Scudo Sports

Dealextreme

bende sipariş etmeyi düşünüyorum bakalım sipariş edince buraya yazıcam inşallah

Scudo
Dün gece itibari ile aşağıdaki ürünlerin siparişini verdim, bakalım kaç günde gelecek, 7-10 gün yazıyor fakat totalde tam olarak ne kadar sürede bende olacak göreceğiz. Arkadaşlar özellikle faturayı 75 avro altında kestirdim vergi için, yoksa almak istediklerim vardı fakat bu ürünler gelirse sıkıntısız, alışverişin devamı da gelir. Ürünler geldiğinde (gelirse :D ) de kaç günde geldi, kırık, çatlak, patlak, arızalı vs gibi konularda sizlere tekrar resimli olarak olumlu olumsuz bilgi veririm

Sipariş tarihi: 9/7/2013 - 5:49 PM

http://img819.imageshack.us/img819/4572/vz21.jpg

Resimdeki listede gördüğünüz ürünler sırasıyla aşağıdadır

not: km saatine önem veriyorum onu biraz kaliteli alacağım.

teslim aldıktan sonra bilgilerinizi bekliyoruz siparişlerle ilgili

@Emrah ONAN

Eğer müsait olursam, resim ve video ile destekleyerek, fenerin ışıma gücünü, telefon ve fener tutucuların durumunu görebileceğiniz detaylı bir çalışma sunarım sizlere inş.

Daha önce sayısını unuttuğum kadar alışveriş yaptım bu siteden. Yaklaşık 30-35 günde elinde olur. Bir iki farklı uzakdoğu sitesi var. Singapur'un posta servisi ile gönderiyorlar, 2 haftada geliyor. Burası Çin'in posta servisiyle gönderiyor. Oradan çıkması 7-8 günü buluyor, ülkemizde işlenmesi 8-9 günü buluyor. Transfer merkezlerinde işlenmesi ve kapınıza gelmesi de 6-7 gün sürüyor. Paketlemeyi gayet iyi yapıyorlar. Standart dışı sarı olan zarfta gelir ürünler. İçlerinde çıt çıt patlattığımız plastik koruma döşelidir, darbeye dayanıklıdır. Üründe en ufak bir çizik, kırık, çatlak vs. olursa hemen fotoğrafını çekip şikayet talep kaydı açın. Ya yenisini gönderirler ya da o ürünün ücretini kredi kartınıza veya sitede tekrar kullanmak üzere kullanıcı adı hesabınıza yatırırlar. Büyük firma...

@Halil EROĞLU

Eyvallah bu bilgi önemliydi zira sitenin güvenilir olduğunu okudum biliyorum fakat forumdan daha önce alışveriş yapıp onay veren arkadaşların çokluğu ilk defa sipariş verenler için bir fikir verdi ayrıca bize geliş süresi hakkındaki bilgi de önemli. Yorum için teşekkürler.

Ben de mayıs ayının sonunda dx.com'dan yol bilgisayarı aldım. 40 gün önce yola çıkmış, henüz gelmedi. Takip numarası diye bir şey olduğunu sipariş verdikten sonra öğrendim, eğer siz benim gibi acemilik yapmadıysanız ürünün nerede olduğunu rahatlıkla takip edebilirsiniz.

@mtkeskin

40 çok olmuş yahu 20-30 günü anlıyoruz da. Sipariş numarası ile takip edilebiliyor sanırım şu andaki gördüğüm ödeme onaylandı diyor. Gümrükte mi kalmış diyeceğim ama sadece km saatiyle de takılmaz gümrüğe herhalde nasıl oldu öyle?

PTT'deki personel İstanbul Gümrük'te yoğunluk vardır belki dedi.

Mesajı yazdıktan sonra DX müşteri hizmetleri ile görüştüm. Gayet güzel ilgilendiler. Ürünün geç kaldığına dair kayıt ekranına yönlendirdiler. 48 saat içerisinde ya ücret iadesi yaparız ya da ürünü tekrar göndeririz dediler.
15$'ın altındaki ürünlerde takip numarası 1,7$ ücret ile satılıyormuş. Bu sefer takip numarası alırım artık :)

