Hocam Minimum alacağınız bisiklet carraro force 970 olsun. 22t aynakol, 36t ruble dişlisi kombosunun kıymeti başkadır. Ayrıca HD fren çok farkeder. 200-300₺ değmez. Bir duvar askısı alıp yol bisikletini yukarıya, dağ bisikletini de yere koyarsınız yer probleminiz de çözülür. 29" dağ bisikletlerinin bir diğer avantajı da 700x45 zırhlı dış lastik takabilecek olmanız. Hibrit veya tur bisikleti gibi kullanabilirsiniz. Hatta tam boy, full kaplayan çamurluk ve portbagaj takıp şehir bisikleti olarak da çok amaçlı değerlendirebilirsiniz. Tek farkı o tırmanış vitesi oranlarını hiç bir şehir bisikletinde bulamazsınız.
Hocam RR340 tan sonra ,daytona 930 Ferrari gibi gelecektir. Kullanılan ekipmanlar daha üst segment. 50 km ve üzeri turları rahatlıkla atabilirsiniz. İstediğiniz sapa yollara da girebilirsiniz. Beklentiniz çok değil rahatlıkla karşılar.Merhaba arkadaşlar, forumda yeni ve bisiklet konusunda acemiyim.
MTB almayı düşünüyorum, bütçem 5000TL civarı.
Amacım bisiklete 2-3 günlük kamp malzemelerimi yükleyip max. 50-100 KM civarı yol yapmak ve gezerek kamp yapmak. Bunun için sağlam bir bisiklet ve ekipman almak istiyorum. Duruma göre gezerek uzun yola da çıkmak istiyorum. Bunun için her türlü modifiyeyi de yapmam gerekiyor(ön ve arkaya heybe için metal destek gibi)
Daha önce RR340 modelini 2 yıl boyunca aktif olarak kullandım ama bu modelin beklentimi karşılayacağını düşünmüyorum.
DAYTONA 930 modelini biraz araştırdım ama beklentimi karşılar mı emin değilim, her türlü öneriye açığım. Önerileriniz altın değerinde benim için.
Teşekkür ederim şimdiden.
Çok teşekkür ederim öncelikle. Peki ekipman konusunda nasıl yapayım? Mutlaka yanımda bulundurmam gereken şeyler neler mesela? Yedek lastik vs. almalı mıyım? Bisikleti modifiye edeceğim amacına uygun olarak.Hocam RR340 tan sonra ,daytona 930 Ferrari gibi gelecektir. Kullanılan ekipmanlar daha üst segment. 50 km ve üzeri turları rahatlıkla atabilirsiniz. İstediğiniz sapa yollara da girebilirsiniz. Beklentiniz çok değil rahatlıkla karşılar.
İlerde daha uzun sürüşlerim olsun diye düşünceniz olursa en fazla bir düz maşa takarsınız ve turlarınıza devam edersiniz.![]()
Bagaj tavsiyeleri, kamp malzemeleri, uzun yol tecrübeleri ile ilgili bir dünya başlık var. Arama butonunu kullanarak bu başlıkları inceleyin. Bilgi yönünden bisiklet forum bir deryadır. Uygun başlıklarda kullanmak istediğiniz veya arada kaldığınız ekipman,eşya olursa tüm arkadaşlar yardımcı olurlar.Çok teşekkür ederim öncelikle. Peki ekipman konusunda nasıl yapayım? Mutlaka yanımda bulundurmam gereken şeyler neler mesela? Yedek lastik vs. almalı mıyım? Bisikleti modifiye edeceğim amacına uygun olarak.
Hocam kesinlikle haklısınız. Özellikle sürüş öncesi ısınma, sonrasında da soğuma önemli. Eski sporcu olarak (kaza öncesi 12 km yi 1 saatte koşardım) bunlara özellikle dikkat ediyorum. Hatta sürüş sonrasında fırsat bulursam yüzme ile vücudu iyice rahatlatmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi artık vücut eskisi gibi değil. Zorlamaya hiç gelmiyor. Biraz zorlanınca hemen "çok üzerime gelme bak bozulurum" mesajını veriyor ağrılar ile.@CengoCenk hocam yüreğinize sağlık. Tecrübelerini net bir şekilde anlatmışsın. Burada bir çok mesajımda arkadaşlara uygun kadro açıklamasını uzun uzun anlattık. Şimdi 20 li yaşlardaki gibi esnek bir bedene sahip olamayacağımız için , spor öncesinde ve sonrasında da esneme ve germe tarzı hareketleri yapmalıyız. Ham vücutla yapılan sürüşlerde sorun çıkabilir. El,kol,boyun ve sırt egzersizleri çok önemli.![]()
Zoom maşa aklınızı karıştırmasın, haftalık 10-15 saat aktif kullanıyorum 2 yıldır tık demedi, yağ gibi çalışıyor. Şimdiden iyi günlerde kullanınBugün temiz bir Peugeot m15 27.5 hd frenli bisikler buldum ve görmeye gittim. Makine çok temiz , 1 yıllık ve fatura-garanti belgelerine baktım. Arkadaşla da tanıştık ve anlaştık.Birkaç güne alıyorum nasip olursa.
Gittiğimde saat 20:30 gibi biraz karanlık olduğundan foto çekemedim ama market ışığı altında her yerine baktım , bindim sürdüm . Vitesleri , maşayı , frenleri test ettim sıkıntısız .
Vites oranları siteye göre 42x32x24 ve ruble 12-32t oranlarında. Çok fark yok gibi duruyor sizin önerinizle karşılaştırınca.
Hayırlı uğurlu olsun. Antalyanın yolları da senin dağlarıda. İyi günlerde pedallayasın. Umarım yol bisikletini unutursun.Çok teşekkürler öneriler için. Bugün temiz bir Peugeot m15 27.5 hd frenli bisikler buldum ve görmeye gittim. Makine çok temiz , 1 yıllık ve fatura-garanti belgelerine baktım. Arkadaşla da tanıştık ve anlaştık.Birkaç güne alıyorum nasip olursa.
Gittiğimde saat 20:30 gibi biraz karanlık olduğundan foto çekemedim ama market ışığı altında her yerine baktım , bindim sürdüm . Vitesleri , maşayı , frenleri test ettim sıkıntısız .
Vites oranları siteye göre 42x32x24 ve ruble 12-32t oranlarında. Çok fark yok gibi duruyor sizin önerinizle karşılaştırınca.
Zoom maşa aklınızı karıştırmasın, haftalık 10-15 saat aktif kullanıyorum 2 yıldır tık demedi, yağ gibi çalışıyor. Şimdiden iyi günlerde kullanın
Haha teşekkürler hocam -da , yol bisikletinin yerini sadece daha iyi bir yol bisikleti tutabilir 😂Hayırlı uğurlu olsun. Antalyanın yolları da senin dağlarıda. İyi günlerde pedallayasın. Umarım yol bisikletini unutursun.![]()
![]()

TeşekkürleeHocam hayırlı olsun güle güle kullanın pedalın modeli nedir acaba