Scudo Sports

Dealextreme

Scudo
benzer ürünleri bulabiliyorsanız buyincoins.com tavsiye ederim. daha hızlı kargo, daha uygun fiyatlar ve üst düzey müşteri memnuniyeti

dx i tavsiye ederim. ben birçok alış veriş yaptım. kargolar bazen 3 haftada geliyor, bazen 1.5 ayda geliyor. yani sonuçta geliyor. :)

Tutar sınırı hakkında da şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. bir keresinde 80 dolar üzerinde alış veriş yapmıştım. adamlar ürünleri parça parça göndermişlerdi.

Dip not: 10tl lik km saatinden kız arkadaşımın bisikletine aldım. 1.5 senedir kullanıyoruz. halen çalışıyor. :)

Türkiye'ye ücretsiz kargo diyor.
Peki hangi firmayla, nasıl geliyor?
Alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir-iki sipariş vermeyi düşünüyorum ve Batman'dayım.
Kargo gümrükten Türkiye'ye girdikten sonra süreç nasıl işliyor, hangi yerli kargo firması gönderiyi teslim ediyor?

Devlet yolu ile kargolanıyor..
Yani Türkiye'ye girdikten sonra PTT bakıyor kargo işlerine..

@Edip Dinçer
Hızlı cevap için öncelikle teşekkürler. :)
PTT devraldıktan sonra da herhangi bir ücret ödemiyoruz değil mi?

Sipariş toplamda 75€ geçmediyse sadece ürünü alırken ödenen ücret ödeniyor, başka hiç bir masraf yok. Bu arada rekora geçer mi bilmem ama son alışverişte 2 ay 1 hafta falan bekledim ürünün gelmesi için. Ama sonuç? Elime ulaştı. :)

Satın alırken 1$ gibi (tam meblağı hatırlamıyorum, 0.1$ da olabilir, 1'li bir şeydi, onu hatırlıyorum sadece) ek bir masrafla takip numarası almanız sizin için iyi olur.
Böylece kargonun kaybolma gibi bir durumu olmaz..
Serden Bey'in de dediği gibi 75€'yu geçmezseniz herhangi bir masraf ödemezsiniz.
Evde, veya nereye sipariş ediyorsanız orda, olursanız size (veya oradaki bir kişiye), kimse yoksa kapının önüne bırakırlar =).

@nihat yildir

Bende 4 dolara almıştım kaybetmeseydim iyiydi :) Çok fonksyonu yok ama saat,hız ,mesafe de sıkıntısız doğru bilgilerle çalışıyordu

Bir hafta kadar önce birkaç parça ürün aldım bu siteden.
Dün kargoya verildiğine dair mail geldi. (Bir hafta sürdü)
Bir hafta da gelmesi sürse, toplamda 15 günde elime geçer diye düşünüyorum.

Ödeme işlemlerinde de herhangi bir sorun yaşamadım. Kredi kartı ile direk ödeme yapabiliyorsunuz.
(Sadece yurtdışı para birimlerine açık olması gerekiyor.)
Bana göre tek problem ödeme işlemlerinin TL ye çevrilememesi...
Kredi kartı borcunu öderken meblağı dolar olarak ödemeniz gerekiyor. Tek hoşuma gitmeyen durum bu oldu.

Kargo henüz elime geçmedi. Aksi bir durum olur mu bilmiyorum. :rolleyes:
Olursa paylaşırım...
:in:

Kargoya verilme tarihine de çok güvenmeyin. Firma china post'a paketi teslim ettiği tarihi "kargoya verildi" olarak yazıyor ancak paket genelde o tarihte yola çıkmış olmuyor. Örneğin Aralık başında aldığım nevale için takip açıklaması şu şekilde:

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
07/12/12 12:52 2012-12-07 12:52:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
08/12/12 15:31 2012-12-08 15:31:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) CHINA (Yurt Disi)
07/01/13 13:04 2013-01-07 13:04:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) CHINA (Yurt Disi)

Firmanın sevk edildi dediği tarihten 1 ay sonra gerçek sevk tarihi kayda geçiyor. Posttaki noel yoğunluğundan olsa gerek 2 ayrı firmadan yaptığım alışverişte elime ulaşmadı henüz. Hiç bu kadar gecikmemişti bir paketim ancak nihayetinde ulaşır er ya da geç...

