Scudo Sports

Dolar ne zaman 2 TL'ye çıkar?

Scudo
@Asilzade

İsminiz nedir bilmiyorum siyaset konuşmak yasak burada dinde konuşmak yasak aksi takdirde topik kapanabilir
Kendi namıma ben hiç bir hükümete oy vermedim benim siyasi görüşüm tam milliyetçi bağımsız Türkiye'den yanadır bu hükümet 13 senedir kendi yağı ile kavrulmamıştır muhalefet hikayedir ,ülkeyi kurtaracak ise yeni bir siyasi milliyetçi yeni bir partidir ne AKP ne CHP ne MHP ne de hdp,

yeniden kurtarılacak ekonomik bir kalkınmayı gerçekten ortaya koyacak ve ülkeyi fabrikalar ile donatacak ülkenin varolan değerlerini satmayacak bir partinin yeniden var olması Türkiye bu savaşa dayanamayacak asker ölüyor Daeş Türk askerini kaçırıyor düşmanlar Çoğaldı ,ayrıca Rusya göz dağı verdi Suriye uçakları 3 adet özel kuvvetler elemanını öldürdü Suriye'ye savas açamazsınız aksi takdirde Rusya ile kapışırsınız .suriye politikasında asker sadece tampon oluşturacak idi daha aşağıya Güneye Adamı indirmezler ,Türk topraklarının güvenliği için Irak sınırından Suriye sınırına kadar tampon bölge oluşturulması Türkiye'nin lehinedir,son olarak milliyetçiliğin sağı solu olmaz milliyetçi sapına kadar milliyetçidir

@Asilzade
Bak hemşerim senin o üretiyoruz dediğin şeyleri adamlar 100 yıl önce üretmiş
gidon boğazı bile üretemiyorsunuz
kondansatör direnç üretemiyorsunuz ki sd kartımız, telefonumuz olsun

ekonomik olarak sıfırız
üretiyoruz dediğimiz şeyler de organize sanayilere bakarsan
kendi tükettiğimiz, makarna tuvalet kağıdı boru vs
yabancılardan çinden makine almış üretiyoruz.

senin o üretiyoruz dediğin şeyleri
bangladeşten tut, nepale, vietnama kamboçyaya heryerde zaten var onlardan

aç ülke aç
bolivyayla savaşa girsen, hadi yendin diyelim
ikinci bi savaşta duman olursun

suriye çok dayandı
bunlar 2024 büyük israilin hazırlıkları herşey hızlıca gelişiyor

