hee tamam sen hiç hayatında matematik gördünmü acaba 90 derece diktir 180 derecede tam ters yön 360 derece ise tam tur atıp aynı yöne gitmektir ve ben daha fazla tartışmayacam gören diğer arkadaşlarda bi yorum yaparsa sevinirim
ben şöyle bi açıklama getiriyim bari; şimdi biz deriz ya, "180 derece döndü diye..." bu lafı düz yolda yürüyen bi adamı gözünüzde canlandırarak düşünürseniz, gittiği istikametin tam tersine dönen, yönünü zıt tarafa döndüren bi kişi görürsünüz ki, sözün anlamı da tam olarak bu demektir (mecazi anlamda yani )
ama konu bi virajsa, 180 derecelik viraj demek; yola düz devam etmek demektir...
işte kalan açı küçüldükçe; veya dışta kalan açı büyüdükçe (çevresi toplamı sabit malum, 360 derece... biri küçülürse diğeri illaki büyümek zorunda zaten)
bu dönüş zorlaşır...
ben de giant rincon var mtb.yaklasik 14 kilo gibi bir agirligi var.bende 75 kiloyum.canta falan da var 100 kiloya yakiniz yaniistanbul garipce sapaktan asagi 63km hizi gormustum daha da hizlanacakti ama korktum yavasladim.bu km saat sigmanin en dusuk modeliydi.benim acikcasi cok inanasim gelmiyo nedense bu aletlere.net bir hiz soylemesi bana imkansiz geliyo.
@CandanC
Sağolasın arkadaşım yol için değiştiğini bilmiyodum sen ne güzel açıklamışsın ama musa arkadaş hakaret dalga her türlü cevap verdi insanlar önce doğru düzgün cevap vermeyi öğrenmeli