar oldu , ön tekerin arasına giren huysuz rüzgar oldu ,resmen fırtına idi,bu fırtına başımı döndürdü , ve beni rahatsız etti ve hemen durdum baş dönmesi geçirdim ,buna rüzgar çarpması deniyor galba, resmen sersemledim,burada yapılacak en güzel takdik, lotto takdiği olabilirdi, yani rüzgar güneyden vuruyordu, ona göre çapraz diziliş ,bu dizilişte aynı performansa sahip sürücülerin olması büyük bir karşı kuvvet olacak idi,bu amansız düşmana karşı orada savunma yapacak beş adam işi bitirecekti, bu tamamı ile ekip çalışması ,zati bunun için çalışma yerlerinin olması lazımda nerde kardeş yok öyle bir durum.

QPS81v7f2QkX7GUzERfcMfZCRAvxUAcQQNbLZRfCzE8y8psoNiC9H-ZWkzvK072g5h6NFtddzi7bKR-tINBrqXvtKmqjPbjdMKRp3GnBtZIJ6rKyMujovcJiXFYx-cU-rxahAw=w485-h319-no

burada rüzgar sağdan geliyor diziliş aynen bu ,bunun tersi ise tekirdağ- şarköy etabın sahilinde olacaktı..bu acaip bir savunma

Yarışa katılan tüm arkadaşları tebrik ederim. Güzel bir yarış olmuş. 2 kişi dışında kazazede yok anladığım kadarıyla. Tabii bayırlar öldürmüş milleti. Ruble, aynakol oranlarına da dikkat etmek lazım. Bi de rüzgar kuvvetliymiş. Hiç değilse yağış olmamış. Yağış olsa kaza sayısında fazla artış olurdu. Bizim burda, Ankara'da sabah 8'den öğlen 2'ye kadar kar yağdı. Ama ne kar. Kışın böyle yağmıştı. Feci bir rüzgar ve karın şiddetinden 1km uzaklık zor gözüküyor. Ben dedim "Tekirdağ şimdi sel görüyordur.". İyi ki yağmamış, felaket olurdu.

Katılma cesareti gösteren herkesi tebrik ederim.

Geri