şemsiye açılınca anlarsınız ülkeyi

bak burası amerikada herhangi bir cadde
kıyas yaparken önce dışarı bak

https://i.hizliresim.com/nj78zM.jpg

Bu ülkenin bu krizden çıkmasının ve ileriki dönemde de krize girmemesinin tek yolu var. O da artık "dünyadan bize ne, biz kendimize yeteriz" kafasından sıyrılmak, ve yatırımcıların, idealist ve girişimci insanların "kazanacak, ve hatta kaybedecek çok şeyinin" olacağı bir ülke haline gelmeye çalışmak. Yani "yapısal reformlar" yapmak. Her alanda. İktisadi, sosyal, eğitim, sağlık, her ama her alanda. Daha önce bir arkadaş yazdı bi yerde, Türkiye lojistik açıdan o kadar mükemmel bir yerdeki dünyada, bu avantajı ne derece kullanıyor acaba? Bu söylediklerimi başaracak, aklı başında, işini bilen, uzman bir yönetim kadrosuna ihtiyacı var bu ülkenin. Bugüne kadar bu ülkeyi yönetenler hep "sizci/bizci" oldu, o antik sürü psikolojisinden faydalanarak güç sahibi oldular, sadece son 15 yıldan bahsetmiyorum, çok daha eskilere gidebilirsiniz, hatta Osmanlı da dahil bu söylediğime, hem ülke içinde, hem başka ülkelere karşı çözüm odaklı yaklaşımlar yerine, güçlerinin yettiğini ezmeyi (ülkedeki azınlıklar mesela), yetmediği ile de (başka ülkeler) küsmeyi yeğledi bu ülke. Aklı başında dünya ülkeleri birbirlerini kollamaya başladılar, özellikle İkinci Dünya Savaşı onlara çok şey öğretti, birlikler kurdular, ama biz hala "bunlar bizi batırmaya çalışıyor" diyoruz. Yahu hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz, diğer ülkeler uzaydan gelmiyor, ama Türk insanının anlayışı, bütün dünyadan soyutlanmış bir "Türk mahallesi" anlayışı hala. Bu köhne ve paslanmış bir anlayış. Herkesle kavgalı, herkesle küsüz. Kendi mahallemiz ile bile kavgalıyız. Mahallede oturan insanların yarısı diğer yarısından nefret ediyor, hatta ilk fırsatta birbirini boğmaya kalkıyor ((link)). Bu ülkenin geldiği durum budur. İnsanları bu kadar birbirine düşman olursa, bu kadar sizcilik bizcilik yapılırsa, komşu olan olmayan bütün ülkelere küserseniz, belki kendi ülkenizdeki o sevmediğiniz azınlğı ezebilirsiniz, onlara gücünüz yeter, ama gücünüzün yetmediği o başka mahalleler sizin mahallenizdeki bakkaldan hiç bir şey satın almazsa, sizin mahallede sürekli kavga çıktığı için gelip sizin mahallenizde bakkal açmazsa, o elinizdeki tek bakkal da iflas eder, dükkanı kapatır başka mahalleye taşınır. Siz de öyle bakarsınız arkasından. Sonra makarna, pirinç lazım olunca da gidip başka mahalleden almanız gerekir, çok daha pahalıya. O mahallelerin insafına kalırsınız. Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler. Bu ülkenin yakın tarihinde çoook büyük sözler söylendi, çok da büyük lokmalar yutuldu. Biz hep oturup izledik. Bedelini de hep biz, sıradan insanlar olarak ödedik. Dedelerimiz, ninelerimiz, anne/babalarımız cehaletlerinin, bilgisizliklerinin, yaptıkları yanlış tercihlerin bedellerini ödediler. Hatta bugün bizler potansiyelimizi tam olarak kullanamıyorsak eğer, sebebi işte bu atalarımızın ödediği bedeller yüzündendir. İçimizde kalan uhdeler, daha iyisini başarabilirdim aslındalar hep bu yüzden. Doğru insanları doğru işlerin başına geçirmeyi asla öğrenemedik, öğrenemeyeceğiz de galiba. Tıpkı bizden öncekiler gibi, biz de hatalarımızın cezasını elbet ödeyeceğiz. Bundan kaçış yok. Ama ben istiyorum ki bu bedelleri bedavaya ödemeyelim. Bunlardan ders çıkaralım. Bir şeyler öğrenelim, bi daha da aynı hataları yapmayalım. Bizim çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşasın. Ama malesef içimden bir ses de değişen hiç bir şey olmayacağını söylüyor. Hem biz, hem onlar bu günahların, yanlışların hesabını vereceğiz. Hiç bir şey bedava değil.

Vay arkadaş yazdım yazdım sildim. Sabır Ozan. Ya sabır ...

:acpsnr::acpsnr:

@halil halil herseyin birden bire olmasini bekliyorsun. amerikayla hangi teror orgutu ugrasiyor? hangi ulke askerinin numlusu amerikaya cevrilebilir? En yasanilasi yer amerika gibi yerlerken nasil amerikayla turkiyeyi ayni kefeye koyabiliyorsun? Brezilyanin gece kondulari bile en azindan gorsellik sunabilirken boyle ulkelerle turkiyeyi nasil ayni kefeye koyabilirsin? Konu siyasi degil ben burda siyaset yapmiyorum benim siyasi gorusum yok tum partiler umrumda degil duzgun yoneten kimse yok bu ulkede silinmesin yorumlarim o yuzden.
25 yasindayim hatirladigim kadariyla 90li yillardada ulke cokuyordu ilktidarda baska parti vardi ve ortalik copten gecilmiyordu o zamanlarda boyle mi dusunuyordun? Ve devrim adinda arabamiz vardi bir zamanlar 3 4 tane uretildi ve halada calisan bir araba ne oldu? Kim urettirmedi kim karsi cikti? Hangi markanin ilk arabasi ful teknolojik? Sunada olsa bi volkswagen bi renault bi peugeot gibi olamazmiydi? Konuyu bisiklete getirmissin bisiklet dedigin 3 4 tane boru degilmi birak isi gucu uret o zaman bir aktarici asiri zor olmamali uzay mekigi degil sonucta yap guzel abicim yapmami diyolar kim engel oluyo? Turkiye pahaliysa amerikada yap. Ben dert yaniyim ama baskasi yapsinla olmaz zaten bu isler bu forum komple dert yansa kimene?

Benim 90li yillarda gordugum turkiye ile suanki turkiye arasinda daglar kadar fark var. Size gore ise ulke cokmus bitmis harap olmus herseye sikayet dun ile bugun arasindaki farklar gorunmuyor.