DX'den yanlış hatırlamıyorsam ayın başında verdiğim siparişi sorguladığımda Türkiye'ye 14 Ocak'ta girdiği ve açıldığı yazıyor.
Fakat o günden itibaren başka bir bilgi girilmemiş. Elime de geçmedi şu ana kadar...

Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilen var mı?
Hangi birimden, kiminle muhatap olacağım?
Nereden sormak lazım?

Yurt içine giriş yaptığı görülüyorsa artık PTT'den sorgulayacaksınız. Bölgenizdeki kargo ile ilgilenen PTT şubesini telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz. Barkod sorgulamayı PTT ekranından yaparsanız daha iyi sonuç veriyor:

(link)

Bu arada bir üst mesajdaki paketler geçen hafta geldiler. Mutlaka elinize ulaşacaktır sizin siparişinizde. Geçte olsa şimdiye kadar ulaşmayan paketim olmadı hiç...

@tekkir

Verdiğiniz link işe yaradı; burdan kontrol ettim. Bugün Batman merkeze gelmiş, yarın elime ulaşır.
Ben de zaten olumlu yorumlara güvenerek alışveriş yaptım. Sorun çıkacağını sanmıyordum. Ama PTT den kontrol edileceğini bilmiyordum.

Teşekkürler.
:in:

Toplamda üç haftayı buldu ama ürünler sorunsuz elime geçti.
Paketleme vs. de gayet iyiydi.
Bundan sonra da kullanırım. :in:

4-5 senedir alışveriş yapıyorum şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Hem bisiklet hem elektronik eşya/parça satın aldım gözünüz kapalı güvenebilirsiniz. Maks: 15 günde elime ulaşıyor ve gayet özenle kargolanıyor.

not:Aldığınız ürünün ödemesini yaparken 'takip numarası' alırsanız ürününüzün nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

dx candır ya :) bir çok alışveriş yaptım. ebayden daha güvenilir buluyorum. hatta bugün , yaklaşık 16-17 gün önce verdiğim kask elime geçti. internetteki görselinden daha da güzelmiş. tavsiye edilir.

dx ten daha ucuz siteler var..ben bic ten sipariş geçtim..dx e göre aynı ürünler en az 1-2$ daha ucuz oluyor ve teslimatı 11 günde geliyor..dx te 30 günü buluyor ve elektronik ürünleri sorunlu

Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır sürekli Çin'den alışveriş yapan biri olarak şunu söyleyebilirim: dealextreme güvenilir bir sitedir ancak ürün tedariği uzun sürer. Nedeni ise bu ürünlerin birçoğu stoğunda değildir. Bizdeki hepsiburada.com mantığıyla çalışır. Siz sipariş verirsiniz onlar da üreticiden tedarik ederler. Ayrıca fiyatı da biraz sonra söyleyeceğim belki de çoğunuzun bildiği siteye göre pahalıdır.

Aliexpress.com sitesi Alibaba.com'un perakende için kurduğu ve bizdeki gittigidiyor mantığıyla işleyen, sitedeki kullanıcılardan satın aldığınız bir sitedir. Burası dealextreme'e göre daha ucuzdur ve daha hızlıdır. Çünkü buradaki satıcıların birçoğu ya o ürünlerin toptancısı veya üreticisidir. Bu nedenle stoklarında çoğu zaman bulunur ve hemen kargoya verirler. Ben de bisikletim için birçok ürünü buradan satın aldım. Ortalama 20-30 günde geliyor. Bu siteden alışveriş yaparken de şuna dikkat etmeniz gerekir, "Transaction"ı yani satış sayısı yüksek olana göre sıralama yaptırıp en çok satış yapandan almanızda her zaman yarar var...

Bisiklet Sayfası: (link)

Geri