Biraz bilgi vereyim isterseniz. Yol-yarış bisikletimle, sabahın 7'sinde, trafiğin olmadığı bir zamanda, %11'lik bir yokuştan aşağı, 52/11 dişli oranlarında, 135 devirde 79,2 km/sa yaptım. Bu değerler teorik olarak da doğru. Bu hıza ulaştığımda oldukça tedirgin oldum! Yaklaşık 80 km/sa az bir hız değil. Düşmek istemezdim o hızla giderken. 100 km/saatlik hızı kaç devirde, hangi dişli oranlarında ve nasıl bir bisikletle yaptın, çok merak ediyorum. Yine teorik olarak anlatayım; 100 km/sa hıza ulaşman için (28 inch'lik bir yarış bisikletini örnek alıyorum) 157 devire çıkman lazım. 157 devir çok yüksek bir rakamdır. Yapılamaz mı, şartlar uygun olursa belki yapılabilir ama 120 km/sa hıza ulaşman için bu değerin yaklaşık 189 devir olması gereklidir ki bu rakam bence ulaşılması çok güç bir değerdir. Yani, 100-120 arası bir şey yaptım derken, 157 devir ya da 189 devir arası pedal çevirdim demek oluyor. E arada 32 devirlik fark var! 60-70 devirde giderken kısa bir süre içinde 30-40 devir artırılabilir belki ama çok yüksek devirlerde bunu yapmak o kadar da kolay değil. Bisikletin çok mükemmelse, rüzgar arkadan esiyorsa, aerodinamik şeklin mükemmelse, yol mükemmelse, fiziksel kondüsyonun mükemmelse, falansa filansa o hızlara ulaşmışsındır belki. Ama, bir nokta daha dikkatimi çekti; bisiklete sanırım pantolonla binmişsin. Pantolon da aerodinamiği bozar... Hani, tayt giysen, spd falan kullansan tamam da... Bir de 20 yıllık eski bisiklet... Hayatta kaldığına şükretmek lazım.