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
Arkadaşın ürünü ülkeye girmiştir fakat PTT'de unutulmuştur yüksek ihtimalle. Gümrüğe takılsa bırakmazlar hemen bulur ücretini isterler. İşin içinde para olunca adamlar vakit kaybetmek istemezler doğal olarak. Ben başka bir siteden sipariş vermiştim ve uzamıştı elime ulaşması. Aklıma geldi bakayım dedim takipten. Bir baktım ürün baktığım tarihten 15 gün önce gelmiş fakat PTT kayıtlarında ne yazsa beğenirsiniz: "Yeni cihete kayıt - Yeni cihete kayıt - Yeni cihete kayıt - Yeni cihete kayıt" böyle 15 tane her gün otomatik olarak tekrarlanmış. Adresi bulamamışlar geri dönmüş, not falan da bırakan yok tabi. Daha sonra geri dönünce de bir daha bakan olmamış haliyle. O 40 gündür gelmeyen kargonun da başına bu tip birşey gelmiş olabilir. En iyisi içinde bulunduğunuzun ilin PTT genel dağıtım merkezini arayarak isimden kontrol ettirmeniz. Ayrıca 30 iş günü içinde eliniz ulaşmayan ürün varsa dx.com'a bildirebilirsiniz şikayet sistemini kullanarak...

• Beğen
Bu yorumlar gerçekten çok bilgilendirici oluyor teşekkür ederim. Daha önce ebay'dan yada chainreactioncycles.com 'dan çok alışverişlerim oldu fakat en geç teslim aldığım ebay oldu o da 2 hafta yada 20 günü bulmuştu. Hele chainreactioncyles sitesi 5 iş gün içinde teslim alıyorum.. Bu kadar uzun süre ilk defa beklemiş olacağız. Problem değil henüz daha yeni bisikleti almadım ramazandan sonraya erteledim sıkıntı yok yani süre anlamında yeter ki hasarsız ve arızasız elime ulaşsın.

ben de yakın zamanda dx ten sipariş vermiştim,tam 2 haftada geldi kapıma. 40 gün çok uzun bir süre. elektronik olduğu için bekletiyor olabilirler ama açıkçası yurtdışı siparişlerdeki gecikmelerin çoğunun ptt personelinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. çok keyfi şekilde işlem yapabiliyorlar. daha önce bir amerika sitesinden verdiğim tshirt vs siparişlerinden biliyorum

@edin

2 hafta çok kısa bir süre eğer bu şekilde geçerse elime, 3 hakkım daha var, vergisiz 75 avro altı yıllık 5 sipariş hakkımı böylece doldururum

2008 yılında ebay'dan 2 adet amatör telsiz almıştım. 10 günde gelince çok şaşırmıştım.
Maalesef bu işlemler personelin keyfine kalabiliyor. Bulamazsak yeniden sipariş edeceğiz bakalım...

şu ana kadar bir yılda 5 sipariş hiç vermedim ama böyle bir kısıtlama yaptıklarını daha doğrusu yapabileceklerini düşünmüyorum. istanbulda iseniz avpim e gidip bir işlem yaparsanız neden böyle düşündüğümü anlarsınız. bu arada velo barend almayı düşünüyorum ama sizin tercihiniz de gayet güzelmiş,sipariş oluşturma esnasında görseydim sanırım aynı üründen alırdım

@edin

Ben buranın yalancısıyım dostum :) keşke öyle kısıtlama olmasa.. Zaten kısıtlama derken aşağıdaki gibi kısıtlamadan bahsediyorum yoksa vergisini verirsin alırsın fakat bunda da bir sınır var yani ben vergisini verip posta yoluyla habire mal çekeyim dersen bu noktada sana ithalat şirketi kur adam gibi yap işini diyorlar :D daha çok mevzu var yurt dışı alışveriş düşünen arkadaşlar girip okuyabilirler.

(link)

@Ahmet Eroğlu

Evet o maddeler aynen mevcuttur fakat biraz önce geçen yılki sipariş sayıma baktım ki aynı adrese istedim hepsini de: 4 ayrı siteden olmak üzere toplam 11 sipariş. Genelde küçük hacimli ve değeri 40€'yu geçmeyen siparişler. Hiçbiri gümrüğe takılmadı ve bir Allah'ın kulu arayıp da "5 sipariş limitinizi doldurmuşsunuz, vergi almamız gerekiyor" diye iletişime geçmedi. Kaldı ki tüm paketlerin üzerinde cep telefonum yazıyordu. Kısacası bu takibi mümkün olmasına karşın bir o kadar da savsaklanan bir kural. Alışverişe devam. Nereden ucuzsa oradan alırım :cool:

• Beğen
Yorumların hepsini okuyamadım ama kısaca şunları ekleyeyim belirtilen sayıdan fazla alışveriş yaptım ve takılmadı çok şükür gümrüğe, ayrıca dx son siparişte aştı kendini 1haftayı geçmeden geldi sıkıntı çıkarmıyorlar online hizmetide etkin baya sorularınıza yardımcı olabiliyorlar

• Beğen
Geri