Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

@volkert
sonunda biri çıktı yanımda olan gerçekten şuanda 180 derece virajı araştırıyorum neden yolda değişsinki 180 derece dediğiniz zaman zıt yöne dönmek demektir

Scudo
@Musa Sağol

180 derece VİRAJ; viraj dönülen kısma dedir değilmi.
düz yolun bükülmeye başladığı yerden sonrasındaki taradığı açı 180 derecedir.
senin açıyı ölçmeye başladığın yer yanlış ölçmeye başladığın nokta gittiğin istikametten başlamalı

@ctorhan

Bak kardeş tekrar başladın haksızsın, ama çabalıyorsun hayla 180 derece doğru demektir, düz yoldur...Ama sen yinede araştır kafana yatsın.
O yanım da dediğin arkadaş, fizik terk demekle ilk okulluluk yapmayı amaçlamış bilgiler yanlış olduğundan dolayı değil...

@Musa Sağol

ben senin dediğini çok iyi anladım ama senin dediğin gibi doğru düşünürsek 180 derece olması için iki ucundada bir ok bulunması gerekir yani iki yönüde gösterir. Ama yolda giderken senin yönün tek ucunda ok olan doğru ile gösterilir virajıda döndükten sonra doğrunun ucu okun gösterdiği yön ters istikamet olmuş olur dönerken taramış olduğu açıda 180 derece olur ayrıca araştırdım haklı olduğum aşikar.

Arkadaşlar 180 derece düz olmuyor mu acaba Yoksa ben mi karıştırıyorum:D

@Berat Öztürk

180 derece düz yoldur, doğru biliyorsun :D

180 derece düzdür ama 180 derece dönmek de vardır, zıt yöne dönmüş olursun. Arkadaşlar 180 dereceye takıldınız kaldınız. :)

@muratcolakoglu

Aynen dediğin gibi işte bende onu diyorum 180 derece dönülüyor yol tabi düz ve 180 derece bide anlasalar

tamam bu 360 dereceye yakın bi viraj ise sen tam bir tur atıp aynı yöne gitmeye kaç derece diyosun çok merak ettim heralde 720 felan

işte 0 180 derece dönmek zaten düz yolda ters yöne gitmek demek :) yani yine düz yol yine düz yol :) o yüzden 180 derece ya... yoksa 360 derece derlerdi... aynı yönde devam ederdik :)

@ctorhan

270-360 arası dereceyi virajı dıştan aldığım için söyledim zaten, son attığım fotoğrafa bakarsanız 90 dan daha küçük bir değer olduğunu kavrayacaksınız.

720 de doğru bu arada... ilk 360 derecede başladığımız konuma geri dönmüş oluruz (konum dedim ama, doğru mudur bu terim bilmiyorum. fizikten bihaberim :) )
ikinci 360'ta, yani 720'de, bir kere daha aynı konumdayızdır ve evet aynı şekilde devam ederiz :)

@CandanC

:D konu uzar, kendimden şüphe ettim bir ara o 180 ise bunca yıl bizi kandırdılarmı diye epey düşündüm :D

yaa di mi... siz ki bilen biri olarak karıştınız... arkadaş n'apsın :)

@CandanC

Uzman bekliyoruz bu konu için, kesinliğe kavuştursun da bitsin daha bayram için ziyaretlere gidecez :D

bisiklette yapılan max hız ............

1- uzun etaplara göre ....................
2- kısa mesafe etaplarına göre ...............

iki ana başlıkta inceleyelim.............
,,
bi kere kısa mesafede olsa uzunda olsa ne kamyonun vakumundan faydalanılacak ne yokuşlarda kamyona tutulacak ne de partnerden ki bu imkansız partnersiz başarı olursa dehşet bi rekordur bu..goggle yazarak tek başına uzun yolda hız rekoru kim kırmış ona bakmak lazım aynı zamanda kısa mesafe ..arac arkasından arac ile hız yapmak aracın vakumundan faydalanmaktır esas olay ise rüzgara karşı tek başına max hızlara ulaşmaktır dünyada azılıdır böyle kuvvetli insanlar............
şu anda elimde bilgi yok araştıracağım bulursam buraya yazarım ..

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi 6. sayfada birkaç link eklemiştim google'dan bulup, sendeki bilgilerle karşılaştırmak açısından tekrar ekliyorum.

Eric Barone'nin 201,6 km/h yaptığı iniş (rekoru 2000 yılında 222 km/h)
(link)

Sam Whittingham- düz yolda 133 km/h :
(link)

Yol bisikleti ile araba arkasında rüzgardan faydalanarak yapılan 124 km/h :
(link)

Araç arkasında 240 km/h denemesi (düşüyor!):
(link)

valla bu iyi oldu bilgi önemli teşekkürler volkert...hemen zapink yapacağım..;)

U dönüşü yapan bir araba 180 derece dönmüş olur iste.cok dusunulecek bir durum yok ortada bence.

• Beğen
Tepkiler: ctorhan
Geri