Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

@metin özkan

Eğer sende pro bisikletçilerin sprinte kalktıklarında ulaştıkları hızlara bakarsan düzde kimsenin senin 70 km yaptığına inanmasını beklemezsin

Scudo
Bianchi Alikut'la arkada topeak trailers (içinde 10kg yük vardı heralde) varken, bu sabah yokuş aşağı inerken 55'i gördüm (rüzgar arkadan eserken)

Fransa Turu'ndaki sporcular bizim gibi sıradan insanlar değiller. Bu adamların antrenman programlarını inceledim de Türkiye'de bu programa kimse kolay kolay uyamaz. Günde çoğu ağır olmak üzere 8-10 saat spor, ideal beslenme ve ideal uyku. Bu adamlar düz yolda hava müsaitse 70 km/sa yaparlar ama sıradan bir bisikletçinin bu hıza ulaşması mümkün değil. Antrenman yapmayan, her gün bu spora mesai harcamayan birinin düz yolda 70 yapması imkansız değil belki ama çok zor. Fransa Turu'ndaki yarışmacılar yeri geliyor %20lik eğimlerde yokuş yukarı hızlarını artırıyorlar, ivmeleniyorlar, birbirlerini geçmeye çalışıyorlar. Yokuş aşağı gittiklerinde elbette çok yüksek hızlara ulaşacaklardır.

Metin Bey,
Haritada 70 km/s gösterilen yere dikkat ederseniz gittiğiniz yoldan bir sapma görebilirsiniz.
Ya bir alt geçitten geçmişsiniz, ya da tren rayları yüzünden bir sorun olmuş olabileceğini düşünüyorum..

Her yerde belirtiyorum bunu ama, GPS bazlı ölçümler çok doğru sonuçlar vermeyebiliyor. =)
Hızımı GPS'ten 300km/s olarak okumuşluğum var.
Bunları baz alarak çıkarımlar yapmak yanlış olabiliyor bazen. =)

hacıosman-sarıyer inişinde 60.5 km hızı görebildim. arazi tipi 2.00 lastik ile.

ben hafif yokuş aşağı bir yolda 82 km yaptım yol bisikletim ile ama foto çekme şansı olmuyor o hızlarda

35 km hizi gecmedim, MTB ve stok lastiklerle yuksek hiz denemek istemedim dogrusu. En azindan simdilik bisiklete ve kabiliyetlerime cok guvenmiyorum.

Bu topiki uzun zamandir takip ediyorum. Bu konuyla alakali bir kac link ekleyecegim.
Kilometre saatlerin dogru ayarlandigini görme acisindan janta ve lastige bagli ölcümler icin:(link)
Bisiklete, yola, pedal cevirme hizina rüzgara bagli, sürat ve harcanilan enerji konusunda:(sayfa ingilizce almanca)
(link)

Kullandiginiz disli takimlarina bagli olarakdüz yolda cikilabilecek süratleri bu linklerle kiyaslayabilirsiniz. Eger hatali verilerle yola cikilirsa, yanlis sonuclara varilabilir.

• Beğen
Tepkiler: Rasimcan Meral
Ben iki gün önce 1.5 lastikli bisikletimle Bahçeköy-Zekeriyaköy yokuşunda 69.95 yaptım. Bilgisayar ayarımı kendim yapmıştım, mezurayla ölçüp 2πr'den hesapladım, tablolardan çok daha güvenilir sonuç veriyor, öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@naco90
Bisikletin üzerine oturup ta mi ölctünüz? Lastik agirlik altinda cökmüsken capi ayni mi? Bir yardim eden olursa, o sekilde dogru bir ölcüm olur!

Şuan iş yerinde olduğum için youtube`a giremiyorum. Bir video izlemiştim adam tüm vücudunu saran lateks bir giysi ve kocaman aerodinamik kaynakçı gibi görünmesini sağlayan bir kask takmıştı. Sıradan bir dağ bisikletiyle volkanın tepesinden aşağıya 180 km`ye çıkmıştı daha fazla da olabilir, videoyu koyabilirim eve gidince merak eden olursa :)

Dijital göstergeler maksimum hızı kaydediyor. Durduğun zaman fotoğrafını çekebilirsin.

Siz denemeyin :)

Eric Barone'nin 201,6 km/h yaptığı iniş (rekoru 2000 yılında 222 km/h)
(link)

Sam Whittingham- düz yolda 133 km/h :
(link)

Yol bisikleti ile araba arkasında rüzgardan faydalanarak yapılan 124 km/h :
(link)

Araç arkasında 240 km/h denemesi (düşüyor!):
(link)

Benim bisiklet 27 vites dümdüz yolda 50-55 arası giderken bile pedal boşa dönmüyordu :D

Yenişehirden İznik'e giderken Derbent Köyünden sonra 7,5 km lik dik bir iniş var belki gidenler vardır o yolda bir yol bisikletinin arkasına takılıp mtb ile 57,5 km/h yaptım daha fazla giderdi ama yolda 4 tane 180 derecelik viraj vardı ve o sıcakta erimiş asfalt bunlar olunca korkarak anca bu kadar yapabildim :D

@ctorhan

180 derecelik viraj ? çok zorlamış olsa gerek :D :D

ben şu ara, yokuş aşağı hızları koydum bi kenara... yokuş yukarı max hızlara takılmış durumdayım :)

10'la ancak çıkabildiklerimi 15'e çekmişim... eymir TRT yokuşunu da 19 dakikaya düşürdüm :)

• Beğen
Tepkiler: Rasimcan Meral
@CandanC

Düşünce açınızda doğru aslında bir yokuşu odak alarak, çıkarken ki max hız, süre, yorulma durumu tarzı ölçüm de yapılabilir.

Geri