Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

Bayır aşağı 100-120 arası birşey yaptım.
20 senelik makina ön teker mili kitledi en son sol bacağım pantolonda dahil param parçadı.
Tek hatırda kalan arkadaşımın anlatmasına göre kaza sonrası bisikleti kanlar içinde yerden yere vuruyormuşum :D:

Scudo
en yüksek 69,5 gördüm dahada çıkardı hızım ama basmadım yokuş aşağı saldım o kadar :D

2012 Corratec Motion x-vert kullanıyorum. Üzerinde raceking 2.2 lastikler var.

http://f1207.hizliresim.com/z/c/9mwxu.jpg

Bisiklet bilgisayarlarına fazla güvenmeyin. Tekerlek çevresini veya çapını doğru girseniz bile sonuçta yine gerçekten oldukça uzak değerler gösteriyor. En doğrusu GPS ile kalibre etmek...

Yapmış olduğunuzu iddia ettiğiniz "düz yolda" hızlar oldukça iddialı..!

• Beğen
Tepkiler: caglar
@metin özkan

Bu hızı yaptığın yer tam olarak neresi?Gerçekten düz olduğuna emin misin?

arkadaşlar burada telaffuz edilen rakamlar bisiklete yeni başlayan yada bugüne kadar bu hızlara ulaşamamış olanları bir derece hız yapmayada zorlayabilirmi diye düşünmeden edemiyorum farkında olmadan birbirimizi gaza getirmeyelim çok gerekli değilse acil bir iş antrenman yada çok müsait olunması dışında makul hızların dışına çıkmayalım derim

Arkadaşlar verdiğiniz bazı rakamlar teknik olarak mümkün gibi durmuyor. Kişiye yönelik konuşup gereksiz klavye tartışmasına girecek değilim ama cidden rahatsızlık duydum artık lanse edilen rakamlara. Maşallah herkes makina gibi pedal basıyor.

Çok haklısınız. Böyle mesajlardan sonra kesinlikle insanlar denemeye başlıyor, sahip olduğum araba forumundan biliyorum.
Benim yaptığım 74km/h değerini jandarma aracı kontrolünde oldukça boş bir yolda, öyle gerektiği için yaptım. Bir kamyonun arkasına girip de son hız asla denemem. Ki zaten benim bisikletim bir DAĞ bisikleti, yapım amacı hız yapması değil.

Düz yolda 20 ortalama ile gidiyorum. Maksimumu göreyim diye basmadım hiç ama yüklü tur bisikletiyle maksimum 45-50 görürüm sanırım. Öyle kasmadan 60-70 yapmak her babayiğidin harcı değil. Yokuş aşağı gördüğüm maksimum hızda 68.

dün mtb bisikletim ile eskişehir bozdağ a tırmandım hekimdağ olarak geçiyor geri dönüşte sadece iniş oldugu için 71.8 km yi gördüm yol virajlı olmasa 80 i görürdüm diye düşünüyorum 2 saatte cıktıgım yolu 15 dk da inmek çok zevkliydi ancak düz yolda 30-35 km ile rahat gidebiliyorum dişsiz asfalt lastiklerim var pedala abanırsam anlık olarak 48-50 yi görüyorum

@Ali.K
haritaya bakarsan geçtiğim yerlerde yokuş olmadığını görürsün

ben de en fazla 70 i gördüm whistle mtb ile güzel bi inişti zor durmuştum düzlüge gelince , hatta disk ler kızarmıştı el değmeyecek kadar ısınmıştı yani . ama güzel oluyor hani :):)

Biraz bilgi vereyim isterseniz. Yol-yarış bisikletimle, sabahın 7'sinde, trafiğin olmadığı bir zamanda, %11'lik bir yokuştan aşağı, 52/11 dişli oranlarında, 135 devirde 79,2 km/sa yaptım. Bu değerler teorik olarak da doğru. Bu hıza ulaştığımda oldukça tedirgin oldum! Yaklaşık 80 km/sa az bir hız değil. Düşmek istemezdim o hızla giderken. 100 km/saatlik hızı kaç devirde, hangi dişli oranlarında ve nasıl bir bisikletle yaptın, çok merak ediyorum. Yine teorik olarak anlatayım; 100 km/sa hıza ulaşman için (28 inch'lik bir yarış bisikletini örnek alıyorum) 157 devire çıkman lazım. 157 devir çok yüksek bir rakamdır. Yapılamaz mı, şartlar uygun olursa belki yapılabilir ama 120 km/sa hıza ulaşman için bu değerin yaklaşık 189 devir olması gereklidir ki bu rakam bence ulaşılması çok güç bir değerdir. Yani, 100-120 arası bir şey yaptım derken, 157 devir ya da 189 devir arası pedal çevirdim demek oluyor. E arada 32 devirlik fark var! 60-70 devirde giderken kısa bir süre içinde 30-40 devir artırılabilir belki ama çok yüksek devirlerde bunu yapmak o kadar da kolay değil. Bisikletin çok mükemmelse, rüzgar arkadan esiyorsa, aerodinamik şeklin mükemmelse, yol mükemmelse, fiziksel kondüsyonun mükemmelse, falansa filansa o hızlara ulaşmışsındır belki. Ama, bir nokta daha dikkatimi çekti; bisiklete sanırım pantolonla binmişsin. Pantolon da aerodinamiği bozar... Hani, tayt giysen, spd falan kullansan tamam da... Bir de 20 yıllık eski bisiklet... Hayatta kaldığına şükretmek lazım.

evt gerçekten bu çok yüksek bir rakam peki profesyoneller yani fransa trunda rampa aşağıya yarışçıların hızı ne oluyor bilen varmı aceba merak ettim bizler böyle rakamlar vermişsek ?:)

Geri