Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

@volkert

Birinci linkde adam pedal çevirmeden hızlanıyor. Kendi gücünü kullanmıyor. Farklı fiziksel kuvvetlerle hızlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Scudo
Biz dün iki arkadaş şehir bisikletlerimizle kamyon arkasında 73,6 km yapmıştık. pedal tamamen boşa döndüğünden bisikletlerimizin son hızı bu oldu. adam bastı gitti, yetişemedik zaten. :D

• Beğen
Düz yol 48 km/h. Merida tfs 100v standart 24 vites ve dişli oranları ile bunun üzerine çıkamadım.. Daha sağlam kondüsyonla da herhalde en fazla 3-5 km/h daha yapılabilir... Yokuş aşağı 59 km/h civarı hız yaptım..Yokuş aşağı daha fazla da yapabilirdim ama emniyetsiz olurdu...

• Beğen
ben yokuş aşağı olarak 65km gördüm sonra yavaşladım tabi, emniyetsiz buldum daha fazla hızlanmayı, ama yol güzeldi temiz asfalt. gelelim düz yolda yapılan hızlara,ben burada yazılanlar kadar iddaalı eğilim 40î aşabiliyorum o kadar. şahsen fransa bisiklet turunu takip etmeye çalıştım elden gediğince. prologue malum yokuş yoktu virajlı bir yoldu 1. olan cancellara 53,2 km ortalama hız yaptı yol 6,4 km. kaldıki adamın bisikleti aerodinamik, mayosu malum. gene son zamana karşı etabında wiginsin ortalama hızı 48 idi yol 41 km. demek istediğm düz yollarda 70 yaptığını iddaa eden arkadaşlar yol yarışlarında zamana karşıcı olsunlar.

inişte 85 km hız gördüüm çok korktum ama :) azrail yanında sankim

BEn kron xc500 ile 44 yaptım daha nasıl arttırabilir hızı. Bİr müddet sonra pedal boş dönüyor. (24 vites)

15 Kg'lık 44/11 dişli oranıyla 5 km boyunca yüklü bir kamyonun arkasına hava koridoruna girerek düz yolda Max: 67.6 km/h hız ile rekor kırdım. Hesapladım dakikada 136 devir çevirmişim.:)

136 devire inanmayan varsa, matematik hesap: 26 x 3,14 x 2,54 x 60 / 100000 x 4 = 0,4976 x 136 = 67.6 Km/h

Maximum hızımı merak edenlerede yokuş aşağı 400m gibi kısa mesafede: 76 km/h:cool:

"U Dönüşü" olur:)

hız için tekerlekler tam şişik ve düz olması frenlerin sürtmemesi yolun düz olması bacaklarınızı güçlü olması gerekir bunlar varsa düz yolda 60 ı görürsünüz :)

bandırmadan gönen e giderken rubena cobra lastık ıle 71 km :))

ben bugün cinnah'ı çıkarken 8'i gördüm... rampa inerken gördüğüm 60'lardan daha değerli :)

• Beğen
Tepkiler: halil fatih akbaş
ben 1991 model burgar yapımı bisikletimle edirne bayırında 100 ' km yi geçip ibreyi patlattım

heybeli adanın yokuşunda 93km/h gördüm, dahasına cesaret edemedim biri dalar ağaçların arasından fln :)

Bolu gölcük inişinde 2 saatte çıktığım dik yolu on dkda indim indiğimde fren diskleri cayır cayır yanıyordu :D virajlı yol olduğu için sürekli fren yapmam gerekti 65 gördüm fren yapmasam nolurdu bilmiyorum :D virajda az daha bir kamyona giriyordum onu atlamamak lazım :D

şaka yapmıyorum ibre patladı ama eski bir ibreli ölçü aletiydi yanlış ölçtüyse bilmem ama ibre patladı

Km saatim gps ile ölçüm yapıyor dün 97 km. yapmışım:) Gps ölçüm doğru sonuç vermiyor bir ara sataliti kaybettimi ölçüm sapıtıyor, gerçekde max hızım 57 km. dahada hızlanabilirdim korktum yavaşladım, ne gerek var, sıfır koruma var birtek başımda bir kask, böyle hızlarla bir düşsen haflalarca hastahaneden çıkamazsın.

Geri