Bisikletin çıkabileceği maksimum hızlar yokuş yukarı, dümdüz ya da hafif aşağı eğimli yollarda ve hiç rüzgarın olmadığı durumlarda test edilmeli.
Yoksa kendini dik ve uzun bi' yokuştan bırakan herkes 50 km'nin üzerinde hızlara zaten çıkacaktır bunu buraya "aa ben 90 km hıza çıktım." diye yazmanın pek bi' manası yok. (Araba arkası/ kamyon arkası durumları için de bu söylediğim geçerlidir.)
Benim kendi performanslarım
30 ve daha yukarı derecelerde olan dik yokuşları çıkamıyorum.
biraz dik yokuşlarda 3-5 km hızım var.
Fazla dik olmayan yokuşlarda 8-10 km.
Dümdüz ve rüzgarsız bi' yolda max 20 km.
Hafif aşağı eğimli ve hafif rüzgar desteği olan bir yolda 30-33 km.
Hafif aşağı eğimli ve kuvvetli rüzgarın arkadan desteklediği bir yolda 35-45 km. (max. viteste +90 kadansla, tabi 40 km ve üzeri için kaslarımı çoook zorlamam gerekiyor.)
Yokuş aşağı : Sınırsız. ( ya da bisikletin dayanabildiği max. hız diyelim kaçtır bilmiyorum.)
Bisiklet: Salcano Nova 2006 model.
arka amortisörü sıkabildiğim kadar sıktım.
bisiklet ayağı gibi malzemeleri ağırlığı azaltmak adına çıkarttım.
zaten bisikletin kadrosu bana uygun değil bacaklarımı tam açamıyorum ayakta sürüş için gidon biraz aşağıda kalıyor kollarımı destekleyemiyor falan filan...
Yoksa kendini dik ve uzun bi' yokuştan bırakan herkes 50 km'nin üzerinde hızlara zaten çıkacaktır bunu buraya "aa ben 90 km hıza çıktım." diye yazmanın pek bi' manası yok. (Araba arkası/ kamyon arkası durumları için de bu söylediğim geçerlidir.)
Benim kendi performanslarım
30 ve daha yukarı derecelerde olan dik yokuşları çıkamıyorum.
biraz dik yokuşlarda 3-5 km hızım var.
Fazla dik olmayan yokuşlarda 8-10 km.
Dümdüz ve rüzgarsız bi' yolda max 20 km.
Hafif aşağı eğimli ve hafif rüzgar desteği olan bir yolda 30-33 km.
Hafif aşağı eğimli ve kuvvetli rüzgarın arkadan desteklediği bir yolda 35-45 km. (max. viteste +90 kadansla, tabi 40 km ve üzeri için kaslarımı çoook zorlamam gerekiyor.)
Yokuş aşağı : Sınırsız. ( ya da bisikletin dayanabildiği max. hız diyelim kaçtır bilmiyorum.)
Bisiklet: Salcano Nova 2006 model.
arka amortisörü sıkabildiğim kadar sıktım.
bisiklet ayağı gibi malzemeleri ağırlığı azaltmak adına çıkarttım.
zaten bisikletin kadrosu bana uygun değil bacaklarımı tam açamıyorum ayakta sürüş için gidon biraz aşağıda kalıyor kollarımı destekleyemiyor falan filan...