@Asilzade
Kardeşim 1990 yılındaki street Fighterla şu anki de bir değil
90 daki bangladeşle şimdikide bir değil
Şu anda bangladeşte çocuklar adidas giyiyor

1985 te bilgisayar 7000dolar yani 1 kilo altındı
Dolarında enflasyonu var

Hala 90 lar kotuydu diyorsunuz
90larda amele gibi çalışmıyorduk en azından arkadaşım

Sen şu an aranaya biniyorsan Sebebi araba ucuz

Keramet başka yerde

Artık bisikletlerime daha farklı bakıyorum... brooks sele ha bi daha zor alırız. 850 euroya 1900 liraya aldığım bisiklet 3000 lira şu an. Artık bunu satayım yenisini alayım diye hiçbir düşünce gecmiyor aklımdan.

KK taksit olayini da bitirdim. Mart 2017 de taksiti bitiyor tamamen. Gereksiz hicbir sey almayarak yeni yıla tamamen borcsuz gireceğim 2017 ye. çünkü kapıda kış var. belki işsiz kalacagim. beğenmediğim eleştirdiğim işimi kaybetme riskim var

@Trekkie

Acaba divide et impera politikasini kimler uyguluyor üzerimizde?

Böl ve yut :) sevr sever dostlarımız! sanırım

Bakın kredi çekip dolar almak mantıklı

(link)

@Asilzade eskiden iphone 7 yoktu deseydiniz yorumunuz gene aynı kapıya çıkardı.

Kredi cekerek spekülasyona girismek, rus ruleti gibidir. :krktm:

• Beğen
Tepkiler: sivribey
Faizi düşük ki :) böyle giderse artmayacak yandaş miteahhitler konutları eritene kadar. 31 aralık için 3.70 olur diyorlar dolar için. kar zarar hesabı yapmalı elbet

Bitcoin icin de 2000 $ olur diyorlar ama ben cesaret edemiyorum :)

Bu arada Euro Dollar karsisinda iyice dibe vurdu, acaba daha ne kadar düser?

Başgan dedi bugün faiz düşük kalacak dedi. bence çek krediyi al doları.

Forumda bi algı operasyonudur gidiyor.. dolar almaya teşvikler..krediyle dolar alma fikirleri...ülke battı bitti kül oldu bunlara göre...siyasi görüsü bir tarafa bırakın..bu ülkede zamanında araba fabrikasıda kuruldu(ne gerek var biz sana hazır yapılmışını veririz) uçak fabrikasıda kuruldu..atatürk(10 sene daha dursaydı çok farklı olurdu diye düşünüyorum) ~menderes~özal~ve şimdiki hükümet.ülkeyi kim 1 adım ileri götürmeye çalıştıysa alaşşağı edildi..iç savaş denemeleri.. kumpas..darbe..not düşürme her yol deneniyor...hiçbiri tutmayinca ekonomik operasyon başladı..ülkemiz her zaman bir üst akıl tarafından dizayn edilmistir..hiçbir zaman tam bağımsız olmamıştır..isteniyorki hemen avrupayla amerikayla aynı seviyeye gelelim...kurulan sistem dahilinde 70~80lerde sağ sol çatısması..millet sağcı solcu diye birbirini dograrken adamlar her türlü sanayisini geliştirdiler..90larda vayefendim irtica geliyor..geçmis yıllarda önce guneydoguda halkı askere düşman edecek icraatlar yapıldı...sonra ortaya pkk diye bir örgüt cıkarıldı dış güclerce palazlandırıldı al sana teror sorunu..aksın paralar savunma harcamalarına..her sıkılan kurşunun her kalkan f16 nın bi maliyeti var devlete ..koalisyonlardan ne fayda geldi bu memlekete..bu ülkede sözde demokrat insanlar yüzünden başı kapalı diye nice genç insan okullarını bırakmak zorunda kaldı..meslek liseliler katsayı uygulamasıyla magdur oldu....zamanında projelerle taşşak geçenler şimdi yapılan projeleri baltalayıp durdurmaya çalışıyor..aynı projeyi avrupada görse adamlar yapiyor ya diyenler kendi ülkesinde görünce burun kıvırıyorlar..Yeni bir dünya düzeni kuruluyor..100 yıllık planlar sahnelenmeye başladı..ülkemiz 2 yıldır fiili olarak savaşta..Vel hasıl kelam anlatacak çok şey var..diyeceğim ülkemizin kıymetini bilelim..bakın 24 milyonluk suriye dagildı hiç bir yere sığmadılar..biz 75 milyonuz kimse bizi kabul etmez hiç bir yere gidemeyiz.. .. gerekirse burda ölürüz ama bu ülkeyi kimseye teslim etmeyiz..alevi sunni kürt....sagcı solcu her görüsten insana..her fikire saygım var...ama ortak gayemiz ülkemiz olsun arkadaşlar..

Dediklerin % 100 dogru. Televizyonlar insanlari hipnotize ediyor, kapitalist düzene gönüllü köle yetistirmek icin telkinler veriyor, senin gibi düsünen insanlara komplo teorisyeni diyorlar.

Geri